Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Δηλώσεις για τη δολοφονία του 43χρονου αστυνομικού

Σήμερα τα ξημερώματα ο 43χρονος Υπαρχιφύλακας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, Ηλίας Κωστένης, έχασε τη ζωή του από πυρά που άνοιξαν εναντίον του αδίστακτοι κακοποιοί, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην περιοχή του Βροντερού.
Ο 43χρονος αστυνομικός βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα του καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Ως βουλευτής Φλώρινας εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια, στους οικείους και στους συναδέλφους αστυνομικούς του 43χρονου Υπαρχιφύλακα.
Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τη σύζυγο και το παιδί του, να επανεξετάσει τις συνθήκες επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, τη διαρκή μετεκπαίδευσή τους και την ενίσχυση των υπηρεσιών τους.
Τούτες τις στιγμές αυτό που επιβάλλεται είναι η περισυλλογή και ο προβληματισμός όλων μας.

Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας



Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του άτυχου Αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, από πυρά Αλβανών κακοποιών στα ελληνοαλβανικά σύνορα κατά την επιχείρηση αστυνομικού ελέγχου.
Τραγικά περιστατικά, όπως αυτό, φανερώνουν, για ακόμη μια φορά την αδιαφορία και την αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να πάρει τα αναγκαία μέτρα και να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα στο θέμα της εξασφάλισης των αναγκαίων όρων για την ασφαλή άσκηση του έργου των αστυνομικών δυνάμεων. Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των αστυνομικών σωμάτων, ιδίως σε φυλασσόμενες περιοχές υψηλού δείκτη επικινδυνότητας και δυσμενών καιρικών συνθηκών, πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί από το κράτος, ώστε ποτέ ξανά κανένας αστυνομικός υπάλληλος να μη θυσιαστεί, προκειμένου να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά του.
Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά την οικογένεια του άτυχου Αστυνομικού και να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές των όρων άσκησης του δύσκολου έργου των αστυνομικών υπαλλήλων, ιδίως σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως τα σύνορα, στα οποία συνέβη το θλιβερό συμβάν.

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

17 σχόλια:

  1. Κύριοι Βουλευτές, καλά τα συλληπητήρια και τα λοιπά αλλά έχω την εντύπωση πως πριν τα συλληπητήρια καλό θα ήταν να πάρετε θέση ΔΙΠΛΑ στην Α.Δ. Φλώρινας και τους Αστυνομικούς που την πλαισιώνουν και να ζητήσετε-απαιτήσετε την ενίσχυση της με επιπλέον εξοπλισμό, σύγχρονα και καθαρά (όχι αυτές τις βρωμιές που διαθέτει) αλεξίσφαιρα και οτι άλλο έχει ανάγκη η διεύθυνση που κρατάει όρθια ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Δεν είναι δυνατόν οι Αστυνομικοί που υπηρετούν εδώ να έχουν τα υψηλότερα στατιστικά σε ελέγχους, αυτόφωρα, ναρκωτικά κλπ σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και να ζητιανεύουν για μια χορηγία! Ξυπνήστε και φερθείτε σαν συμπολίτες και όχι σαν πολιτικοί. Σιχαθήκαμε απο πολιτικούς. Ο Κωστένης πήγε για χίλια ευρώ. Χίλια ευρώ για τον νεκρό Κωστένη λοιπόν. Άξιζε? Ε, δεν νομίζω! Δείξτε λίγο έμπρακτα τη συμπαράστασή σας λοιπόν και αφήστε τις γνωστές δηλώσεις που δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Βοηθείστε! Η Φλώρινα δουλεύει περισσότερο λόγω συνόρων. Έχουν περισσότερες απαιτήσεις απο τη ΦΛώρινα με λιγότερες υποδομές. Στην υποδομή..... ας μην το σχολιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή αν έπαιρνε 2000 θα άξιζε;...εκεί είναι το θέμα;

      Διαγραφή
    2. το θέμα γενικότερα και όχι ειδικά για τον Κωστένη είναι ΚΑΙ εκεί. Αν δεν είναι ΚΑΙ εκεί ας το γυρίσουμε σε εθελοντική εργασία το επάγγελμα.

      Διαγραφή
  2. Πολλές φορές προσφέρετε κάλυψη και ομπρέλα στους λαθρομετανάστες, οι περισότεροι των οποίων είναι τέτοια μπουμπούκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω μαζι σου...

      Διαγραφή
    2. Μόνον προς ένδειξη σεβασμού στη θυσία του αστυνομικού, ας σωπάσουν οι εργολάβοι της πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.
      Μπορούν να κρατήσουν το θέμα και τις απόψεις τους και να μας πουν οτι θέλουν μετά από τρεις ημέρες. Σεβασμός πρέπει και στους συγγενείς και στους οικείους του θύματος, τα δεδομένα των οποίων ανατράπηκαν βίαια. Το τελευταίο που χρειάζονται είναι κομματικές μπουρδολογίες.

