Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου από την Μητρόπολη (video)

Το βιβλίο «Θεία λατρεία και λειτουργική βίωση κατά τον γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ» του Αρχιμανδρίτη Θεωνά Αθανασιάδη, παρουσιάστηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν ο Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Αθανασιάδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Πρεσπών και ο Ιωάννης Ταουσάνης, Πτυχιούχος Θεολογίας - Φιλολογίας και Δρ Φιλολογίας.
Την εκδήλωση συντόνισε η Θωμαή Χάρη, Πτυχιούχος Φιλολογίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος.

8 σχόλια:

  1. Αν κρίνω από το πλήθος που συνέρρευσε, μάλλον το βιβλίο του κυρίου Θεωνά θα μείνει στα ράφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα τη χαρακτήριζα "κοσμοσυρροή", αν συγκριθεί με το ακροατήριο στην επίσκεψη- ομιλία Κεφαλογιάννη ή ακόμη και σε συναντήσεις για φλέγοντα θέματα το τόπου.
      Όσο για το βιβλίο, είναι η διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού, ερευνητική και εξειδικευμένη. Δεν είναι κάποια απόχρωση "κάποιου χρώματος" ή συνταγές μαγειρικής....

      Διαγραφή
    2. Αφού σας ενδιαφέρουν τα εκκλησιαστικά γεγονότα και μάλλον έχετε σχέση με την Εκκλησία (για να ασχολείστε με όσα γίνονται εντός) θα έπρεπε να αποκαλέσετε τον αρχιμανδρίτη Θεωνά ως πατέρα (πατρός συγκεκριμένα) και όχι κύριο.
      Κύριο Πάτερ αποκαλούν οι γύφτοι γυρολόγοι τους Ιερείς όταν ζητούν οικονομική βοήθεια......

      Διαγραφή
  2. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ! ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ????ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ!!! ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θα έπρεπε να μάθετε να γράφετε ορθογραφημένα πρώτα και μετά να σχολιάσετε; Σας χρειάζεται ένα καλό λεξικό (πάρτε ένα μικρό μη σας πέσει και βαρύ του Μπαμπινιώτη) και να πάτε σε ακόμη λίγες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου;;;;;!!!!!!

      Διαγραφή
  3. ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ;;; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν διαβάσετε καλοπροαίρετα το βιβλίο του πατρός Θεωνά, θα καταλάβετε ότι είναι μία πολύ καλή μελέτη. Και εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που δέχονται και χαίρονται να το παρουσιάσουν, εσάς τι σας "κόφτει"; Δεν νομίζω εξάλλου να καταλάβατε τι γράφει μέσα!Και ναι, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε σχολείο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ''ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ'' ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ! ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Σ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.