Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε το «Florina Eurocup 2013» (video)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Φλώρινα, για 4η συνεχή χρονιά, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στο Ξίφος Ασκήσεως, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ξιφασκίας. 50 αθλητές, μεταξύ των οποίων και 9 «δικοί» μας, από την Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Τουρκία, Δανία και φυσικά την Ελλάδα, έδωσαν το παρόν στο ΔΑΚ Φλώρινας σε αγώνες υψηλού επιπέδου.
Νικητής αναδείχτηκε ο Κροάτης Petar Files που επικράτησε στον τελικό του Τούρκου Muhammed Ege Cosgun, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Δανοί Mathias Dancwrdt και Conrad Kongstad.
Οι αθλητές του Ο.ΞΙ.Φ. κατέκτησαν τις εξής θέσεις:
23. Ρωμανός Ρεπάτσης
25. Μιχαήλ Χρυσικός
37. Παναγιώτης Γεροσίδερης
39. Δημήτρης Μοσχόπουλος
40. Θεόδωρος Κωστέντσης
42. Θόδωρος Παπαχαρίσης
43. Διονύσης Μπαρδάκας
44. Σωτήρης Ζαχαρόπουλος
45. Χρήστος Παπαγιάννης
Το πρόγραμμα των αγώνων περιελάμβανε για πρώτη φορά φέτος και το ξίφος ασκήσεως νεανίδων. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Αλεξάνδρα Σούλιου του Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω που νίκησε στον τελικό την Πηνελόπη Γεροσίδερη του Ο.ΞΙ.Φ.. Τρίτες αναδείχτηκαν οι Αντωνία Απιδοπούλου του Ο.ΞΙ.Φ. και Μαρία Μπεσίρη του Α.Ο. Αιγάλεω. Από εκεί και πέρα κατετάγησαν οι αθλήτριες του Ο.ΞΙ.Φ. Παναγιώτα Νικολαίδου, Φλώρα Κωστοπούλου, Αγγελική Νικολαίδου, Μόνικα Δημητριάδου, Καλλιόπη Ζαχαροπούλου, Ελένη Αδάμ, Αναστασία Αλεξοπούλου, Μαρία Βαμβακά, Δήμητρα Δογούλη και Φανή – Φωτεινή Λαγού.
Να σημειωθεί πως πριν τους τελικούς τα «πιτσιρίκια» του Ο.ΞΙ.Φ. επέδειξαν τις οπλομαχητικές τους ικανότητες υπό την καθοδήγηση της Ολυμπιονίκη Ιωάννας Χρήστου.
Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και του δήμου Φλώρινας και υποστηρίχθηκαν από την ΔΕΗ Α.Ε., τα ρολόγια ΟΥΥΟ και το Thessaloniki Fencer’s Club (TFC).
Αποτελέσματα και φωτογραφίες είναι διαθέσιμες στο www.oxif.gr/eurocup.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.