Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Παρεμβάσεις σε σχολεία από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. στο πλαίσιο των δράσεών του και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας, τους υπεύθυνους Σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας κα. Δ. Κωτσαλίδου, Δευτεροβάθμιας κο. Ταμουτσέλη, την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κα Μπαφίτη καθώς και τους σχολικούς συμβούλους Πρωτοβάθμιας κα. Κασίδου, κο Κασκαμανίδη Ι., τους μήνες Μάρτιο και Φεβρουάριο διοργάνωσε και υλοποίησε παρεμβάσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των 2 βαθμίδων.
Οι παρεμβάσεις στους μαθητές είχαν βιωματικό χαρακτήρα και ο στόχος μας ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωσή τους σε θέματα των εξαρτήσεων, της κακοποίησης και του σχολικού εκφοβισμού.
Τα σχολεία που συνεργάστηκαν με το Κέντρο Πρόληψης ήταν το Δημοτικό Αμμοχωρίου, Δημοτικό Μανιακίου, Νηπιαγωγείο Αετού, Δημοτικό Φλαμπούρου, 2ο Δημοτικό Αμυνταίου, Γυμνάσιο Αμμοχωρίου, Γυμνάσιο Βεύης, 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας, 1ο Λύκειο Φλώρινας, 2ο Λύκειο Φλώρινας και ΕΠΑΛ Φλώρινας.
Οι παρεμβάσεις στους εκπαιδευτικούς ήταν επιμορφωτικά σεμινάρια εισαγωγής σε υλικά Πρόληψης των εξαρτήσεων, της κακοποίησης και του σχολικού εκφοβισμού. Έγινε ένα σεμινάριο των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπ/σης και 2 της Πρωτοβάθμιας για εκπαιδευτικούς της Φλώρινας και του Αμυνταίου.
Παράλληλα έγιναν ενημερώσεις- ευαισθητοποιήσεις σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Αμμοχωρίου, Φλαμπούρου, και Πολυποτάμου. Πιλοτικά λειτούργησε η «ομάδα γιαγιάδων» στον Πολυπόταμο.
Αντίστοιχες δράσεις έχουν σχεδιαστεί και για τον Απρίλιο.
Όλες οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τα στελέχη του Κέντρου
κα. Βικτώρια Ζιώγα Ψυχολόγο- επ. Υπεύθυνη
κα. Ρόζμαρυ Σιάκου Ψυχολόγο
κο Θεόδωρο Βογδάνη κ. λειτουργό
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι δράσεις αυτές είχαν την αποδοχή και στήριξη όλων των Διευθυντών των σχολείων.

Βικτώρια Ζιώγα
Επ. Υπεύθυνη - Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.