Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Περιμένουμε απαντήσεις και λύσεις για το νοσοκομείο Φλώρινας

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν γίνεται καθημερινά ντόρος για το θέμα που έχει προκύψει με τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου Φλώρινας.
Θα αρχίσουν τα κανάλια και τα τοπικά μέσα να μιλούν για την τιμή της γαλοπούλας και των κουραμπιέδων αλλά η τιμή της ανθρώπινης ζωής περνάει στα ψιλά με μερικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους του νοσοκομείου και μετά σιωπή.
Επίσημες απαντήσεις από τη διοικήτρια του νοσοκομείου ή άλλον αρμόδιο δεν βλέπουμε. Βγαίνουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα μέσα, λένε το πρόβλημα και μετά τι;
Θέλουμε ξένο κόσμο για τις φωτιές και τις γιορτές καθώς και χειμερινό τουρισμό. Τι θα τους πούμε όταν αρρωστήσουν; Συγνώμη αλλά δεν έχουμε παθολόγο ή δεν έχουμε παθολογική κλινική; Ελάτε αύριο που θα εφημερεύει παθολόγος, σήμερα θα σας δει μια οποιαδήποτε άσπρη μπλούζα;
Η κρίση δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία!
Περιμένουμε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και ΛΥΣΕΙΣ.

Αναγνώστρια

26 σχόλια:

  1. Συμφωνώ μαζί σου . Είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που γίνετε εις βάρος της Φλώρινας. Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου έρχεται εκείνος ο απίθανος τύπος ο Άδωνης να δει τα κατορθώματα τα δικά του και της μνημονιακής κυβέρνησης. Ο τοπικός μνημονιακός βουλευτής της Ν.Δ αποφεύγει να ασχοληθεί με το θέμα. Το ίδιο κανουν και οι υπόλοιποι Βοσκόπουλος ---Μπίρος κ.λ.π. Πρέπει εμείς οι κάτοικοι της ακριτικής Φλώρινας να απαιτήσουμε από τους φορείς του τόπου μας να ασχοληθούν με το θέμα. Το Εργατικό Κέντρο , το Επιμελητήριο , η ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών κ.λπ γιατί αδιαφορούν;; Εύχομαι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές χειμώνας έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία κυρία ...Αναγνώστρια αφού είμαστε τοοοοοοοοοόσο αποφασισμένοι να διαμαρτυρηθούμε πολιτισμένα για την κατάσταση όταν έρθει ο Αδωνις άς κάνουμε μία ....εκδρομή στο 6χλμ όπου θα έρθει ο Αδωνις να διαμαρτυρηθούμε πρίν πάμε ξανά να κοιμηθούμε...Το ....συν- τονιστικό με τον Καρυπίδη για το θέμα θα έρθει στην .... εκδρομή ;;;;; .

      Διαγραφή
  2. Να βγει να πει τι η διοικηση του νοσοκομειου; Ότι κάνει ότι μοορεί να λύσει τα προβλήματα και πιέζει όσο δεν πάει τους προισταμένους της στην περιφερεια και στο υπουργείο; Θα παραδεχτεί τότε και ότι αυτοί είναι ανίκανοι και ότι δεν εχει καμια δυναμη η ίδια και καθόλου δεν την παίρνουν σοβαρά.Η άλλη επιλογή της είναι να βγει και να πει ότι δεν ασκεί καμιά πίεση πιο ψηλά και πιο κεντρικά.Και τότε θα την πάρουμε με...τις τσούτσκες...!!!! Γι αυτό δε μιλάει.Πονηρή αλεπού.Είναι αυτό που λένε ότι και να πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.Περσι στις φωτιες ειχαμε τραγωδια.Φετο χωρις παθολογικη-παιδιατρικη-μαιευτηρες να δουμε τι θα γινει.Καλά για τους νεφροπαθείς δε μιλάμε.Αυτοί θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες φίλε/η μου.
      Τι να πει η διοικήτρια!Όταν το πρόβλημα είναι εδώ και τόσο καιρό παύουν οι δικαιολογίες.
      Όταν είσαι διορισμένος από την κυβέρνηση είναι δυνατόν να πας κόντρα σε αυτόν που σε τρέφει;


      Διαγραφή
    2. Τώρα είναι απασχολημένη με την υποδοχή του μπουμπούκο . Μαζί ξεκίνησαν το κλείσιμο του νοσοκομείου.

