Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…» (video)

Το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…» παρουσιάστηκε χθες στο καφέ «Οδός Ονείρων», από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά» του κ. Παπαγιάννη Βασίλειου.
Το «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…» είναι μια συγκλονιστική μυθιστορηματική ανάπλαση του γάμου της Αλεξάνδρας Μάλλιου από το Κομμένο και του Θεοχάρη Καρίνου από τον Παχυκάλαμο Άρτας με πλούσια λαογραφικά στοιχεία. Η αφήγηση στηρίζεται στα αληθινά γεγονότα του Δεκαπενταύγουστου του 1943 που σημάδεψαν το γάμο και τον έπνιξαν στο αίμα.
Για το βιβλίο μίλησαν η κα. Βασιλική Παππά – Μιχαηλίδου, καθηγήτρια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και διευθύντρια της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Φλώρινας και η φιλόλογος κα. Ντίνα Αθανασοπούλου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας η κα. Ευγενία Γάκη, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου.
Παράλληλα, προβλήθηκε ντοκουμέντο με μαρτυρίες των επιζώντων του ολοκαυτώματος και του γάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.