Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τελικός ανάδοχος για την ολοκλήρωση του φράγματος Τριανταφυλλιάς

Ολοκληρώθηκε για τρίτη φορά η δημοπράτηση για την αποπεράτωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα, ενός έργου σημαντικού τόσο για την πόλη όσο και για τις αγροτικές καλλιέργειες όλης της περιοχής.
Ο αρχικός διαγωνισμός ήταν τον Νοέμβριο όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Δημοπρατήθηκε δεύτερη φορά μέσα στον Φεβρουάριο όπου αναδείχθηκε μειοδότης η ΜΕΤΚΑ αλλά ένσταση της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ που έγινε δεκτή υποχρέωσε σε ακύρωση της διαδικασίας και όρισε νέα ημερομηνία δημοπράτησης τις 3 Απριλίου 2012. Αυτή τη φορά ενστάσεις δεν υπήρξαν και ανάδοχος εταιρεία αναδείχθηκε και πάλι η ΜΕΤΚΑ με έκπτωση 34%.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 29.000.000 ευρώ και τη δημοπράτηση του έργου ανέλαβε να διεξάγει το Υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για τη σημαντικότερη δημοπράτηση έργου ύδρευσης για το 2012. Αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι που έρχεται θα υπογραφεί η νέα σύμβαση για την ολοκλήρωση του φράγματος.
Να θυμίσουμε ότι η κατασκευή του είχε ξεκινήσει από προηγούμενη εργολαβία (από την εταιρεία Κ.ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ) η οποία λόγω προβλημάτων διαλύθηκε έχοντας ολοκληρώσει το 60% των εργασιών.
Το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνη την παραμονή της ημιτελούς κατάστασης του έργου και η επαναδημοπράτηση του ήταν αναγκαία.
Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι μελέτες για τα αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα έτσι ώστε να είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί με την ολοκλήρωση του φράγματος.

Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.