Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος ο Αμύντας Αμυνταίου

Στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά ο Αμύντας, καθώς επικράτησε εύκολα ,σε νόκ-άουτ αναμέτρηση στο ΔΑΚ Αμυνταίου, της Αναγέννησης Άρτας με 26-17 και πλέον περιμένει να μάθει ποια εκ των Νέα Ιωνία , Εθνικό Κοζάνης και ΜΠΣ Φιλώτα ή ΠΑΟΚ (11/1), θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση και πάλι σε νόκ-άουτ αγώνα.
Ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες της Αναγέννηση Άρτας και με όπλο τους την καλή αμυντική λειτουργία, πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στους "4" του θεσμού.
Με το παιχνίδι να πηγαίνει από το ξεκίνημα του στη δύναμη, Αμύντας και Αναγέννηση προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να βοούν ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να συμβαδίζουν στο σκορ (8-8) μέχρι το 21λεπτό.
Οι επεμβάσεις της Ταιρίδου και εύκολα τελειώματα στον αιφνιδιασμό, επέτρεψαν στον Αμύντα να κλείσει το ημίχρονο με ισχνό προβάδισμα 9-11.
Στην επανάληψη ο Αμύντας παρουσιάστηκε πιο σοβαρός, βρήκε λύσεις απέναντι στην 6-0 άμυνα των φιλοξενουμένων και με πλουραλισμό στο σκοράρισμα (σκόραραν 8/12 παίκτριες, με πρώτη σκόρερ τη Βαφειάδου 7γκ.), πήρε προβάδισμα 6 τερμάτων 17-11 στο 45λεπτο.
Οι Αρτινές παρά τις αλλεπάλληλες αμυντικές προσαρμογές πάνω στις περιφερειακές παίκτριες του Αμύντα, δεν κατόρθωσαν να αντιδράσουν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να ξεμείνουν από δυνάμεις και να δεχτούν επι μέρους σκορ 8-3 στο τελευταίο 10λεπτό, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 26-17, υπό τις θερμές επευφημίες των φιλάθλων του Αμύντα.
Η τερματοφύλακας του Αμύντα, Θωμαή Ταϊρίδου, δήλωσε μετά την πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά του κυπέλλου: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένες με την πρόκριση στους 4 του κυπέλλου, την οποία επιτύχαμε απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη όπως είναι η αναγέννηση Άρτας.
Το 2015 ελπίζω να είναι ακόμα μια καλή χρονιά για τον Αμύντα, καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις και στις τρεις διοργανώσεις, κύπελλο, πρωτάθλημα και Ευρώπη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, για την στήριξη που μας παρέχει σε κάθε αναμέτρηση και για τον έμπρακτη αγάπη του».

«Ήταν ένα παιχνίδι νευρικό στο ξεκίνημα, λόγω και της μεγάλης διακοπής. Στο δεύτερο επιδείξαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή», σχολίασε με την σειρά του ο τεχνικός Νίκος Γιώσκος.

Διαιτητές: Λινάρδος Ν. – Μαυρίδης Π.

5λεπτα: 4-2, 4-3, 5-3, 8-7, 9-8, 11-9 (ημχ.), 13-9, 15-10, 17-11, 18-14, 22-17, 26-17

ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα, Μπάντη, Γεωργιάδης, Σουμελίδου, Κωτσοπούλου, Παρασκευά 3, Τσιομπάνου 6, Σμαρδέλη 4, Ταϊρίδου (τ/φ), Χατζή 1, Γκάτσιου 1, Βαφειάδου 7, Καλογήρου 1, Στρατάκη 3.
Δίλεπτες Αποβολές: 5 Πέναλτι: 1/4

ΑΡΤΑ (Παναγιώτης Ντάρας): Μπαλάφα 2, Σκουτέλλα 4, Βέμη 2, Δήμου, Βράτσεβα 3, Δημητρίου 3, Ιωάννου 1, Ματαρόνα 2, Κολιού, Καλασνίκοβα, Χήτα.
Δίλεπτες Αποβολές: 1 Πέναλτι: 3/7

2 σχόλια:

  1. Πλακα πλακα εκει στον ΑΜΥΝΤΑ κανανε δουλεια. Μπραβο στα κοριτσια ,μπραβο και στον Γιωσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι μόνο κάνανε δουλειά αλλά υπάρχει και πολύ ταλέντο μεράκι και ψυχή. Και όλα αυτά αθόρυβα. Νομίζω ότι πρέπει και η πολιτεία και ο τύπος να τους στηρίξει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.