Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Μια πρώτη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος στη Φλώρινα

Ακολουθώντας το γενικότερο κλίμα που επικράτησε σε όλη την Ελλάδα κινήθηκαν και οι ψηφοφόροι της Π.Ε. Φλώρινας, δίνοντας τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 7,5 ποσοστιαίων μονάδων και 2.500 περίπου ψήφων.
Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στα αποτελέσματα διαπιστώνει κανείς πως στην εκλογική περιφέρεια Φλώρινας ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε το ποσοστό του, αν και με λιγότερες ψήφους. Πιο συγκεκριμένα, έλαβε 11.815 ψήφους και ποσοστό 37,82% έναντι 12.487 ψήφων και ποσοστού 36,29% των εκλογών του Ιανουαρίου.
Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία είδε το ποσοστό της να μειώνεται κατά 5 περίπου μονάδες και να φτάνει στο 30,31% (35,02% ήταν τον Ιανουάριο). Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε σε διάστημα 8 μηνών περίπου 2.500 ψήφους (9.471 τον Σεπτέμβριο έναντι 12.050 τον Ιανουάριο).
Στις εκλογές του Ιανουαρίου η διαφορά των δύο κομμάτων στη Φλώρινα ήταν μόλις 1,27% και 437 ψήφοι. Αυτό το άνοιγμα της ψαλίδας στις χθεσινές εκλογές μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις. Είτε, κυρίως, τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς τη Νέα Δημοκρατία, είτε ακόμα και το γεγονός πως δεν υπήρχε σταυρός προτίμησης στα ψηφοδέλτια. Φάνηκε, ωστόσο, ξεκάθαρα πως οι πολίτες της Φλώρινας αποφάσισαν να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.
Στην τρίτη θέση διατηρήθηκε η Χρυσή Αυγή, που είδε το ποσοστό της να ανεβαίνει από το 5,01% στο 6,73% και 2.104 πολίτες να την ψηφίζουν.
Ενισχυμένο οριακά εμφανίζεται και το ΠΑΣΟΚ (και λόγω της συνεργασίας με τη ΔΗΜ.ΑΡ.) στην τέταρτη θέση με ποσοστό 6,04% και 1.888 ψήφους έναντι 4,77% του Ιανουαρίου.
Στην πέμπτη θέση συναντάμε το ΚΚΕ (από την έκτη που ήταν τον Ιανουάριο) με ποσοστό 4,32% έναντι 3,94% τον Ιανουάριο.
Έκτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που είδαν το ποσοστό τους να πέφτει κατά 0,43% (3,51% έναντι 3,94%) και να χάνουν περίπου 250 ψήφους.
Σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό της η Ένωση Κεντρώων, που βρίσκεται στην 7η θέση, που έφτασε στο 2,77% (από 1,38%) και ψηφίστηκε από 864 πολίτες.
Όγδοη η πρωτοεμφανιζόμενη Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 2,69% και 842 ψήφους και στην ένατη θέση και με σημαντικές απώλειες το Ποτάμι με 811 ψήφους και 2,6% (1.225 ψήφοι και 3,56% τον Ιανουάριο).
Οι πολίτες της Φλώρινας έδωσαν τη ψήφο τους σε ακόμα 8 κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων και πιο συγκεκριμένα την Κοινωνία, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη δημιουργία ξανά, το ΕΠΑΜ, το ΚΚΕ (μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ, την Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, την ΟΑΚΚΕ και την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.



Ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στους δύο από τους τρεις δήμους, Φλώρινας και Αμυνταίου, ενώ στο δήμο Πρεσπών πρώτη αναδείχτηκε η Νέα Δημοκρατία.





Η αποχή, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, εμφανίζεται να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα στο 64,01%, καθώς ψήφισαν 32.270 ψηφοφόροι επί συνόλου 89.666 εγγεγραμμένων. Ωστόσο, το νούμερο αυτό είναι πλασματικό καθώς δεν υπάρχει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, όπου σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται πολλοί αποθανόντες, αλλά και πολλοί κάτοικοι του εξωτερικού.

Τέλος, να αναφερθεί πως τις δύο έδρες της Φλώρινας κερδίζουν οι Κωνσταντίνος Σέλτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννης Αντωνιάδης από τη Νέα Δημοκρατία.

