Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Ο Δημοσιογράφος των σκουπιδιών»

Στενός μου φίλος με αποκάλεσε «Δημοσιογράφο των σκουπιδιών» η αντίδραση μου ήταν άμεση.
Αισθάνθηκα απερίγραπτα ικανοποιημένος! Ενεργός και πιστός «στρατιώτης» μάχιμος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας, σε με υπηρεσία που έδωσα την ψυχή μου την αγάπησα και δέθηκα με ανθρώπους φιλικούς, αισιόδοξους γεμάτους καλοσύνη, ανιδιοτελείς που ξέρουν μόνο να αγαπάνε και να σέβονται να πονάν και να συμπάσχουν δεμένοι σαν μια ομάδα.
Άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά όχι μόνο για το μεροκάματο αλλά και το νυχτοκάματο, όταν όλοι εμείς κοιμόμαστε αυτοί αγρυπνούν για να μπορούμε την επόμενη μέρα να αντικρίζουμε μια πόλη καθαρή!
Εκεί είχα τη χαρά να γνωρίσω και έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, ένα άνθρωπο γεμάτο χαρίσματα που τριάντα ένα χρόνια έδωσε κομμάτι από την ζωή του στο τμήμα καθαριότητας.
Αψύς και επιθετικός εκεί που πρέπει… ειλικρινής και έντιμος, σημαία του ο καθαρός λόγος!
Ένας Επόπτης με αξίες και αρχές που δεν τις διαπραγματεύεται με κανέναν, ο λόγος για τον κ. Κακιούση Νίκο, ο προϊστάμενος που αγκάλιασε τους εργαζόμενους όπως η μητέρα τα παιδιά της, τους αγαπά και φροντίζει, υπερασπίζεται τα δικαιώματα τους αλλά και εξαντλεί την αυστηρότητα του όταν και όπου πρέπει.
Ακούραστος φύλακας των ιδεών και αξιών του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, εφαρμόζει κατά γράμμα τους κανόνες, αδιαφορώντας για το πόσο υψηλά ή όχι είναι αυτός που έχει απέναντι του, είναι πάντα με το δίκαιο κρατώντας «σιδερένια πειθαρχεία»… που θα την ζήλευαν ακόμα και οι Λακεδαιμόνιοι.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον άνθρωπο που με χαρακτήρισε «Δημοσιογράφο των σκουπιδιών» έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστώ αβασάνιστα και ελευθέρα πάνω σε λίγες γραμμές, πάνω σε ένα χαρτί που θα το φυλάξω για να το διαβάζω σε ανθρώπους που ίσως «ντρέπονται» για την δουλειά τους.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

10 σχόλια:

  1. Τι άλλο θα ακούσουμε από εσένα ρε διμηνίτη "δημοσιογράφε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κυριος νικος ολλα αυτα ε,,,,,,ισσως,,,,,αφου τον εκανες και λακεδαιμονιο,,,,,,δεν μου λες σπυρο εχεις κουβεντιασει με τος εργατες η μονοναχαμε να λεγαμε,,,,γιατι το πολυ το κυριε ελεησων το βαριεται και ο παπας,,,και εισαι γατα,,,,,που καταλαβες ρε θηριο οτι ο κυριος νικος αρεσκεται σαυτα τα ωραια,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E pos na min niothi xara k perifania me tetio ksepliroma pou egine(se prosopiko epipedo panta) gia ola auta ta uperoxa arthra k dimosievmata gia tin poli kali "doulia" pou ginete se auton to topo apo tous upefthinous..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η βεβαίωση και η κατοχύρωση του Τίτλου, "Ο δημοσιογράφος των σκουπιδιών", αναφέρεται στο περιεχόμενο των κειμένων ή στην ανακάλυψη – αποκάλυψη ότι δεν υπάρχουν σκουπίδια στην περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα αυτος ο ηλιαδης πρεπει να τα χει χαμενα!σιγα τον κακιουση που το μονο που ξερει να κανει ειναι να αποφασιζει και να διαταζει!οι μισοι υπαλληλοι τον φοβουνται και οι αλλοι μισοι τον γλυφουν!εδω απειλησε υπαλληλους για την αξιολογηση πως προτιμαει να τους διωξει παρα να φυγει αυτος!ηλιαδη σε βαρεθηκαμε τοσο παινεμα σε βοσκοπουλο και κακιουση τι να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πες τα χρυσωστομε,,,,,,να αγιασει το στομα σου,,,,τοσο γλυψιμο στον κακιουση,,,,,,σιγα τον γλομπο,,,,,,ολλοι οι υπαλληλοι ,,,,μαλιστα κυριε νικο,,,,ναι αφεντικο,,,,τους εχει κανει να καρφωνοντε αναμεταξυ τους,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν μου λες σπυρο,,,δεν ρωτας τους εργαζωμενους αν απολαμβανουν το μητρικο αγκαλιασμα του κου νικου,,,, μετα τον ακαθηστο υμνο που του εγραψες,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Δουλειά ΔΕΝ είναι ντροπή . Γράψτους εις τα παλαιοτέρα των ...εσωρούχων σου ,, όσους σε κατηγορούν κύριε Ηλιάδη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tήν ίδια άποψη διατηρώ και για τον κύριο Νίκο. Εκατο Διευθυντές να είχαμε στην Φλώρινα σαν τον κ.Κακιούση που είναι αφοσιωμένος στην δουλειά του ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΖΑΝ πολλά στην Φλώρινα.Θα τον συμβούλευα όμως να αποφεύγει τα κινητά τηλέφωνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχετε πολύ πλάκα.
    Εδώ Σπυράκο είναι που λέμε ότι σας φτύνουν και λέτε οτι ψυχαλίζει.

    Σπυρο του κακιουση του την έφερες καλά με αυτό το τελευταιο σου ποστ... αλλά αυτός χαμπάρι, νομίζει ότι τον πενεύεις!!!

    Δυστηχώς για αυτον ούτε ο λόγος του είναι καθαρός αλλά ούτε εφαρμόζει κατά γράμμα τους κανόνες. Έχει βουίξει όλη η Φλώρινα που με το υπερησιακό αυτοκίνητο του Δήμου (που θα ήθελα να μας παρουσιάσεις την έγκιση που κατέχει να το οδηγάει, γιατί δεν νομίζω να έχει και το οδηγάει παράτυπα... αλλά βγάλε με ψεύτη με ντοκουμέντα) κάνει βόλτες, πάρκάρει όπου γουστάρει και πίνει το καφέ του στους πέντε δρόμους (Αντιγόνη για τους πιο νέους) παρέα με τον άλλον της πολεοδομίας. Αυτά και άλλα ... αλλά ξέχασα εσύ τώρα γράφεις ... για να γράφεις.

    Σταύρος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.