Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κοινή δήλωση των κυβερνητικών βουλευτών για την παραμονή του Πανεπιστημίου

Με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και μεθοδικότητα αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το καίριο ζήτημα του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.
Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια μας και την ενίσχυση του ΤΕΙ ήταν επίπονη και διαρκής. Ταυτόχρονα, είχε να αντιμετωπίσει και την ενορχηστρωμένη επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν κατέθεσαν ποτέ συγκροτημένη πρόταση αλλά χρησιμοποίησαν το ζήτημα μόνο για να πλήξουν την κυβέρνηση και να αυξήσουν την εκλογική τους επιρροή, αγνοώντας την ουσία.
Οι αγώνες όμως δεν κερδίζονται με κραυγές, αφορισμούς και αναθέματα. Οι λύσεις των προβλημάτων απαιτούν προτάσεις και τεκμηρίωση.
Οι 5 Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζουμε την τρικομματική κυβέρνηση συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Παιδείας, συζητώντας μαζί του για μία ακόμα φορά τις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που είχαμε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, με την πίστη, ότι υπάρχει λύση που ικανοποιεί τη Δυτική Μακεδονία και συνδυάζει την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη πατρίδα μας.
Ο Υπουργός μελέτησε τις προτάσεις και χθες το βράδυ ενημέρωσε ότι συμφωνεί.
Έτσι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στη Δυτική Μακεδονία.
Δημιουργείται ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα με δύο πυλώνες.
Έναν Πανεπιστημιακό με Αυτοδιοίκητο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έναν Τεχνολογικό με Αυτοδιοίκητο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, που μετά την υπερψήφιση της χθεσινής τροπολογίας, που στην ουσία ενδυναμώνει τα Ιδρύματα με τη δυνατότητα θεσμοθέτησης Εκπαιδευτικών Κατευθύνσεων, έσπευσαν να παραποιήσουν την αλήθεια και να περάσουν στον κόσμο, ότι ψηφίστηκε, άκουσον-άκουσον, η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η θετική αυτή εξέλιξη για τον τόπο μας, πιστεύουμε παράλληλα, πως δημιουργεί ένα νέο, βιώσιμο, πιλοτικό μοντέλο λειτουργίας των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι Βουλευτές
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Πάρις Κουκουλόπουλος
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Μαρία Αντωνίου
Τιμολέων Κοψαχείλης

24 σχόλια:

  1. Πετάς κάποιο στον βούρκο καταρχήν και μετά του δίνεις χέρι βοήθειας, εσύ ο ίδιος ο υπεύθυνος της τραγωδίας, και αυτοχρίζεται ήρωας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς όλους του πολυγραφότατους πολίτες της Φλώρινας:
    Ένα γνωμικό λέει: Το να κάνεις ένα βήμα μπροστά είναι θετικό, καλύτερο όμως είναι το να κάνεις δύο βήματα πίσω, παίρνοντας φόρα για ένα άλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πππππσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ πωπωωωωω με εστειλες

      Διαγραφή
  3. Ουράνιο Τόξο της βροχής.30 Μαρτίου 2013 στις 11:57 π.μ.

    Βοσκόπουλε τήρησε την υπόσχεσή σου να γελάσουμε.
    Απείλησες με παραίτηση και όλοι φοβήθηκαν μήπως και χαθεί ο μέγας πολιτικός άνδρας και ενέδωσαν στις απειλές σου.
    Τελικά τόσα χρόνια στην πολιτική δεν έμαθες τίποτα απολύτως.
    Είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΛΗΞΗ ΔΙΟΤΙ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΕΣΑΝ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΤΕ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γνωρίζεις η νίκη πολλούς πατεράδες αλλά η ήττα είναι ορφανή.
      Τώρα όλοι θέλετε να γίνεται αγωνιστές .
      Ρε βάλτε το καλά στο μυαλό σας ο Στάθης αγωνίζεται μόνος του, και όταν πετυχαίνει κάτι καλό προσπαθούν οι ατσαλάκωτοι να μειώσουν την όποια επιτυχία του.
      Μούγγα τώρα.

