Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πίεσης στη Φλώρινα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (video)

Περισσότεροι από 350 πολίτες προσήλθαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας όπου και υποβλήθηκαν σε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πίεσης από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Φλώρινας ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για το Διαβήτη.
Η εκδήλωση είχε ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τον σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.
Στην Ελλάδα περίπου το 8% του πληθυσμού νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει στα αρχικά κυρίως στάδια. Αν και ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται μάστιγα των ανεπτυγμένων χωρών, είναι ένα νόσημα που σχετίζεται άμεσα με τη φτώχεια και επηρεάζει δυσανάλογα τις χαμηλές κοινωνικοοικονομικά ομάδες και τις μειονότητες.

Στο video μιλούν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νικόλαος Ευαγγέλου, καθώς και οι κοινωνικοί λειτουργοί Ελένη Γεωργιάδου και Μαρία Παπαθανασίου.


4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς η ταμπέλα δεν ήταν αντιπροσωπευτικη της προσφοράς του Δήμου! Πολύς κόσμος προσπερνουσε χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει δίπλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιοπρόσεκτη η ιδιαίτερη ευαισθησία του δήμου για τους σακχαροδιαβητικούς , τους υπερτασικούς συνδημότες μας . Αν υπήρχε και υλικοτεχνική υποστήριξη -καθημερινός έλεγχος της αρτηριακής πίεσης -σακχάρου αίματος από το πρόγραμμα βοήθεια σπίτι ακόμη καλύτερα ειδικά για τους φτωχούς συνδημότες μας που πάσχουν από τις νόσους αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με τους προλαλησαντες.
    Πολυ σημαντικη εκδηλωση.
    Παντα τετοια
    Φτανει τα ΘΕΑΘΗΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1000 ! Μπράβο στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης έχει ανάγκη η περιοχή από τέτοιες εκδήλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.