      Διαγραφή
  3. 2:12 To θέμα είναι σοβαρό , άσε την μιζέρια και τα μικροκομματικά. Πρέπει όλοι μαζί με τους φορείς του τόπου να παλέψουμε για να λυθεί το θέμα. Ακόμα και το ανύπαρκτο Δ.Σ και ο μνημονιακός βουλευτής πρεπει να πάρουν θέση. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΙΛΑΜΕ. ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδή είναι τραγικά σοβαρό το θέμα περιμένουμε από το συν τονι στι κο και προσωπικά από τον κ.Καρυπίδη να ενεργήσουν ....3 μήνες πέρασαν από το συλλαλητήριο και φώς στο τούνελ δεν βλέπουμε...επι της ουσίας έργο .

      Διαγραφή
  4. Πρώτοι από όλους οι εναπομείναντες γιατροί του νοσοκομείου πρέπει να ξεσηκωθούν για την κατάσταση που έχει φτάσει το νοσοκομείο.
    Με τα λόγια των κατά τ ' άλλα συμπαθέστατων γιατρών κ.Μαραντίδη και κ.Κοσκοσά που έχουμε δει κατά καιρούς στα τοπικά μέσα δεν γίνεται κάτι.
    Επίσχεση,απεργία,απειλή ή και πραγματοποίηση μαζικής παραίτησης;
    Κι εμείς οι υπόλοιποι να απειλήσουμε,να βγούμε στους δρόμους;
    Όλοι μαζί όμως.
    Φτάνει πια με τη μιζέρια αυτής της πόλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι πρώτοι που πρέπει να παραιτηθούν απόψε κιόλας το βράδυ είναι οι 2 βουλευτές της Φλώρινας Κωνσταντινίδης και Γερμανίδης. που δεν έχουν κάνει απολύτως Τ Ι Π Ο Τ Α για το νοσοκομείο Φλώρινας αγαπητέ κύριε-ρία 10.48. Απορώ τι τους κρατάει και παριστάνουν τους εκπροσώπους της Φλώρινας Το ξέχασα ...το ευκαταφρόνητο 10.000 ανα μήνα......

      Διαγραφή
  5. Είστε όλοι σας ανόητοι! Δεν ξέρετε τι σας γίνετε! Λέτε ότι βλακία θέλετε εκ του ασφαλούς δηλ ανώνυμα! ποιός θα σας πάρει στα σοβαρά βρε καημένοι ! Φτάσαμε σε τέτοια οικ. κρίση και....φωνάζετε! Βρίζετε αυτούς που παρακαλάτε για ...νοσοκομείο! και θέλετε και αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανόητος είσαι και φαίνεσαι και είσαι και ανορθρόγραφος τρομάρα σου!Πως μιλάμε εκ του ασφαλούς βρε 8.19 πμ όταν στην καμπούρα μας παίζονται τα παιχνίδια;Εμείς και τα παιδιά μας δεν έχουμε περίθαλψη.Οι πιο πολλοί είμαστε άνεργοι με ανήλικα παιδιά και δεν έχουμε φράγκα να τρέχουμε στη Θεσσαλονίκη όπως έχετε εσείς που πιάνετε τις καρέκλες και τρέχουν ζεστά ζεστά τα 3000 για τους διοικητές και τα 13000 για τους βουλευτές.Όσο για το ανώνυμα αν έρθουμε στη δύσκολη ώρα και δεν βρούμε γιατρούς όταν πρέπει τότε επώνυμα θα πέσουν οι μηνύσεις πανέξυπνε!

      Διαγραφή
    2. Εμένα άλλο με προβληματίζει.Με τόσο ντόρο και συλλαλητήρια και τέτοια έκταση που πήρε το θέμα γιατί ούτε μια επίσκεψη από το Υπουργείο υγείας ;Μήπως πραγματικά θέλουν να το ΚΛΕΙΣΟΥΝ;;;;;;;;

      Διαγραφή
    3. 8:19 ανώνυμα μας έχεις τρελάνει στις βλακείες.