      Διαγραφή
  5. O Στάθης αγωνιζόταν για παράρτημα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επιτέλους ενημερωθειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και αν αυριο το πανεπιστημιο μακεδονίας αποφασίσει να κλεισει τα εναπομείναντα τμήματα του παιδαγωγικού, γιατί είναι πολλά τα λεφτά για θέρμανση, ο Στάθης τι θα κάνει για να τους εμποδίσει?
    Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατά ς στα κάρβουνα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν εσύ διέθετες μυαλό δεν θα έγραφες τέτοιες ανοησίες.

      Διαγραφή
  7. kserei kanais an to tmhma Balkanikon spoudon tha meinei sthn florina h tha paei thesaloniki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναρωτιώμουν από την έναρξη τηςδιαβούλευσης του σχεδίου ¨ΑΘΗΝΑ¨ ποιο είναι το όφελος για τον πολίτη της Φλώρινας της αυτόνομης ύπαρξης του Παν. Δυτ. Μακεδονίας. Περα από τη θεσούλα κανα 10αρια Δκτηκών Υπαλληλων που βεβαια θα απορροφόντουσαν σε κάποιον άλλο χώρο του δημοσίου (θα αναγκαζόντουσαν να μάθουν να βγάζουν φωτοτυπίες μπρός πίσω και όχι μίας όψης), το υπόλοιπο παιχνίδι ανήκει στους καθηγητές που θα απολέσουν τις αστεράτες τους θέσεις, ηρεμίας και χαλαρότητας που προσφέρει η περιοχή. Με τον κύριο πυλώνα διεκδίκησης που είναι η απώλεια του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών ασχολήθηκαν ελάχιστοι, η αιμοραγίαστην τοπική κοινωνία θα φανεί άμεσα, αλλα δεν πειράζει, καποιες τετοιες καταστάσεις αφυπνίζουν τους ψηφοφόρους των ρουσφετιών της πλάκας και της ιδιοτέλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά σώθηκε των Βαλκανικών ή θάφτηκε η σχολή και με την αντίστοιχη σιωπή του Κων/νίδη, χτιστηκε το νέο ΑΕι Κοζάνης; Τελικά για τι Φλώρινα, ποιος ο απολογισμός...;;;;
    ΥΓ
    Πείτε με τοπικιστή, δεν πειράζει προοδευταράδες "φλωρινιώτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκαμε τώρα με τι να ασχοληθούμε, ώστε πάλι να φταίει ο Στάθης. Για τον άλλον τον μουγκό δεν τρέχει τίποτα;
      Και για να τελειώνουμε, όση χολή και να βγάζετε ο Στάθης είναι βουλευτής.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΟΥ ΡΕ ΒΟΛΕΜΕΝΕ...ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ...

      Διαγραφή
    3. ΝουΔού 10.06 (μαζί με τον γερμανίδη παρέα) Μόνο ένα γερό χέρι ξύλο χρειάζετε για να σιάξετε

