Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

«Γυναίκα της χρονιάς» στη Γαλλία η Φλωρινιώτισσα Χριστίνα Τζώτζη, στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης

Η Διδάκτωρ του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χριστίνα Τζώτζη, ανακηρύχθηκε γυναίκα της χρονιάς στην Έρευνα και Τεχνολογία στη Γαλλία για το 2015 από το Γαλλικό περιοδικό «L'Usine Nouvelle» (Το Νέο Εργοστάσιο).
Η Χριστίνα εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Επίδραση των Φυσικών Ιδιοτήτων των Ρευστών στη Διφασική Ροή Υγρού-Αερίου σε Οριζόντιους και Σχεδόν Οριζόντιους Αγωγούς» υπό τη επίβλεψη του Καθηγητή Νίκου Ανδρίτσου, και απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμά της το 2009.

Η είδηση φιγουράρει στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά και επιστημονικά δίκτυα τις χώρας.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του περιοδικού.

Στο βίντεο ακολουθεί η συνέντευξη της Χριστίνας στο δελτίο ειδήσεων του West Channel.


3 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια στην κ. Τζιώτζη. Ας αποτελέσει παράδειγμα για τους νέους της πόλης μας. Η γνώση και η προσφορά σε κάθε επίπεδο, δεν έχει σύνορα και όρια.
    Και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στην αγαπητή πρώην Μαθήτρια μας, στο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

    Να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους, μικρούς και μεγάλους.
    Με την ευκαιρία όμως θα πρέπει να αναφέρω και το παρακάτω γιατί θα βρεθούμε αντιμέτωποι ( Θα το φάμε για άλλη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές) με αυτή την επαναλαμβανόμενη εικόνα και προτρέχω όλους τους υγιείς σκεπτόμενους και απαιτητικούς να τοποθετηθούν.

    Θλίβομαι σκεπτόμενος το Παρακάτω:
    Θεωρώ ότι στην πορεία, σε αυτό το ξόδεμα των δυνάμεων, η συνολική προσπάθεια να κατακτήσει ( Όχι το βραβείο το οποίο αποτελεί επιστέγασμα και μιας συνολικής παρουσίας ) αλλά να φθάσει στο ποθητό αποτέλεσμα και συμπέρασμα, η πρωτότυπη για τα ερευνητικά δεδομένα εργασία της,……… η αγαπητή μας Φλωρινιώτισσα δεν σκέφτηκε καθόλου και πολύ καλά έκανε να μη τοποθετήσει ως πρώτο στόχο……. Το να βραβευθεί ΟΧΙ από τους συνεργάτες, επιστήμονες και ερευνητές που είναι ικανοί λόγο της θέσης που κατέχουν, να αναγνωρίζουν και να μελετήσουν το αντικείμενο της έρευνας της, …………αλλά από όλους αυτούς τους εφήμερους μαϊντανούς της πολιτικής σκηνής που θα σπεύσουν σύντομα κοντά της για να μας τονίσου και να υποδείξουν ότι στη Φλώρινα, οι αξίες συνεχίζουν να υπάρχουν, άσχετα το γεγονός ότι στην περιοχή μας, το μαντήλι του αποχαιρετισμού, δεν κουνιέται καθόλου σε κάθε ευκαιρία και ότι τα φύλλα από τα δέντρα πέφτουν στη γη έτσι απλά, γιατί δεν τα έλκη το αδηφάγο σύμπαν.

    Τρανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.