Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η Φλωρινιώτισσα Χριστίνα Τζώτζη στις 3 επικρατέστερες «γυναίκες της χρονιάς» της Γαλλίας

Στις τρεις επικρατέστερες γυναίκες της χρονιάς, στο πεδίο της Έρευνας και Ανάπτυξης, βρίσκεται η Φλωρινιώτισσα Χριστίνα Τζώτζη.
Σε ένα διθυραμβικό, πραγματικά, άρθρο του το επιστημονικό περιοδικό
http://www.usinenouvelle.com/article/trophees-des-femmes-de-l-industrie-les-femmes-de-r-d.N351280 δίνει το επιστημονικό της προφίλ και πτυχές του ερευνητικού της έργου.
Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/09, οπότε θα επανέλθουμε με καινούρια ανάρτηση.
Σε κάθε περίπτωση της ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό!

5 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια στην Χριστίνα!
    Είναι τιμή για την πατρίδα μας και ιδιαίτερα για τη Φλώρινα που βγάζει τόσο άξια παιδιά. Από την άλλη όμως είναι κρίμα που χιλιάδες νέοι αξιόλογοι επιστήμονες, σαν τη Χριστίνα, αναγκάστηκαν να αφήσουν την Ελλάδα και να προσφέρουν με τις γνώσεις τους στο εξωτερικό. Το χειρότερο δε είναι, ότι αυτοί που τους έδιωξαν έρχονται σήμερα και ξαναζητούν την ψήφο μας για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο!!!
    Και πάλι συγχαρητήρια Χριστίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα από την επιστημονική καταξίωση και τις όποιες διακρίσεις, ίσως πιο σημαντικό γεγονός είναι η διατήρηση της ακεραιότητας του χαρακτήρα τής συμπολίτισσάς μας. Κι αυτό το λέω επειδή πολλοί έμπλεξαν με τις επιστήμες και τις πολυεθνικές και τελικά "πρόκοψαν" και μας "πρόκοψαν" κι εμάς... Διαβάζουμε στο άρθρο του γαλλικού περιοδικού: «...καθώς το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτήθηκε από πετρελαϊκές, όπως η Total και η ExxonMobil ... "Έπρεπε να συμβιβάσουμε συμφέροντα, όχι απολύτως συγκλίνοντα, μεταξύ των επιστημονικών προσδοκιών και εκείνων των εταιρειών πετρελαίου που επιθυμούν να έχουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα" ... Ήταν η ευκαιρία να κάνει εφαρμοσμένη έρευνα και "να αποκτήσει σύνδεση με την αγορά, ανταποκρινόμενη στα πραγματικά προβλήματα."»
    ΆΞΙΑ!!!
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια Χριστίνα!
    Είμαι περήφανος που σε είχα καθηγήτρια!
    Χάρηκα πολύ για σένα.
    Ένας φοιτητής ΤΕΙ 2010-2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AN ZOYSE STIN FLORINA KANENAS DEN THA TIN EIXE BRABEYSEI...DISTIXOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.