      Διαγραφή
  10. Είμαι βέβαιος ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του μεγάλου πανικού που κατέλαβε την κυβέρνηση, ύστερα από την απειλή παραίτησης από την Δημαρχάρα μας, τον Βοσκόπουλο!!!!!!
    Φαντάζεστε τι χάος θα επικρατούσε στην πόλη μας, αν χάναμε τον πεφωτισμένο μας Δήμαρχο;
    Που θα ξαναβρίσκαμε τέτοιο κελεπούρι;
    Σιγά μη ρίσκαρε ο υπουργός παιδείας την απώλεια Βοσκόπουλου για ένα ψωροπανεπιστήμιο!!!!!
    Ύστερα από την μεγαλειώδη αυτή επιτυχία του, ο Δήμαρχός μας αισθάνθηκε την μεγάλη ανάγκη να συμπαρασταθεί και να εμψυχώσει με την παρουσία του, (στην προσπάθεια αυτή μαθαίνω ότι τον συνδράμει σαν παρτενέρ του η Όλγα Μούσιου) τον δοκιμαζόμενο αδελφό λαό της Κύπρου!!!!
    Εγώ πλέων δεν στενοχωριέμαι για τους Κυπρίους τώρα που τους έθεσε υπό την προστασία του ο Βοσκόπουλος!!!!
    Κάνω μόνο μια έκκληση στους αδελφούς Κυπρίους, να μη μας τους στείλουν πίσω γουλί τώρα που το κούρεμα είναι της μόδας στην Μεγαλόνησο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟΡΙΕΣ:
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ; ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ;ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ";
    ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΕΣΤΕ ΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άκουσα τη συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου.
    Διάβασα την ανακοίνωση των 5 βουλευτών.
    Έμαθα ότι τα προβλήματα λύνονται με μια απλή τηλεφωνική συνδιάλεξη.
    Έμαθα ότι η άποψη μου ότι η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την έκδοση του Π.Δ ΑΘΗΝΑ ψήφιση της τροπολογίας δεν οδηγούσε σε κατάργηση το ΠΔΜ και μάλιστα ΜΕΜΦΟΜΑΙ γι' αυτό με την αλαζονική και υποτιμητική έκφραση 'άκουσον άκουσον'.
    Αυτό που δεν έμαθα είναι αν ο Υπουργός θα τροποποιήσει ΤΩΡΑ το σχέδιο Αθηνά ή θα..... κάπου κοντά στις εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί πανηγυρίζετε; Έχετε καποια έστω ένδειξη από πλευράς Υπουργείου; Το πού, πώς και το πότε δεν μας είπαν.
    Κρατήστε μικρό καλάθι κι αν τελικά γεμίσει καλώς να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί συμπολίτες
    Θεωρώ πως όλοι μας οφείλουμε να επανεξετάσουμε, μετά τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις, τη στάση μας προς τους πολιτικούς μας ηγέτες, ιδιαίτερα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης.
    Οι βουλευτές μας αλλά και οι τοπικοί μας άρχοντες στον αγώνα για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου αλλά και την ενίσχυση του ΤΕΙ ακολούθησαν «προχωρημένες τακτικές» (Σουν Τζου: Η τέχνη του πολέμου) τις οποίες εμείς οι ταπεινοί και φτωχοί το πνεύματι αδυνατούμε να συλλάβουμε, πολύ δε περισσότερο να κατανοήσουμε.
    Αφού λοιπόν μελέτησαν το αρχικό (στην κινεζική γλώσσα) κείμενο του θρυλικού στρατηγού εφάρμοσαν με ακρίβεια αξιοπρεπούς πολιτικού τα παρακάτω αποφθέγματα:
    A.古代武士首先让自己隐形。在等待的那一刻,当敌人是脆弱的
    Α. Οι αρχαίοι πολεμιστές πρώτα έκαναν τους εαυτούς τους αόρατους. Μετά περίμεναν τη στιγμή που ο εχθρός ήταν ευάλωτος