31 σχόλια:

  1. Την πρόκοψες τη ΝΔ Αντωνιάδη.
    Έκανες τη Φλώρινα Κρήτη. Συγχαρητήρια. Πέτυχες στο έργο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη ζημιά την είχε κάνει ήδη ο μνημονιακός Κωνσταντινίδης που ψήφιζε ΝΑΙ σε όλα. Ευτυχώς που εμφανίστηκε ο Αντωνιάδης και συγκράτησε την πτώση. Διαφορετικά η ΝΔ θα είχε καταντήσει όπως το ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
    2. 4:07 καταλαβαίνεις τι λες;;;; Ο Στάθης ήταν μνημονιακός και δεν το έκρυψε ποτέ. Ο Αντωνιάδης άλλα έλεγε, άλλα λέει και άλλα κάνει. Το τρίτο και πιο επαχθές μνημόνιο του λαοπλάνου Τσίπρα δεν το ψήφισε;;; Το τρίτο μνημόνιο συμπεριλαμβάνει και την πώληση της ΔΕΗ . Διγλωσσία ο Γιαννάκης το ψηφίζει και μας πουλάει παραμύθι. Ποιους νομίζει ότι κοροϊδεύει;;; Η πτώση της Ν.Δ παρουσιάζει ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Τι συγκράτησε ο Γιαννάκης;;; Βολεύτηκε με την σίγουρη επανεκλογή του. Τον βολεύει να είναι βουλευτής αντιπολίτευσης.

      Διαγραφή
    3. 3"05 το εργο θα το δεις στις επομενες π θα ειναι με σταυρο . Μονο π τ ""happy end ""θα ειναι ιδιο για εσας... Υ.Γ Ο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΔΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΗ ΘΕΣ ΝΑ Το ΞΕΧΝΑΣ

      Διαγραφή
    4. 3''05 Καταρχήν αποφάσισε ποιος έκανε τη Φλώρινα Κρήτη.Οι 7 μήνες του Αντωνιάδη ή τα 7 χρόνια του μνημονιακού, όπως περήφανα λες, Κωνσταντινίδη;;;; Και ναι, ενώ ο Αντωνιάδης θα μπορούσε να βολευτεί στην επανεκλογή του, μόνο αυτόν βλέπαμε να προσπαθεί για το κόμμα. Οι άλλοι, πικραμένοι τώρα, υποψήφιοι νεοδημοκράτες που ήταν στον κοινό αγώνα; Μήπως χάρηκαν και με το αποτέλεσμα;; ΕΥΤΥΧΩΣ για το κόμμα και τη Φλώρινα υπάρχει ο Αντωνιάδης να στηρίζει.

      Διαγραφή
  2. Ο καισαρας Αντωνιάδης νοιάζεται μόνο για το προφίλ του. Αυτή τη φορά, εκ του ασφαλούς, μας έτριψε στη μούρη ποιός είναι το αφεντικό,..........ή μάλλον τα αφεντικά........Ασλανίδης και Ηλιάδης. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΩ Ο ΑΝΤΩ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ!! ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο μαλώνουν τα παπαγαλάκια των βουλευτών της ΝΔ πρώην και νυν τόσο θα μεγαλώνει η διαφορά απο τους τυχάρπαστους της αριστεράς. Σας βαρέθηκε ο κόσμος κι εσας και τις κλίκες σας και τους παρατρεχάμενούς σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να σου κάνει απο την μια πλευρά είναι δυο πόντιοι και ένας βλάχος και απο την ντόπιος το δικό μας παιδί δεν θα ήταν πρώτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήρθε η στιγμή οι γνωστές φθαρμένες φάτσες της ΝΔ να αποχωρήσουν. Δεν τους θέλει ο λαός ούτε να τους βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διώξτε τα σόγια απο την ΝΔ.Τους σιχαθηκαμε πια
    Τοτε και μονο τοτε θα γυρισουμε στο "μαντρι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΝΔ θέλει Ξ Ε Β Ρ Ω Μ Ι Σ Μ Α από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Δυστυχώς δεν το εχουν αντιληφθεί οι ψηφοφοροι της που σήμερα αντιμάχοντε ρίχνοντας ο ένας στον άλλον την ευθύνη. Μία μεγάλη συμμαχία της κεντροδεξιάς με την κεντροαριστερά με μη φθαρμένα ονόματα ίσως ανοικοδομήσει την κατάσταση σας. Μέχρι τότε οι "πεφωτισμένοι γόνοι του ΄φθαρμένου δομημένου οργανογράμματος συγκεκριμένων κύκλων οικογενειών στην υπο κατάρευση "νέα" δημοκρατία "¨θα σας οδηγούν από το κακό στο χειρότερο. Περαστικά σας αν και η ανάκαμψη σας είναι υπο αμφισβήτηση...

