Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Χιόνι και κρύο στη Φλώρινα

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στη Φλώρινα, σε συνδυασμό όμως με κρύο καθώς αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία είναι στους -7 βαθμούς Κελσίου.
Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, από τα μεσάνυχτα ισχύει απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, για απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στα εξής οδικά τμήματα:
* Στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 1ο χλμ. έως το 42ο χλμ.
* Στην Εθνική οδό Νίκης – Φλώρινας
* Στην Επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ.
* Στην Εθνική οδό Φλώρινας - Κοζάνης, από το 1ο χλμ. έως το 35ο χλμ.
Με την ίδια απόφαση, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός τύπου οχημάτων, που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής της Α.Δ. Φλώρινας, όπου και όταν αυτό απαιτείται.
Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ. έως το 30ο χλμ.
Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, εκτός του οδικού τμήματος της Ν.Ε.Ο. Φλώρινας – Κοζάνης, από το 29ο χλμ. έως τα όρια των νομών, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Η πρόγνωσηΣύμφωνα με το meteo.gr, χιονόπτωση προβλέπεται για την Φλώρινα σήμερα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους -8 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με χιονόπτωση, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους -9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
Για αύριο Τετάρτη 8/2, θα εκδηλωθεί ασθενής χιονόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους -8 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με πιθανό το ενδεχόμενο ασθενούς χιονόπτωσης, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους -8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τρίτη τα σχολεία και στους τρεις δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών είναι κλειστά.

6 σχόλια:

  1. ante na ta kleisete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝΕ Ε..ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε έχουμε Δήμο ή δεν έχουμε;Που είναι λείπουν;
    Δεν ντρέπονται καθόλου;
    Ποια νομίζουν οτι είναι η υποχρέωσή τους εκεί μέσα;
    ..να αγχώνονται μόνο για την πάρτη τους!
    ..όλοι μα όλοι οι δρόμοι είναι χάλια!
    Έχουν κάτσει να συζητήσουν τι πρέπει να γίνει;
    ...για την πόλη δεν ενδιαφέρονται!
    ...δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν για τα χωριά!!
    ...τα έχουν χεσμένα και το λένε και δημόσια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.