Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Έπαρση ονείρων στο σιδηροδρομικό σταθμό!

Δύο παραφωνίες υπήρχαν στην γενική εικόνα ανακαίνισης στο σιδηροδρομικό σταθμό. Η φθαρμένη σημαία και οι σκουριασμένες αχρησιμοποίητες γραμμές. Την σημαία την υποστείλαμε το Σάββατο σε μια δράση με την συνεργασία του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και του Συλλόγου Φοιτητών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην θέση της τοποθετήσαμε μια ολοκαίνουρια γαλανόλευκη. Περιμένουμε και τα τακτικά δρομολόγια που θα γυαλίσουν και τις γραμμές.
Η φθαρμένη σημαία, μεταφέρθηκε με πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία. Η Γαλανόλευκη είναι το σύμβολο του Ελληνισμού, και στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η Ελπίδα, η Αισιοδοξία και η Πίστη στον αγώνα είναι τα πιο δυνατά μας όπλα. Η έπαρση της νέας σημαίας είχε αυτόν ακριβώς τον συμβολισμό. Δεν καταθέτουμε τα όπλα, γινόμαστε κάθε μέρα και πιο δυνατοί.
Η σιδηροδρομική γραμμή της Φλώρινας αποτελεί τον ορισμό της υποχρέωσης δημόσιας υπηρεσίας. Μια ακριτική φοιτητούπολη, με τεράστιο φυσικό πλούτο, ομορφιά, δυνατότητες και προοπτικές αλλά ταυτόχρονα μια πόλη που πλήττεται από καλπάζουσα ανεργία και δύσκολες καιρικές συνθήκες με μεγάλα διαστήματα ολικού παγετού. Οι καλές και προσιτές δημόσιες συγκοινωνίες είναι προϋπόθεση για την αποκέντρωση και το ξαναζωντάνεμα της επαρχίας που είναι αναγκαία για να ξεπεράσουμε την κρίση. Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς τραίνο για την Φλώρινα και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν και το απαιτούν οι κάτοικοι της Φλώρινας. Περιμένουμε από τους υπευθύνους να κάνουν άμεσα πράξη τις θετικές προθέσεις τους.
Συγκεκριμένα, καλούμε το Υπουργείο Μεταφορών να άρει άμεσα την αδικία και να εντάξει τη Φλώρινα με πλήρη δρομολόγια στη σιδηροδρομική σύμβαση για υποχρέωση Δημόσιας Υπηρεσίας. Ζητούμε την άμεση επανέναρξη των δρομολογίων, έστω και λίγες μέρες πριν τις εκλογές .
Τη φθαρμένη σημεία σκοπεύουμε να παραδώσουμε στον υπουργό μεταφορών κ. Βορίδη, αν τελικά επισκεφτεί την περιοχή μας, μαζί με τα αιτήματά μας.

Κίνηση φίλων τρένου Φλώρινας, http://florinatreno.blogspot.com
Φωτογραφίες από τη δράση του Σαββάτου: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.344281935626719.94114.152323408155907&type=1

5 σχόλια:

 1. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!! Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι αλήθεια ότι θα ρθει ο Βορίδης στο Αμύνταιο την Παρασκευή? Αν δεν έρθει με τρένο, το θράσος του θα είναι μεγάλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O Bορίδης ο Βούγιας αλλα και τα γαλάζια βοριδάκια τους καλά θα κάνουν να μήν επισκεφτούν την περιοχή ειδικά τώρα γιατί θα φάνε πολύ μαύρο γιαούρτι στην μάπα. Πολιτικοί Ψεύτες και απατεώνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πώς θα ψηφίσετε ΝΔ και Πασοκ που σας έκοψαν το τρένο? Πώς θα ψηφίσετε ΝΔ και Πασοκ που σας έβαλαν 1,4 το πετρέλαιο. Πώς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. προηγούμενε σε διαβεβαιώ ότι θα ψηφίσουν κατα κομματικορουσφετολογική νόσον και κατα οικογενειακή μαλθακίαν...θα το δείς Κυριακή βράδυ . Γι αυτό η Φλώρινα είναι στην ξεπέτα πειραματόζωον γιατί έχει πολλά ΖΩΑ που καθεξιν τους ψηφίζουν και εκλέγονται .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.