Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Την Κυριακή η 21η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση στο Οροπέδιο

Έφτασε και φέτος η ώρα της Παμφλωρινιώτικης Ορειβατικής Συνάντησης στο καταφύγιο Οροπεδίου στο όρος Βαρνούς την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Φέτος θα είναι η 21η Συνάντηση. Από τις πρώτες εκδηλώσεις που καθιέρωσε ο ιδρυθείς το 1994 Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών, είναι πλέον σημείο αναφοράς του Ορειβατικού κόσμου της Φλώρινας και όχι μόνο.

Το Οροπέδιο είναι ένα μικρό καταφύγιο σε υψόμετρο 1050μ και με σχετικά εύκολη πρόσβαση από την Φλώρινα. Στον δρόμο για Βίγλα, κοντά στο 4ο χλμ, συναντάμε ένα χωματόδρομο στα δεξιά και τον ακολουθούμε. Ο χωματόδρομος είναι σε καλή κατάσταση και μετά από 3 χλμ περίπου μας βγάζει στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου όπου αφήνουμε το αυτοκίνητο και ακολουθούμε το μονοπάτι προς Οροπέδιο (25 λεπτά). Εναλλακτικά η πορεία μπορεί να ξεκινήσει και με τα πόδια από την Φλώρινα (από το Πολιτιστικό Κέντρο προς τα Υδραγωγεία (άσφαλτος μέχρι τα υδραγωγεία και χωματόδρομος μετά) ή από τα "Γυμνάσια" (αμέσως μετά το 1ο Λύκειο) (μονοπάτι). Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε καμιά ώρα ακόμα στα 25 λεπτά του Οροπεδίου. Ο παραπάνω χωματόδρομος είναι και η 2η εναλλακτική διαδρομή για αυτοκίνητο.

Για όσους/ες δεν έχουν πάει καθόλου κατά εκεί θα υπάρξει αναχώρηση την Κυριακή 4/10 στις 9:00 από τον ΣΕΟΦ για Οροπέδιο. Εύκολη πορεία διάρκειας 1:30 περίπου. Επίσης προσφέρεται και η δυνατότητα κατασκήνωσης δίπλα από το καταφύγιο από το Σάββατο για όσους και όσες το επιθυμούν.
Όπως και νά'ρθείτε θα σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.