      Διαγραφή
    3. Τι δουλειά έχουν εδώ τα κόμματα βρε άχρηστε! Το θέμα είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ! Και βέβαια σεβασμός στον Ηλία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , αλλά να είσαι σίγουρος, ότι σε τρεις μέρες θα το έχουν , δυστυχώς, όλοι ξεχάσει, ακόμα και αυτοί που κινδυνεύουν από τα / τις ίδιες καταστάσεις!

      Διαγραφή
  3. Κύριοι ψευτοευαίσθητοι του ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί αριστεροί, μήπως θα κάνετε καμία πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού; Εσείς που μόνιμα καταφέρεστε κατ'α των αστυνομικών τους οποίους αποκαλεί: "Μπάτσους - γουρούνια - δολοφόνους" σήμερα σας έπιασε η ευαισθησία; Τώρα που υπάρχει προοπτική εκλογής σας και ανάληψης εξουσίας; Μέχρι τώρα καταδικάζατε την "αστυνομική βία" και υποστηρίζατε τους καημένους λαθρομετανάστες. Η υποκρισία σας είναι αισχρή και δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνον προς ένδειξη σεβασμού στη θυσία του αστυνομικού, ας σωπάσουν οι εργολάβοι της πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.
      Μπορούν να κρατήσουν το θέμα και τις απόψεις τους και να μας πουν οτι θέλουν μετά από τρεις ημέρες. Σεβασμός πρέπει και στους συγγενείς και στους οικείους του θύματος, τα δεδομένα των οποίων ανατράπηκαν βίαια. Το τελευταίο που χρειάζονται είναι κομματικές μπουρδολογίες.

      Διαγραφή
    2. Συχαμένε φασίστα ΑΠΛΑ ΣΚΑΣΕ!!!

      Δεν θα αφήσουμε κανέναν να καπηλευτεί την δολοφονία του φίλου μας. Ο Ηλίας ήταν ένα γλυκό παιδί που πάντα νοιάζονταν ακόμα και για τους λαθρομετανάστες.

      Βούλωστο λοιπον και μην ξαναεμφανιστεις. Σεβασου το πενθος μας

      Συγνώμη για τα οσα λεω αλλα με πνιγει η οργη

      Καλό ταξίδι φίλε μου Ηλία

      Αστυνομικός φίλος του Ηλία

      Διαγραφή
    3. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ. ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΗΜΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.
      ΝΤΡΟΠΗ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

      Διαγραφή
    4. Θερμά συγχαρητήρια στον παραπολιτικό για τις εύστοχες επισημάνσεις του αναφορικά με τη Συριζέικη υποκρισία!

      Διαγραφή
  4. Ηλια να εχεις καλο ταξιδι , αδικο να φυγεις τοσο νωρις κ να αφησεις πισω σ την οικογενεια σ..ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΚΟΥ..(ζουζουνα μας σ'αγαπαμε κουραγιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κουραγιο μικρουλα..σε λιγες μερες θα σταθεις ξανα στα ποδια , ξερω ποσο δυσκολο ειναι μα θα τα καταφερεις..ο μπαμπας σ ηταν ενα παλικαρι που θα μεινει στην ιστορια ...τα τελευταια λογια του με συγγυνησαν πολυ τα σκευτομαι κ κλαιω..μαλλον μικρουλα σου ειχε τρελη αδυναμια..συλλυπυτηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό ταξίδη...Συλυπητήρια στην οικογένεια.
    Αλλα πως γινεται να μην εχει η αστυνομια μας τον καταλληλο εξοπλισμό?Πως ειναι δυνατόν ρε παιδια,δν το χωραει το μυαλο μου.
    Ενώ εμεις κοιμομαστε,αυτοί μας προστατευουν...
    Κρίμα.Κουράγιο.
    Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηλια μας πονεσες με τον αδικο χαμο σου. Φιλε μας πονεσες πολυ! κουραγιο στην οικογενεια και κουραγιο φιλε Χρηστο, πανω το κεφαλι γιατι αν δεν ησουν και εσυ.........θα σας ψαχναμε ακομα παιδια. Αυτο μας τρελαινει αλλα δε μας επαναπαυει. Το αστειο της υποθεσης ειναι πως τη μερα της κηδειας, κοντα στη περιοχη του τραγικου συμβαντος αλβανοι επιχειρησαν να περασουν 260 κιλα χασις. Αυτοι ειναι οι φιλοι μας οι αλβανοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.