Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές του ΤΕΕΤ

Μετά από απόφαση της γενικής μας συνέλευσης για κινητοποιήσεις απέναντι στην κρατική καταστολή και την καταπάτηση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, ζητάμε τη συμπαράσταση και την υποστήριξη σας.
Παίρνουμε την αφορμή από τα συγκεκριμένα γεγονότα για να αντισταθούμε σε ένα φαινόμενο που μας αφορά όλους σαν πολίτες. Την Τρίτη 3.4.2012, οργανώνουμε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, στις 12.00 το μεσημέρι με αφετηρία την κεντρική πλατεία (κανόνια).

Ο Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών

7 σχόλια:

  1. ποια κρατικη καταστολη βρε καλοπαιδα που μας εχετε ανεβει στο κεφαλι και εχετε καταντησει την πολη μας μπο.....να τη βρασω τη τεχνη της απλησιας που εκφραζετε.Η Φλώρινα γνωριζει καλα απο πραγματικη τεχνη και κουλτουρα πολυ πριν αριβαρετε εσεις οι προοδευτικοι του κ...
    Να μαθετε να ζειτε χωρις να ενοχλειτε τους αλλους. Αυτο ειναι η δημοκρατια αν την ξερετε...τα υπόλοιπα περι καταπιεσης αφήστε τα και αν δεν σας αρέσει η πόλη που σας φιλοξενεί (αυτο μην το ξεχνατε) αει στο καλό και δεν θα κλάψουμε ουτε θα γινουμε πλοιτιστικά ή πνευματικά φτωχότεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EIΠΑΜΕ Η ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.
    'Οσων αφορά τον κύριο ή την κυρία απο πάνω,να χαίρεται το λεξιλόγιό του/της και να δούμε άμα κλείσουν τα πανεπιστήμια και φύγουν όλοι αυτοί οι φοιτητές πως θα θρέφει την βόλεψη του/της.
    Οσο για το αν είστε φτωχοί πολιτιστικά και πνευματικά ή όχι,δε νομίζω πως σας το έθιξε κανείς..ο κομπλεξισμός όμως και το επίπεδο του καθενός φαίνεται από την έκφρασή του και από το να βάζει όλο τον κόσμο σε ένα τσουβάλι.
    Επίσης ελευθερία λόγου υπάρχει,τα παράπονά σας στους συλλόγους κάθε σχολής και στον κάθε φορέα που σας ενοχλεί.
    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αγαπητοι"
      η τοπικη κοινωνια δεν ειχε τοσα χρονια ποτε κανενα προβλημα με τις πανεπιστημιακες σχολες της στις οποιες εισερχονται κατόπιν σκληρης προσπαθειας χρονων φοιτητες με σκοπό να σπουδασουν...Ποτε δεν υπήρξε καμια αντιπαράθεση αναμεσα μας.
      Δεν ενθυμουμε ποτε να απασχόλησε την αστυνομια καποιος απο τους χιλιαδες πραγματικούς φοιτητες που περασαν απο την πολη.Αν αυτο σας λεει κατι...τα προβλήματα καταπίεσης φαινεται πως κυνηγουν...μονο εσας τους "δημοκρατες" καταπιεσμένους καλλιτεχνες...Σε οτι αφορα τα περι κομπλεξ νομίζω οτι και μονο ο τροπος που κινηστε... μεσα στα πλαισια μιας κοινωνιας μη μπορώντας να συμβιώστε φανερώνει το μεγιστο κομπλεξ που σας διακατεχει.
      ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΦΥΓΕΤΕ(ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ) ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ(ΤΑ ΚΑΦΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ... ΤΑ ΡΟΥΧΑΔΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ...ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ...ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΘΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ...)ΕΡΧΕΤΕ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ

