Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ανακαλύψτε το Νυμφαίο πάνω σε ένα ποδήλατο

Άγρια ζωή σημαίνει δράση γι’ αυτό ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναλαμβάνει... ποδηλατοδράση! Αυτό το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Νοεμβρίου, υποδεχόμαστε στο Νυμφαίο την τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ποδηλατοδράσεις» μαζί με ποδηλατικούς συλλόγους από τη Δυτική Μακεδονία.
Εάν θέλετε κι εσείς να ανακαλύψετε τις ομορφιές της φύσης οδηγώντας ένα ποδήλατο το Νυμφαίο είναι ο κατάλληλος προορισμός σας γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο!
Οι δράσεις ξεκινούν από το απόγευμα του Σαββάτου. Στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα διεξαχθεί σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου.
Οι ποδηλατοδράσεις θα κορυφωθούν με μία μεγάλη ποδηλατοβόλτα 7 περίπου χιλιομέτρων που θα κάνει το γύρο του Νυμφαίου. Σ’ αυτή θα πάρουν μέρος ποδηλατικά κινήματα και σύλλογοι από τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και την ευρύτερη περιφέρεια. Η ποδηλατοβόλτα είναι ανοιχτή με ελεύθερη συμμετοχή για όλους τους ποδηλάτες. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί απο τη Νίκειο Σχολή στις 11:00.
Την ίδια ώρα η πρωταθλήτρια ποδηλασίας Βάσω Λαζοπούλου θα τους μαθαίνει στα μικρά παιδιά τα μυστικά του ποδηλάτου, ενώ ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναλαμβάνει να τα ψυχαγωγήσει με εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Όταν ολοκληρωθεί η ποδηλατοβόλτα και τερματίσουν όλοι οι ποδηλάτες, θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια και οι διαγωνισμοί με κλήρωση ποδηλατικών δώρων.

5 σχόλια:

  1. Θα έχει και Δροσοπηγιώτικες πίτες.

    Αυτό μου μοιάζει με ....τι μου θυμίζει.. τι μου θυμίζει.... Βλάχικες ματσαγκούνιες, και αχταρμάδες λίγο απο όλα.
    Τσίρκο Medrano, όλοι με το ποδηλατάκι να κάνουν βολτούλες γύρω - γύρω όλοι, για να γνωρίσουμε τον παραδοσιακό οικισμό, και την πολιτιστική μας κληρονομιά, με φόντο τις αρκούδες κλεισμένες στο μαντρί.


    Αλάσου. Ήμαρτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ(not) Ανώνυμε που έγραψες στις 10:08..

    ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ? Γύρνα στην σπηλιά σου και αν γίνει κάτι παρόμοιο που να προβάλλει ή να προωθεί την Φλώρινα..μην ανησυχείς! Δεν θα σε ενημερώσουμε!

    PS: Αλλεργικός στις πίτες να φανταστώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά μ ρε μεγάλεμ 2:11 κατσ κάτου, πιές μια ξυνογαλιάμ ,και άκουμ που σι λέω ιγώ η γέρς τσομπάνς.
    Απο που και ως τα Πριγκηπάτα των Πρεσπών, του Πισοδερίου και του Νέβεσκας ενδειαφέρονται για την προώθηση και προβολή της Φλώρινας.

    Πρέσπα Φλώρινας ή σκέτο Πρέσπα.
    Βίγλα Φλώρινας ή Βίγλα Πισοδερίου.
    Νυμφαίο Φλώρινας ή Νυμφαίο

    Μεγάλ μ δεμ υπάρχει σι λέω καμία Φλώρινα στό χάρτι σε κανένα τεφτέρι, ούτε καν σαν διαχειριστικός Δήμος. Υπάρχουν μόνο τα Πριγκηπάτα. Τέλος. Η Φλώρινα που υπάρχεί;

    Δεν πρέπει να ξεχνάς οτι για να επισκευτείς αυτά τα μέρη δεν χρειάζεται την ενδειάμεση διαδρομή εν μέσω της πόλης (υποτίθεται την Μητρόπολη του Νομού). Ότι έγινε τόσα χρόνια δεν είναι τυχαίο.
    Αρκούδες είχε η Φλώρινα στο Ζωολογικό, κάποιους τους πείραξε εκεί στην Δημαρχεία, και δεν είχαν άντερα να διαχειριστούν το Ζωολογικό της Φλώρινας και τα έστειλαν στην Θεσσαλονίκη και δεξιά και αριστερά. Οι Φλωρινιώτες καταπίεζαν τα ζώα, βαριές καταγγελίες για λευκά κλουβιά. Τι άλλο θές να σου πώ. Για τους Δρόμους που ενώνουν αυτές τις περιοχές. Κλασμ@@@@@@@ς μας έχουν εδώ στην χαράδρα.
    Αλλού είναι η μαραμάγκα.

    579 Χρόνια μπροστά οι άνθρωποι, έκαναν ότι έκαναν μόνο για το συμφέρον του κάθε Πριγκηπάτου.
    Σαν τους Πρίγκηπες δεν υπάρχει κανείς, και αυτά που σι λέω εμπιστευτικά, μεταξύ μας.
    Άντε πάλι .... Τί είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις ΑΚΟΜΑ.
    ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    PουSε: Αλεργικός στους αφελείς και σε αυτούς που δεν ξέρουν που τσι παν τα τέσσερα, Άντε και καλό ύπνο. O 10:08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωχχχ από ποιο χωριό είσαι και βγάζεις τόσο κόμπλεξ για Πρέσπα-Πισοδέρι-Νυμφαίο.. Τέλος πάντων, το κειμενάκι σου αρκετά διασκεδαστικό αλλά πάσχει από έλλειψη συνοχής και νοήματος.
      Καλό ξύπνιο να σου ευχηθώ, πιο χρήσιμος θα είναι.
      Η 2:11

      Διαγραφή
  4. O 0:18 ΣΦΆΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΆΚΙ.

    Το κείμενο δεν είναι διασκεδαστικό πέρα από το γεγονός ότι στην πρώτη παράγραφο ο ίδιος ο συντάκτης θέλει να αναδείξει μέσω των γλωσσικών ή άλλων Εθνολογικών και λοιπών πολιτισμικών ποιοτήτων τα χαρακτηριστικά μιας ομάδας η οποία δραστηριοποιείται εδώ και αιώνες στην ορεινή περιοχή του Βιτσίου, και έχει αναπτύξει αξιόλογο πολιτισμό λόγω της ανεπτυγμένης οικονομικής επιφάνειας των κατοίκων της και όχι μόνο.
    Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ σιωπηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.