Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ Φλώρινας: «Άμεσα μέτρα για να σταματήσει η φορο-αφαίμαξη του λαού»

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου να διαμορφώσει κατάλληλα το προεκλογικό κλίμα, έδωσε τη δυνατότητα για παράταση των φορολογικών δηλώσεων. Έτσι, τα τρομερά εκκαθαριστικά που έρχονται με μεγάλες δόσεις, ακόμα και γι' αυτούς που είχαν απαλλαγεί τα προηγούμενα χρόνια, αναβλήθηκαν.
Μετά τις εκλογές οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι παραλαμβάνουν καθημερινά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία κυριολεκτικά - και μόνον αυτά - αρκούν για να τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια.
Δεν πρόκειται να ανακουφίσουν το λαό οι δήθεν «άμεσες» λύσεις που προτείνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.
[Στην περίπτωση της ΝΔ οι νέες θυσίες είναι ολοφάνερες.
Για παράδειγμα:
-- Μεταμφιέζει το γνωστό χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, σε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, επιβαρύνοντας, εξίσου άδικα ,τον μικροϊδιοκτήτη με τον κάτοχο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
-- Προβλέπει νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, νέα μείωση της φορολογίας των μονοπωλιακών ομίλων, με συντελεστή στο 15% των κερδών, την ώρα που προωθεί την περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη διετία 2013 – 2014, με παράταση 3 χρόνια, για να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, επίσης δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα. Το μόνο που φρόντισε να πει είναι ότι θα κάνει μια συμφωνία με τους εφοπλιστές, για να δουν πώς θα διαμορφωθούν τα φορολογικά έσοδα. Είναι σκοπίμως ομιχλώδης η θέση του για φορολογική επιβάρυνση των πλουσιότερων και ελάφρυνση των φτωχότερων. Όσον αφορά τα χαράτσια, ξεκαθάρισε ότι αυτά θα παραμείνουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και εξαίρεσε την πολύ ακραία φτώχεια που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να δίνει ούτε ένα ευρώ].
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι, η λαϊκή οικογένεια είναι αδύνατο να πληρώσει του δυσβάσταχτους φόρους, οι οποίοι, εκτός των άλλων, είναι και εξαιρετικά άδικοι.

Παλεύουμε και καλούμε τη λαϊκή οικογένεια να διεκδικήσει:
** Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο, προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί.
** Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. – Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. – Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.
** Άμεση φορολογική επιβάρυνση - εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή - εισφοροδιαφυγή. Να αυξηθεί η φορολογία της πραγματικά μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
** Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων. Κατάργηση των ειδικών δημοτικών φόρων και των χαρατσιών για κλείσιμο χρήσεων. Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ.
** Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
** Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης.
Το γεγονός ότι η οικονομία βρίσκεται σε πορεία ύφεσης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να προστίθενται τέτοια δυσβάσταχτα βάρη για τους εργαζόμενους και βεβαίως πρέπει να υπάρχει γενικά ριζική ανατροπή της αντίληψης ότι τα έσοδα του κράτους πρέπει να έχουν ως πηγή τον εργαζόμενο λαό και όχι εκείνους που πριν απ' όλα ευθύνονται και για το ξέσπασμα της κρίσης.
Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μέσα στα πλαίσια του συστήματος. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην παραίτηση από τη διεκδίκηση αιτημάτων, που, στοιχειωδώς, ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός λαού, που αντιμετωπίζει μάλιστα μπροστά του και το φάσμα μεγαλύτερης έκτασης φτώχειας και ακόμα νέων βαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.