    Παραλάβατε μία νδ στην Φλώρινα που ήταν το "κάστρο της δεξιάς" και την καταντήσατε ...καφετερία των ελίτ της Φλώρινας.

    Αποκοπήκατε απο το λαό που σας στήριζε
    Υποθηκεύσατε το μέλλον του για να γαντώθήτε είτε στην αντιπολίτευση είτε σαν συμπολίτευση είτε σαν κυβέρνηση στην εξουσία
    Γίνατε μεσητικά γραφεία του "¨ναι σε όλα"
    Γίνατε αυτό που γίνατε και αυτό που σας αξίζει..
    ΔΙΩΞΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΑΣ τον ΑΠΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ και αυτός σας ανταμείβει με το ίδιο νόμισμα απαξίωσης που τον είχατε Τα ίδια έκανε το ΠΑΣΟΚ και όλοι στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ Τα ίδια κάνατε κι εσείς στην ΝΔ και οι περισσότεροι πήγαν στην Χρυσή Αυγή στον Καμμένο και ΄σε όλα τα λοιπά προσχώματα...

    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΝΔ και ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ αυτοί που καταδυναστεύουν στην Φλώρινα για μία θέση στην Βουλή στην ΔΕΗ στον Δήμο στις Τράπεζες προκοπή μην περιμένετε...
    Δυστυχώς κύριοι υποψήφιοι της ΝΔ στην Φλώρινα καταντήσατε να σας σέρνουν απο την μύτη διαχρονικοί γυρολόγοι εφημερίδων και ΜΜΕ αλλά και άλλων
    περίεργων "υπηρεσιών" η κύκλων...

    ΔΙαλέξτε
    ή διαλυθήτε
    ή αλλαξτε ονομασία
    διώξτε προβεβλημένα ονόματα που φθαρθήκαν η ο μόνος σκοπός τους είναι να κάνουν πολιτικό τουρισμό στην βουλή μέχρι να πάρουν την σύνταξη τους..
    ή συνενωθήτε με άλλες δυνάμεις ...

    Η μόνη λύση είναι η ριζική ανακαίνιση στην φθαρμένη σας πολυκατοικία των λίγων εις βάρος των εναπομείναντων ψηφοφόρων σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλαγή ψηφοδελτίου και δημοτικών συνδυασμών

      Διαγραφή
  9. Nα δούμε σε ένα χρόνο και τις φάτσες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ίδιες με τις φάτσες των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ με το που θα εφαρμόσουν τα μέτρα του μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ''ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ'' ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ''ΤΕΛΕΙΩΣΕ'' ΤΗ ΝΔ ΣΤΟ ΝΟΜΟ,ΤΙ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΕΝΘΥΛΑΚΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ!!!!) ''ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΡΕΛΑ'' ΟΠΟΥ ΔΕΙ.....ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ''ΠΑΤΡΩΝΑ ΒΟΣΚΟΥ''....!(ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ''ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ'' ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ...)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι τον νοιάζει η ΝΔ τον Αντωνιάδη;
    Μια χαρά βολεμένος είναι στην αντιπολιτευση.
    Νομίζετε ότι ήθελε να γίνει κυβερνητικός; Για να φάει το φθορά; Να ψηφίζει μετρα και να του πλακώσει όλος ο κόσμος για εξυπηρετήσεις; Τώρα ξεμπερδεύει με ένα -είμαι αντιπολίτευση, δε μπορώ- και καθαρίζει.
    Δεν είναι κορόιδο να ψάχνει μπελάδες.
    Μια ζωή παρτάκιας ήταν και ποτέ δεν ήταν Ν.Δ.
    Ήταν πάντα Αντωνιάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο σε ποναει και ποσο μεγαλη ζημια σ εχει κανει στη βολεψη σ αυτος ο αντωνιαδης δεν μπορω να καταλαβω ..μαλλον μεγαλη μεχρι και στον υπνο σ τν βλεπεις και θα τν βλεπεις για πολυ καιρο οπωτε stay cool .