    Χαρακτηριστικό της παραπάνω τακτικής ήταν η παντελής απουσία τους κατά το περασμένο τρίμηνο (που και που ακούγονταν κάποιες φωνές, αλλά καμουφλαρισμένες, ώστε ο εχθρός να νομίζει πως ήταν το θρόισμα των φύλλων από τον αναπτυξιακό άνεμο που πνέει στην περιφέρειά μας). Με το τέλος του τριμήνου, όταν ο εχθρός είχε πλέον αποκοιμηθεί από την απουσία αντιδράσεων, με ένα ξαφνικό χτύπημα απαίτησαν και επιτυχώς ξαναπήραν πίσω την περιοχή τους, την οποία είχε καταλάβει ο εχθρός με τη σοφία της «Αθηνάς».
    Β. 所有的战争是基于欺骗
    Β. Όλος ο πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση.
    Παράλληλα, και εδώ είναι ο θρίαμβος της στρατηγικής, έδωσαν έξυπνα την εντύπωση στο Υπουργείο και τα κόμματά τους πως στηρίζουν άλλοτε έμμεσα και άλλοτε άμεσα τις απίστευτα ατεκμηρίωτες και ευμετάβλητες αποφάσεις τους. Επειδή όμως υπήρχε ο κίνδυνος να καταλάβει ο εχθρός το τέχνασμα «αναγκάστηκαν» να παραπλανήσουν και απαξιώσουν και τους πολίτες της περιφέρειας (για το λόγο αυτό άλλωστε ζήτησαν, ή μήπως όχι?, συγνώμη με το τέλος των εχθροπραξιών).
    Η αλήθεια αγαπητοί μου συμπολίτες είναι πως δε μας αξίζουν οι πολιτικοί αυτοί. Το νιώθουν αυτοί πρώτοι και αμεσότερα από όλους, αλλά κάνουν πέτρα την καρδιά τους και συνεχίζουν το αγώνα για ανάπτυξη και ευημερία του τόπου (την οποία μόνο αυτοί λόγω διαύγειας βλέπουν).
    Είναι άξιο απορίας λοιπόν αγαπητοί μου συμπολίτες πως μετά από ένα τρίμηνο αγώνα, τον οποίον έδωσαν με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και μεθοδικότητα, δεν μας κραυγάζουν Αιδώς (δις) Αργείοι. Αντ΄ αυτού ζητούν ταπεινά τη συγνώμη μας.
    Οι κακόπιστοι φυσικά συμπολίτες μας θα αντιτάξουν πως και ο Υπουργός θα είχε μελετήσει το θρυλικό στρατηγό (στην ελληνική έκδοση αυτός) και πιθανότατα θα εφάρμοσε το παρακάτω απόφθεγμα «Φτιάξε μια χρυσή γέφυρα για να μπορέσει να περάσει ο εχθρός σου υποχωρώντας».
    ΥΓ. Άσχετα με το ποιος θα την πιστωθεί καταφέραμε μία Πύρρειο νίκη. Διατηρούμε «κουτσουρεμένα» τα δύο ιδρύματα σε ένα πειραματικό, άλλοι το λένε πιλοτικό, μοντέλο λειτουργίας, παρόμοιο με αυτό που αρνήθηκε να εφαρμόσει η Αττική (και αποσύρθηκε) και αρνείται να εφαρμόσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Είναι όμως μία (ή μισή) τελευταία ευκαιρία να δημιουργήσουμε (τοπικοί φορείς και ακαδημαϊκή κοινότητα) δύο ισχυρά και αναπτυσσόμενα ιδρύματα που θα αντέξουν την καταιγίδα της «Αθηνάς2».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάλυση σου μου άρεσεΣυγχαρητήρια κι...ειδικά με τους αόρατους στρατούς την γέφυρα και τον Κινέζο στρατηγό. Φοβερή τακτική ..θα την μελετήσουμε στα βουνά μου δεόντως.

      Διαγραφή
  15. ΑΦΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΠΩΣ Κ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ, ΘΕΣΜΟΙ Κ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ Κ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ξέρω τι λένε μερικοί για τον Στάθη. Εγώ τον έχω δεί να παίζει πόκερ, και όταν θέλει να τα σπρώξει ή ακόμα και όταν δεν έχει φύλλο, την παρτίδα θα τη κτυπήσει.
    Σε αυτά τα παιχνίδια ΜΑΝΑ είναι ο Στάθης, αλλου μπορεί να χάνει. Εκεί όμως όταν θέλει θα σε λιώσει.
    Γιαυτό μαγκες ο Σταθης μπαίζει τη μπάλα του, ακόμα και όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος. Μπορεί να μη μιλάει και να λέει ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, Αλλά τα ζάρια και τα κόκκαλα είναι στο παιχνίδι του. Θα το γυρίσει το παραμύθι. Και αυτό το παιχνίδι θέλει να το κερδίσει, και εμείς εκεί ήμαστε μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.