Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ξύπνησαν και οι εργατοπατέρες!!!

Λίγο-πολύ όλοι στον ίδιο τόπο ζούμε και γνωριζόμαστε μεταξύ μας αλλά κυρίως γνωρίζουμε…. Τον περασμένο χειμώνα που είχα την τύχη να φάω ένα κομμάτι ψωμί από την «Αρχαιολογία» φοράγαμε 3 παντελόνια και 2 μπουφάν για να αντιμετωπίσουμε τις πολικές θερμοκρασίες και τις πανδύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και με τον ίδιο εξοπλισμό με σήμερα (στέγαστρα, τουαλέτες κτλ).
Που ήταν τότε όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες;
Τότε στην εκκαθάριση έβγαινε από 36 ευρώ, τώρα θα βγει 33 (σιγά την διαφορά).
Τώρα βέβαια δεν γνωρίζω αν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και όλος αυτός ο ντόρος είναι τοπικό ή προσωπικό…..
Τότε δούλευαν από Σέρβια – Γρεβενά – Κοζάνη – Πτολεμαΐδα - Φλώρινα και λίγοι από Αμύνταιο.
Η ΓΑΙΑ τάραξε τα δεδομένα…. Πότε δούλεψε Αμυνταιώτης σε δίμηνα σε εργοστάσια Κοζάνης - Πτολεμαΐδας;
Μάθανε τόσα χρόνια τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας πάλι δικά τους ….. Με ποίο δικαίωμα ο Δήμαρχος Αμυνταίου σηκώνει κεφάλι;
Όταν εμφανίστηκε ο εργολάβος Ιωσηφίδης στην περιοχή όλοι διαγκωνίζονταν γύρω του ώστε να πάρουν τις υπεργολαβίες. Στην συνέχεια όταν εξελέγη ο Ιωσηφίδης Δήμαρχος όλοι και πάλι τον γλείφανε ώστε να γίνει η δουλεία τους.
Τώρα άραγε ποια ιδιότητα μας ενοχλεί περισσότερο, αυτή του Δημάρχου ή εκείνη του προέδρου της ΓΑΙΑ. Ο κακός μας ο καιρός πάντως δεν μας φταίει διότι αν και μας δρόσισε καλοκαίρι διανύουμε ακόμη.

Υ.Γ. Γράφω ανώνυμα μόνο για τον λόγο ότι όσα σχόλια έχω διαβάσει είναι επίσης ανώνυμα.

Πρώην και παρών εργάτης Αρχαιολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.