      Διαγραφή
    2. νατος και ο ξενυχτης αλήτης,,,ύπνος δεν σε πιάνει 2.52πμ

      Διαγραφή
  12. ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΕΣ ΤΗ ΝΔ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΗΤΑΡΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ.
    ΑΞΙΖΕΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΟΜΩΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ.
    ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απορώ, κανένας πλην του συντάκτη τής ανάρτησης δεν "ανέγνωσε" τη μεγάλη αποχή, τη γενική και στη Φλώρινα; Η οποία αποχή σαφέστατα δεν οφείλεται μόνο στους μη επικαιροποιημένους εκλογικούς καταλόγους, στην αδιαφορία ή στην ανικανότητά μας να εκλέξουμε αντιπροσώπους (όπως έχει ειπωθεί από διάφορους Βερέμηδες). Εν πάση περιπτώσει, το μήνυμα των εκλογών, ευτυχώς ή δυστυχώς είναι ένα: Μετά τον πρόσφατο καταιγισμό κοροϊδίας... Από πού ν’ αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε: Από τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, από την ακύρωση των Μνημονίων, από την καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων, από τις εξεταστικές για τα Μνημόνια, από την καταγγελία των εγχώριων και διεθνών διαπλεκομένων που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, από τις "διαπραγματεύσεις" με τις "δημιουργικές ασάφειες", από τη δόλια προκήρυξη του δημοψηφίσματος και την επαίσχυντη μετατροπή τού υπερήφανου ΟΧΙ σε γονυπετές ΝΑΙ, από το κλείσιμο των τραπεζών και τα συναφή, από τη δόλια παραίτηση της Κυβέρνησης, από όλα τα υπόλοιπα που υποσχέθηκαν οι τσιπροκαμμένοι προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τού ελληνικού λαού και κατόπιν "ξέχασαν" ή έκαναν τα αντίθετα, από πού! ...Κι όμως! Μετά από όλα αυτά, ελάχιστα άλλαξαν επί της ουσίας. Οι ΑΝΕΛ τιμωρήθηκαν, όπως τιμωρήθηκε και ο ΛΑΟΣ στο παρελθόν, αλλά με πιο ήπιο τρόπο. Κάτι σημαίνουν κι αυτά, ιδίως άμα συνδυαστούν με τη συνεχή άνοδο της ΧΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε; Όχι και τόσο όσο του άξιζε. Για να μην μπλέκουμε με τις μειοψηφίες και "μπερδευόμαστε", το μήνυμα των εκλογών πανελληνίως και ιδιαιτέρως στη Φλώρινα, ένα παραδοσιακό "κάστρο" πρωτίστως της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, είναι σαφές: Ο κόσμος έχει αηδιάσει. Έχει αηδιάσει καί με την πολιτική που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καί με τις θέσεις στις οποίες εξακολουθούν να εμμένουν και, μάλλον, έχει αηδιάσει και με τους "εκλεκτούς" τους στη Φλώρινα, ιδίως μ’ εκείνους της ΝΔ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βλέπει ο κόσμος, και τρέχει μακριά, χωρίς να πολυσκέφτεται τα υπόλοιπα. Ο Αχμεντινετζάντ να "κατέβει" ανεξάρτητος στη Φλώρινα, περισσότερες ψήφους θα πάρει απ’ ό,τι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί.
    Καληνύχτα,
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τρεις παρατηρήσεις:
    - Στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ του Ιανουαρίου θα πρέπει να συνυπολογιστεί το 0,53 της ΔΗΜΑΡ και το 1,97 του ΚΙΔΗΣΟ. Άρα πτώση και στην Φλώρινα όπως κια πανελλαδικά!
    - Το ΚΚΕ είχε 3,76% (Το μπερδεύεις μάλλον με ΑΝΕΛ)
    - Η αποχή αυξήθηκε κατά 4% στην Φλώρινα, οπότε ας μην τρελαινόμαστε.Οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους και στην αίσθηση ότι έτσι ή αλλιώς η ίδια πολιτική θα ακολουθειθεί οπότε γιατί να ξοδεύω για εισιτήρια κτλ. Η Φλώρινα έχει κοντά 90χιλιάδες εγγεγραμμένους!!!! και πληθυσμό 55 χιλιάδες μαζί με υπερήλικες, ανήλικους κτλ!! Οι άλλοι είναι νεκροί ή μετανάστες!!