      Διαγραφή
  3. Ζώντας στην πόλη σας 4 χρόνια τώρα με την ιδιότητα του σπουδαστή της Σχολής καλών Τεχνών μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι στις λίγες εκθέσεις που έχει διοργανώσει το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης αυτό το διάστημα, εκτός από τους σπουδαστές της σχολής, λίγοι σχετικά κάτοικοι της πόλης έχουν επισκεφθεί τις εκθέσεις, κάτι που μπορεί να είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος και της συμμετοχής των κατοίκων στο συγκεκριμένο είδος τέχνης.Όσο για την πραγματική τέχνη και κουλτούρα, ποιοι μπορούν να γνωρίζουν καλύτερα αν όχι μια πανεπιστημιακή καλλιτεχνική σχολή με πάνω από 450 σπουδαστές που ασχολούνται χρόνια με το αντικείμενο αρκετοί από αυτούς με δεύτερο πτυχίο και επαγγελματική εμπειρία ως καλλιτέχνες, με καθηγητές καλλιτέχνες αναγνωρισμένους και καταξιωμένους, και που όλη τους η δραστηριότητα στη σχολή είναι έρευνα σε νέες μορφές έκφρασης. Η τέχνη, εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο, έχει πολλά πρόσωπα και τρόπους έκφρασης, με τα οποία είναι εξοικειωμένοι οι πολίτες. Η τέχνη δεν είναι για να διακοσμεί αλλά για να ξυπνά συνειδήσεις και να ευαισθητοποιεί.Ίσως δεν γνωρίζουν οι κάτοικοι της πόλης ότι η σχολή αυτή (τρίτη στην Ελλάδα μέσα σε 180 χρόνια από την ίδρυση της πρώτης σχολής καλών τεχνών στην Αθήνα)που μόνο τιμή μπορεί να είναι για την πόλη, την διεκδικούσαν για δεκαετίες, η Κρήτη, το Ναύπλιο, τα Γιάννενα η Λάρισα,και άλλες πόλεις χωρίς να το καταφέρουν.Τώρα όσοι απαξιώνουν την οικονομική συμβολή των πεντακοσίων σπουδαστών επί πέντε χρόνια, αν λάβουμε υπόψη και την κατάταξη της περιοχής στις φτωχότερες της Ελλάδας, θα θέλαμε να μας το επιχειρηματολογήσουν, γιατί εμείς άλλα βλέπουμε και ζούμε. Οι υπόλοιπες -πραγματικές σχολές- υπάρχουν εδώ και χρόνια, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, σύμφωνοι, αλλά δεν μπορούν να αναπτύξουν την ίδια δυναμική που έχει λόγω του αντικειμένου της μια Σ.Κ.Τεχνών, κάτι που φαίνεται ήδη στις μέχρι τώρα δραστηριότητε
    ές της στην υπόλοιπη χώρα.Επίσης -οι σπουδαστές της σχολής- και από δημοκρατία γνωρίζουν και γνώσεις έχουν και με δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργούν, και δεν άφησαν χωρίς λόγο τις πόλεις τους από Κρήτη μέχρι Έβρο για να έρθουν εδώ. Άν κάποιοι τώρα ενοχλούνται από το μακρύ μαλλί, ή τις ενδυματολογικές προτιμήσεις, αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό καμιάς σχολής ή κοινωνικής ομάδας, αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΌΣ. όσο για την αφορμή για την οποία γράφονται αυτά τα σχόλια, οι σπουδαστές της σχολής και η ίδια η σχολή δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλτατοι και φιλικοί φίλοι ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
    Καταρχην εμείς δεν πάμε με τα καλά μας στη σχολή για να δουλέψουμε γιατί ΛΕΕΕΡΩΩΩΝΟΟΟΜΑΣΤΕ!!!!.Μπορει τα ρουχα μας να ειναι λερωμένα με μπογιές αλλα καθημερινά κάνουμε το μπανάκι μας. Επισης εξαιτίας αυτής της κατάστασης (φαινομενικα λέσια) πολλοι απο εμας, χωρις να έχουμε δώσει το παραμικρό δικαίωμα, μας έχει μάζεψει και μας έχει ξεβρακώσει η ασφάλεια στα καλά καθούμενα σαν κοινούς εγκληματιές.Τελος πολλοι ήμασταν αντιθετοι στην πορεια οχι γιατι διαφωνούμε αλλα γιατι τα πραγματα οσον αφορα την αστυνομία δεν έχουν αλλάξει και ούτε θα αλλάξουν.ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΟΣΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!
    Μαθατε και το κόμπλεξ!
    Κατα τα αλλα η πλειοψηφία της σχολής ειναι ατομα κοινωνικά και δεν ενοχλουν κανέναν. Μεμονωμένα γεγονότα δεν παίρνουν σβάρνα ολόκληρη την σχολη>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EEEEE EΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    ΜΗΝ ΕΓΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ.ΜΗ ΡΕ ΣΗ!ΜΗ ΡΕΕΕΕ!
    ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ "ΕΓΚΡΙΝΑΤΕ" ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ?
    ΒΑΛΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό λέμε βρε παιδιά... πως γίνεται μεμονομένα γεγονότα να συμβαίνουν ΜΟΝΟ σε σας δεν το καταλαβαίνω αυτό...γιατί μόνον εσείες έχετε αυτό το πρόβλημα δηλαδή και κανένας άλλος...και στην τελική όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!!!άιντε στο καλο, κακομαθημένα πλουσιόπαιδα του μπαμπάκα σας που το κάνετε κηδεία με ξένα κόλυβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.