Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«Η παράσταση και ο τόπος» από το Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας (video)

Διεθνή ημερίδα με τον τίτλο Η Παράσταση και ο Τόπος – Παραστατικές Τέχνες και Τοποειδικότητα, διοργάνωσε το Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Προσεγγίζοντας ένα από τα πιο ζωντανά και σύγχρονα θέματα στον τομέα των παραστατικών τεχνών και της σκηνογραφίας το θέμα της τοποειδικότητας, η ημερίδα είχε ως στόχο να αποτελέσει σημείο συνάντησης και διαλόγου μεταξύ θεωρητικών, καλλιτεχνών και ερευνητών σχετικά με το θέμα της τοποειδικής παράστασης, σε ένα ευρύ πλαίσιο καλλιτεχνικής πρακτικής και έρευνας.
Οι παράλληλες δράσεις της ημερίδας περιλάμβαναν έκθεση τοποειδικής σκηνογραφίας και ενδυματολογίας από φοιτητές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας του Τ.Ε.Ε.Τ. καθώς και την τοποειδική παράσταση Tέλος του Παιχνιδιού βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Samuel Beckett από φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Τ.
Στο video μιλούν ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Τάσος Πρωτοψάλτου, που είχε την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια και οι Ζωή Γοδόση και Χρυσούλα Βοσκοπούλου, δύο από τις εισηγήτριες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.