    Ρίξτε μια ματιά: http://www.florina.gr/Eklobase2015b/ResultsAnaEklogiko.pdf

    Πχ Κώτας 586 εγγεγραμμένοι!! Ανταρτικό 1200 (ναι καλά διαβάσατε)!!! Πράσινο, 193!! Ακρίτα 1100!!!

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μας φταίει ο Αντωνιάδης εμείς φταίμε με την αποχή βοηθήσαμε τον Σύριζα οι Συριζαίοι δεν κάνα αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω δε φταιει ο Αντωνιαδης.ο μονος που δε σταματησε να τρεχει.

      Διαγραφή
  16. Το Ποτάμι στην Φλώρινα στέρεψε έγινε νερό τσουλήθρα. Όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα.
    Εμ πίνοντας καφέδες δεν έρχονται οι ψήφοι ούτε με ψευτοχαμόγελα. Θέλει δουλειά και προσφορά στην τοπική κοινωνία. Απο αλεξιπτωτιστες εχουμε χορτασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η αποχή στη Φλώρινα ήταν η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και αφήστε τα παραμύθια με τους εκλογικούς καταλόγους. Πρόκειται για μια ακόμη θλιβερή πρωτιά και ο λόγος είναι ότι είμαστε τελείως απομονωμένοι. Δείτε επιτέλους το πρόβλημα κατάματα. Επειδή πηγαινοέρχεστε άνετα από το Αρμενοχώρι στην πόλη δεν σημαίνει ότι και ο ετεροδημότης που πρέπει να ταξιδέψει από πχ Κεντρική Μακεδονία θα έχει ένα ευχάριστο ταξίδι. Όταν η Εθνική σταματάει στην Πτολεμαίδα και έπειτα αρχίζουν οι καρόδρομοι με ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ το κλειστό ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ κομμάτι Βεύης-Φλώρινας αποτελεί γεγονός ότι κανείς δεν διατίθεται δικαίως να οδηγήσει από τον παλιό δρόμο και τις στροφές του σαν να βρισκόμαστε στο '70 και χειρότερα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μόνο που αγαπητέ 2.19 το Ποτάμι ως δύναμη μεταρρύθμισης απευθύνθηκε σε ένα εκλογικό σώμα με στοιχειώδη λογική ή αν θέλεις σε ένα σπάνιο είδος ανθρώπων για αυτή τη χώρα, όπου οι πολίτες της προτιμούν το παραμύθιασμα και τον ανορθολογισμό. Για έναν άνθρωπο της αριστεράς ή της κοινής λογικής η συνύπαρξη του σύριζα με τους ακροδεξιούς εθνικιστές των ΑΝΕΛ θα ήταν ότι πιο χυδαίο και εξωφρενικό, ενώ για το σοφό λαό μας είναι μια κανονικότητα. Με όλα αυτά που δεν τα χωράει ανθρώπου νους το μέλλον της χώρας προδιαγράφεται αρνητικό. Δυστυχώς την ηρωική έξοδο από το κοινό νόμισμα φαίνεται πως δε θα τη γλιτώσουμε...
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Antoniadi fatous olous tous ponaei.astous na lene kakies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΚΑΚΙΕΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ?ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΔ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΕΧΑΣΕ 2600 ΨΗΦΟΥΣ?ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ? Ο ΦΟΥΦΟΤΟΣ?

      Διαγραφή
    2. Φταίει ο Τσίπρας και ο Σύριζα (για όλα φταίει αυτός)!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.