Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Εγγραφές στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Φλώρινας

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο της Φλώρινας ανακοινώνει στους γονείς και μαθητές πως οι εγγραφές για το νέο Σχολικό Έτος 2014-2015 θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές αλλοδαπών μαθητών θα πραγματοποιούνται οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος.
Οι μετεγγραφές από άλλου τύπου Σχολείο πραγματοποιούνται έως 31 Μαρτίου.
Ενημερώνει δε ότι τα διδακτικά εγχειρίδια, η διδακτέα ύλη, οι τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά και Απολυτήρια, είναι ισότιμα και ισόκυρα μ’ αυτά των υπόλοιπων Γυμνασίων και Λυκείων της Δ/βάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και παρέχονται οι ίδιες δυνατότητες πρόσβασης σε όλη την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Η διαφορά των Εκκλησιαστικών Σχολείων είναι ότι σε κάθε τάξη εκτός από το μάθημα των θρησκευτικών και της Βυζαντινής Μουσικής, παραδίδονται και ένα ή δύο μαθήματα θεολογικού περιεχομένου όπως, Αγιολογία, Λειτουργική, Εισαγωγή στην Αγία Γραφή κ.ά., με απώτερο σκοπό οι μαθητές να καταρτισθούν κατάλληλα, ν’ αποκτήσουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και Χριστιανικό ήθος και εάν επιθυμούν ν’ αποτελέσουν τα αυριανά στελέχη των κληρικών και λαϊκών, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επίσης, παρέχεται προαιρετικά σε όλους τους μαθητές δωρεάν σίτιση και διαμονή στην Εκκλησιαστική Εστία που λειτουργεί.
Το διδακτικό προσωπικό είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου και η Σχολική Μονάδα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα διδασκαλίας, εργαστήρια Πληροφορικής και Φυσικής και λαμβάνει μέρος σε αρκετά Σχολικά Προγράμματα, ερευνητικές και Σχολικές δραστηριότητες τα οποία προσφέρουν πρόσθετες γνώσεις και βιώματα στους μαθητές.
Σας ευχόμαστε «Καλή Σχολική Χρονιά».

Για πληροφορίες, στα τηλέφωνα,
2385-045527 και 2385-023300
και στην ηλεκτρονική σελίδα του Σχολείου
www.lyk-ekkl-florin.flo.sch.gr
mail@lyk-ekkl-florin.flo.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.