Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή του Ε.Κ.Φ. προς τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου

Κύριε Πρόεδρε
Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Κρίση πολιτικής και διαφάνειας όλων των κοινωνικών και θεσμικών θεμάτων της κοινωνίας. Η δοκιμαζόμενη Φλώρινα λόγω της γεωγραφικής της θέσης (σύνορα με FYROM και Αλβανία) υποβάλλεται όχι μόνο στην κρίση αλλά και την αδιαφορία της πολιτείας για όλα τα μεγάλα ζητήματα που την απασχολούν (ανεργία, πετρέλαιο, αναπτυξιακά έργα κλπ).
Η αναγκαιότητα στήριξης της περιφέρειας με την λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Παιδαγωγικής Σχολής, του τμήματος Βαλκανικών σπουδών και της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα, έδωσαν την ελπίδα αλλά και την οικονομική ώθηση στην τοπική μας οικονομία με την έλευση χιλιάδων φοιτητών στο νομό μας. Τα θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία των σχολών είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση και έχουν την πλήρη στήριξη όλων των φορέων αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού κέντρου Φλώρινας, στη συνεδρίαση του στις 8 Δεκεμβρίου 2012, διαφωνεί ομόφωνα σε οποιαδήποτε ενέργεια που στόχο έχει την κατάργηση των σχολών που ήδη λειτουργούν στην περιοχή, αλλά και τον διαχωρισμό των τμημάτων τα οποία θα οδηγήσουν στην απαξίωση των φοιτητών για να φοιτήσουν στις σχολές αυτές, αλλά και τη μη εύρυθμη λειτουργία των σχολών στην περίπτωση που ισχύσει η πρόταση που καταθέσατε στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.
Ζητούμε να επαναπροσδιορίσετε την απόφαση σας για το διαχωρισμό του τμήματος Βαλκανικών σπουδών και να ενισχύσετε την εύρυθμη λειτουργία των σχολών της Φλώρινας, γιατί έχουν βαθιές ρίζες στην τοπική κοινωνία και έχουν αναπτύξει ουσιαστικές πολιτιστικές παραγωγικές και οικονομικές δομές στην περιοχή, ώστε να συνεχιστεί η παράδοση που θέλει τη Φλώρινα προπύργιο πνευματικό, πολιτιστικό στην Ελλάδα και στις γείτονες χώρες.

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.