Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΚΝΕ Φλώρινας: «ΟΧΙ στη ναρκοκουλτούρα – Ζωή ολόκληρη/ΟΧΙ με δόσεις»

26 Ιούνη: Ημέρα δράσης κατά των ναρκωτικών

Νέα – νέε.
Η ΚΝΕ σε καλεί να πάρεις θέση, να έρθεις μαζί μας στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός, οι εργαζόμενοι. Σε καλούμε να πεις ΟΧΙ στους ψεύτικους παράδεισους και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους. Να πεις ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. Να παλέψεις για ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.
Σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην συνδέεται με την ύπαρξη του καπιταλισμού! Η κρίση, η ανεργία, οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, «μαθητεία» στη δουλιά χωρίς δικαιώματα, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, ο πολιτισμός της παρακμής, η μάστιγα των ναρκωτικών, είναι «παιδιά» του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι γονείς μας, η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αντί να αξιοποιούνται για να ζούμε καλύτερα, γίνονται αμύθητα πλούτη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, βιομήχανων.
Μας λένε ότι αυτό το σύστημα είναι αιώνιο, ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να βγει από την κρίση και τα αδιέξοδά του. Και όταν αγανακτείς, όταν οργίζεσαι με την αδικία, όταν αναζητάς διέξοδο από τη σημερινή ζούγκλα, σου πλασάρουν την ατομική λύση, το «βόλεμα», τη φυγή στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών.
Μας θέλουν αδύναμους, χαμένους στα αδιέξοδα!
Αυτοί που σε κάνουν δούλο του 21ου αιώνα, θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά. Υποστηρίζουν το διαχωρισμό σε «σκληρά» και «μαλακά», υποστηρίζουν τη ναρκοκουλτούρα και τη λογική του «μικρότερου κακού». Κρύβουν ότι η αιτία της χρήσης και της εξάρτησης είναι, πριν απ’ όλα, κοινωνική. Είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζουν.
Τα κόμματα του κεφαλαίου στοιχίζονται πλήρως με την ΕΕ, είναι συνυπεύθυνα. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει ακόμα και για καλλιέργεια χασίς στο σπίτι, για αποστολή υποκατάστατων ναρκωτικών κατ’ οίκον με …delivery! Έβαλε λουκέτο στα Κέντρα Πρόληψης, δίνει την απεξάρτηση σε ιδιώτες. Η ΝΔ έστρωσε το δρόμο για τη στήριξη των προγραμμάτων μεθαδόνης, έκοψε τα λεφτά των «στεγνών» προγραμμάτων. Μη «φτιάχνεσαι» στα μέτρα τους! Μην τσιμπάς στις προτάσεις δυνάμεων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι «αντιεξουσιαστές», οι Οικολόγοι, που μιλούν για απελευθέρωση των δήθεν «μαλακών» ναρκωτικών, συνταγογράφηση υποκατάστατων και χορήγηση ηρωίνης από τα δημόσια νοσοκομεία, για «ελεύθερη διάθεση του σώματος», κλπ !!!...
Δεν είναι ελεύθερος ο νέος που τον πετάνε στην ανεργία, που τον καταδικάζουν σε μισθούς και μεροκάματα πείνας, που τον κρατάνε αμόρφωτο, του στερούν την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό.
Η «φυγή» δεν είναι ελευθερία, ούτε πράξη αντίστασης και απειθαρχίας στο σύστημά τους. Δεν αλλάζει τη σημερινή βαρβαρότητα, είναι στήριγμα των καταπιεστών. Στα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που βιώνουν τα βάσανα των οικογενειών τους, δεν ταιριάζουν οι αυταπάτες, η «φυγή» και η απάθεια. Μας ταιριάζει η αγωνιστική και ανυπότακτη στάση ζωής!
Οι καπιταλιστές και οι άνθρωποί τους φοβούνται όσους δε νοιώθουν αμηχανία μπροστά στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, όσους καταλαβαίνουν τις πραγματικές αιτίες των σημερινών προβλημάτων, της κρίσης, της ανεργίας, της φτώχιας, όσους αντιστέκονται στις παγίδες των ατομικών δρόμων. Τρέμουν όσους πιστεύουν στη δύναμη του λαού να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση!
Μόνο ένας δρόμος μας αξίζει:
Η πάλη για μια κοινωνία, που, με την εργατική τάξη και το λαό στην εξουσία,
θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε αυτόν τον δρόμο σε καλεί η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ,
η μοναδική πολιτική νεολαία που αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,
διεκδικεί πρόληψη – θεραπεία –επανένταξη, δημόσια και δωρεάν.
Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση,
που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Όλοι την Τρίτη 26 Ιούνη 2012, στις 7:00΄ μ.μ.,
στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας,
για να βροντοφωνάξουμε:
«Όχι στη ναρκοκουλτούρα. – Ζωή ολόκληρη / ΟΧΙ με δόσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.