Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κυκλοφορεί το παραμύθι του ΟΕΝΕΦ «Ελάτε να Παραμυθιαστούμε»

Στις 18 Μαΐου στα πλαίσια του «Παιχνιδαγωγείου» του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Ελάτε να παραμυθιαστούμε». Η Δόξα Κωτσαλίδου και ο Βαγγέλης Μεϊμάρης κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να γίνουν παραμυθάδες. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία δύο παραμυθιών, ένα από τα παιδιά και ένα από τους γονείς τους!
Τα παιδιά έπλασαν μια ιστορία με πρωταγωνιστές το Καρπούζι, το Πεπόνι, την Μπανάνα, τη μάγισσα Κανέλα και τον κακό Δράκο. Οι γονείς από την άλλη εμφανώς επηρεασμένοι από τη σύγχρονη πραγματικότητα συμπεριέλαβαν στο παραμύθι τους μία κοπέλα με χρέη, έναν ψεύτη βουλευτή, αλλά και ένα …τζίνι!
Ήταν ένα διαφορετικό απόγευμα Παρασκευής. Παραμυθιαστήκαμε, ζωγραφίσαμε, διασκεδάσαμε. Αλλά δε μείναμε εκεί. Θέλαμε τα δύο παραμύθια να πάρουν τη μορφή βιβλίου, ώστε να μείνει ως παρακαταθήκη η συλλογική αυτή προσπάθεια και να μας θυμίζει πόσο δημιουργικά μπορούν να γίνουν τα παιδιά, αρκεί να ενθαρρύνουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών και την ελεύθερη έκφραση της φαντασία τους και του δυναμικού τους.
Το παραμύθι με τίτλο «Ελάτε να Παραμυθιαστούμε» είναι πλέον έτοιμο και περιλαμβάνει τα δύο παραμύθια, τα ονόματα των μικρών και μεγάλων παραμυθάδων, φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, ενώ έχει εικονογραφηθεί από ζωγραφιές των ίδιων των παιδιών!
Όποιοι επιθυμούν να συμπεριλάβουν στη βιβλιοθήκη τους το συγκεκριμένο παραμύθι, μπορούν να το προμηθευτούν από το βιβλιοπωλείο του Γιάννη Νικολαΐδη «Το Μαγαζί Σας» (Στ. Δραγούμη 12).

Καλό παραμύθιασμα!!!

Σοφία Μουρτζούκου
Ψυχολόγος ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.