Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Φόλες, φόλες, φόλες...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπος με την θλιβερή και τραγική εικόνα ενός σκύλου που δίνει άνιση μάχη με το δηλητήριο για να κρατηθεί στη ζωή.
Μπορεί να είναι πολλές φορές οι φορές που το έχω δει αλλά δεν παύει να σου μένουν χαραγμένες οι εικόνες ειδικά όταν και εσύ ο ίδιος έχεις χάσει τα τελευταία σου 3 σκυλιά ΟΛΑ από φόλα μέσα στην αυλή ή σε βόλτα.
Χθες είχαμε ξανά μέσα, στην πόλη αυτή την φορά, στην περιοχή της Πλατείας Ηρώων ένα χαμένο σκυλάκι...την Λούση, 11 μηνών Γερμανικό Ποιμενικό που δεν την προλάβαμε παρά την όλη προσπάθεια...
Ο αχαρακτήριστος/οι ανεγκέφαλος βλάκας που την σκότωσε την φαρμάκωσε μέσα στην αυλή, 11 το βράδυ, μέσα σε αυτόν τον κακό χαμό του χθεσινού καιρού...
Αναρωτιέμαι, τί είδους "άνθρωπος" αντλεί ικανοποίηση από την δολοφονία ενός άκακου παιχνιδιάρικου πλάσματος, δεσποζόμενου (όχι ότι θα είχε διαφορά αν δεν ήταν) μέσα στην περιφραγμένη αυλή του. Άσκοπο το ερώτημα...
Ελπίζω να διαβάζει αυτός ο ηλίθιος αυτά που γράφω και να χαίρεται ξέροντας ότι μαζί με το σκυλάκι "φαρμάκωσε" και τις ψυχές κυρίως των δυο μικρών κοριτσιών που το είχαν αλλά και όλης της οικογένειας.
Ούτε το πρώτο θύμα ήταν και σίγουρα ούτε το τελευταίο, δυστυχώς....προχθές χάθηκε ο Μπεν, του Κ. Λεωνίδα Καλυβιάνου, χθες του φίλου κ. Θύμιου....αύριο ποιο ξέρει, ίσως το δικό σας ή το δικό μου ξανά σκυλί....
Πλέον η κακοποίηση των ζώων είναι κακούργημα...δεν μπορεί, κάποιος θα βρεθεί κάποια στιγμή...όλοι μας πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε για να τιμωρηθεί έστω και ένας τέτοιος βλάκας παραδειγματικά..
Θα μου πείτε, εδώ τόσα και τόσα γίνονται και κανείς δεν τιμωρείται, με τις φόλες ασχολείσαι? Τουλάχιστον εμείς για αυτά που περνάμε φέρουμε κάποια ευθύνη...τα ζώα όμως δεν φέρουν καμία.

Υ.Γ. Ελπίζω να τιμωρηθεί όπως πρέπει ο ανεγκέφαλος που πυροβολούσε την Κυριακή στα νεκροταφεία τα αδέσποτα σκυλάκια που έχουν βρει εκεί καταφύγιο και παρακαλώ τους μάρτυρες & την "ΠΑΤΟΥΣΑ" να το κυνηγήσουν μέχρι τέλους για να πάρουν κάποιοι τα μαθήματα τους με τον δύσκολο τρόπο.

Αντωνιάδης Σταύρος, 
Κτηνίατρος

13 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να βρεθεί λύση για την περισυλλογή των αδέσποτων που αυτές τις ημέρες με τα χιόνια "πολλαπλασιάζονται" ειδικά στα οικοδομικά τετράγωνα που βρήσκονται στην Γρεβενών αλλά και στην Πέλλης, ανάμεσα στην λαίκή αγορά και στα Λύκεια.
    Καμπανάκι για την "Πατούσα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην κοιτάμε μονάχα την γειτονιά μας(και εγω εκεί που αναφέρεις μένω και έχω πρόβλημα τις τελευταίες μέρες και με τα δικά μου σκυλιά..) .
    Το πρόβλημα είναι σε όλη την πόλη. Από την στιγμή που δεν περιορίζονται σε ένα καλό χώρο προσβάσιμο και πιο κοντά στην Φλώρινα τα αδέσποτα(είχε γίνει λόγος για ένα μικρό μέρος του ζωολογικού) , από την στιγμή που ακόμα τα αφήνουμε αστείρωτα , από την στιγμή που τα παρατάμε όταν αρρωσταίνουν , από την στιγμή που δεν υπάρχει λύση από την ρίζα του κακού δηλαδή , το πρόβλημα θα υπάρχει για πολύ καιρό..
    *Να συμπληρώσω οτι η Πατούσα είναι καθαρά εθελοντικό σωματείο με κεφάλαια απο τις συνδρομές των μελών του και μόνο (και δεν είναι και πολλά τα μέλη , ενεργά και μη) που σιτίζει τα αδέσποτα και άλλες πράξεις που δεν υπάρχει λόγος αναφοράς εδώ.
    Η περισυλλογή είναι αρμοδιότητα του δήμου ..
    Τράσιας Χριστόφορος , εθελοντής , μέλος της Πατούσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λύσεις υπάρχουν για να μαζέψουν τα αδέσποτα όπως και εθελοντές για να βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια χρειάζετε βούληση απο τους υπεύθυνους και πράξεις.
    Υπάρχουν χώροι που μπορούν να γίνουν αξιοπρεπείς και να φιλοξενήσουν αυτά τα πλάσματα και να τους παρέχουν ιατρική υποστήριξη.
    Προτάσεις υπάρχουν ενεργοποιήστε τους ανθρώπους.
    ΚΑΛΥΒΙΑΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε Καλυβιάνο έχεις πάει ποτέ στην ζωή σου στο δημοτικό κυνοκομείο να δείς σε τι κατάσταση ζούνε εκείνα τα φυλακισμένα ζώα ? Σου προτείνω να πάς και να δείς με τα μάτια σου σε τι συνθήκες ζούνε.

      Διαγραφή
  4. Ας στραφούμε όλοι προς τον Δήμο που βάσει νόμου είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή, σίτιση, εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων. Στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο όσοι έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση είτε είναι μέλη εθελοντικής κίνησης είτε μεμονομένοι πολίτες να βρίσκονται εκεί για να θέσουν ως μείζον το θέμα. Παράλληλα,σε όποιον ανήκει κάποιο ζώο οφείλει πάλι βάσει νομοθεσίας να το στειρώσει από την στιγμή που δεν θέλει κουτάβια. Ας ξεπεράσουμε κάποιες αβάσιμες απόψεις για την στείρωση, και όλοι όσοι έχουν σκυλιά που δεν θέλουν κουτάβια να τα στειρώσουν. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την κατάντια αυτή και όλοι οφείλουμε να πράξουμε ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ!ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ'ΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΟΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ! ΤΙ ΤΟΥ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ'ΞΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ. Η ΔΙΚΑΙΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΝ ΜΕ ΦΟΛΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΝΑ ΣΦΑΔΑΖΕΙ ΞΕΨΥΧΩΝΤΑΣ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ.

      Διαγραφή
  6. καρκινο να παθεις ρε ζωο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΟΜΟΣ 3170/2003

    Άρθρο 6

    Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

    Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α’) και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγο θα βγει νόμος και για το πόσα σπουργίτια μάξιμουμ θα πρέπει να κουτσουλάνε στο μπαλκόνι σου.

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑ ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ...

      Διαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΦΟΛΕΣ!!!!!! ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΥΟ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΑΤΑΚΙΑ.... ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ!!! ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΔΩ..ΤΗΝ ΦΩΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΝΩΡΗΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!! ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΑΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΖΩΑΚΙΑ..ΟΠΩΣ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗ..ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ....ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ! ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ..ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΠΑΚΕΤΟ..ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΞΕΡΕΙ ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΟΛΕΣ ΦΙΛΕΣ ΦΟΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ προσβλητικότατο γεγονός που προσβάλει τις ανθρώπινες ευαισθησίες αυτό που συμβαίνει στην Φλώρινα με σποραδικές αναφορές όπου ανόμαλος ή σπείρα ανομάλων δηλητηριάζει τα αδέσποτα σκυλάκια στην πόλη μας .¨ομως είναι και ευχάριστο το γεγονός ότι στην πόλη μας έχουμε πάρα πολλούς συναθρώπους μας που είμαστε φιλόζωοι. ¨Ομως Ελάχιστους έως καμία ή κανέναν δέν ακούω να πηγαίνει στο δημοτικό κυνοκομείο πάνω απ το πεδίο βολης να ταίσει κι εκείνα τα σκελετωμένα ζωνταντά σκυλάκια ...κι αυτά ψυχή έχουν και μάλιστα κάτω απο απίστευτες συνθήκες μη στοιχειώδους διαβίωσης τους . Είναι γύρω στα 100 σκυλάκια που περιμένουν τουλάχιστον να τα ταίσετε. Πεθαίνουν απο το πολικό ψύχος. Εκείνα δέν είναι αδέσποτα αλλα φυλάκισμένα υπο απίστευτες κλιματικές συνθήκες. Ελπίζω η κάθε φιλοζωική πατούσα ο κάθε φιλόζωος η φιλόζωη να αφήσει εθελοντικά τα φιλοζωικά ίχνη της και στο ξεχασμένο κυνοκομείο ....Κι εκείνα έχουν ψυχή τα φυλακισμένα και όχι μόνο η γατούλα , η σκυλίτσα η ο πιστός σκύλος μας που αγαπάμε και φροντίζουμε στην ζεστή θαλπωρή του σπιτιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.