      Διαγραφή
  6. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.
    Ο διευθυντής της παθολογικής δεν θα επιστρέψει σύντομα.
    Με δανεικούς γιατρούς δεν θα λυθεί το πρόβλημα.
    Κίνητρα η πολιτεία δεν δίνει για να έρθουν γιατροί στην περιφέρεια και αυτοί δεν έρχονται με μισθό πείνας.Θα μείνουν πιο κοντάα στον τόπο τους ή θα φύγουν στο εξωτερικό.
    Οι τοπικοί άρχοντες τι μπορούν να κάνουν με δική τους πρωτοβουλία προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες που τους ψήφιασαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε δήμαρχε στα προεκλογικά σας φυλλάδια λέγατε ότι θα φέρετε γιατρούς και θα αναβαθμίσετε το νοσοκομείο.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιος έγραψε ότι η οικονομική κρίση δεν είναι δικαιολογία για τα προβλήματα του νοσοκομείου και όχι μόνο ... Και όμως. Η κρίση είναι η βασικότερη αιτία όλων των προβλημάτων. Έχουν προκηρυχθεί πολλές φορές οι θέσεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς. Κανένας γιατρός δεν δήλωσε το νοσοκομείο της Φλώρινας. Πρόσφατα από το υπουργείο υγείας προκηρύχθηκαν εννιακόσιες (900) θέσεις παθολόγων για όλη των Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι ήταν περίπου διακόσιοι εβδομήντα (270). Ούτε το ένα τρίτο (1/3). Από αυτούς, κανένας για τη Φλώρινα. Οι αποδοχές των γιατρών, όπως και όλων των άλλων εργαζομένων έχουν συρρικνωθεί. Γιατί να έρθει στη Φλώρινα ένας γιατρός, όταν θα πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον δύο μισθούς μόνο για τη θέρμανση; Γιατί να έρθει στη Φλώρινα, όταν διαβάζει στα διάφορα blogs από τους "παντογνώστες" ότι το νοσοκομείο θα κλείσει; Τι να κάνει σε ένα νοσοκομείο που πρόκειται "να κλείσει"; Και κάτι ακόμη. Κάθε καινούργιος γιατρός ονειρεύεται μια λαμπρή καριέρα για τον εαυτό του. Για να το πετύχει πρέπει να θητεύσει κοντά σε μεγάλους γιατρούς της ειδικότητάς του. Τέτοιοι γιατροί υπάρχουν μόνο στα μεγάλα νοσοκομεία. Πως μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα; Δεν ξέρω. Ίσως πρέπει να βρεθούν μαζί και να συζητήσουν σοβαρά όλοι οι αιρετοί "σωτήρες" μας, για να βρουν μια λύση. Σίγουρα το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με κραυγές και ψευτοπαλλικαρίσιες απειλές. Το μόνο αποτέλεσμα που φέρνουν οι ψευτοτσαμπουκάδες είναι η ακόμη μεγαλύτερη και εντονότερη απόρριψη. Όταν ζητάμε κάτι πρέπει να το κάνουμε με σοβαρότητα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν αποτελούμε το επίκεντρο της χώρας. Οι άναρθρες κραυγές κακόπιστης κριτικής, κουτοπονηριάς και απόρριψης των πάντων δεν αποτελούν καλό σύμβουλο. Προτάσεις υπάρχουν; Όποιος θεωρεί τον εαυτό του σοβαρό και έχει κάποιες προτάσεις να αντιτείνει στο πρόβλημα, καλό θα είναι να τις δημοσιοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ μπορείτε να μας πείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει αυτή η προκήρυξη των 900 γιατρών;
      Αν δεν το δούμε με τα ίδια μας τα μάτια......

      Διαγραφή
    2. 1ο λάθος σας:Η κρίση δεν φταίει γιατί το πανηγύρι στο δημόσιο ακόμα καλά κρατεί.
      Να πούμε για τις νοσηλεύτριες,οδηγούς,τραυματιοφορείς κλπ προσωπικό που υπάρχουν ακόμα σε θέσεις γραφείου ενώ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από πλεονάζοντες δημόσιους υπαλλήλους άλλο τίποτα.Και για να μην μιλήσω μόνο σε τοπικό επίπεδο βλέπετε εσείς εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα;Μόνο για να προσλάβει γιατρούς δεν έχει λεφτά η κυβέρνηση;
      2ο λάθος σας.Μεγάλος γιατρός δεν είναι ο διάσημος γιατρός των κεντρικών νοσοκομείων.Είναι όποιος σε θεραπεύει κι κάποιοι από τους γιατρούς μας ΕΙΝΑΙ μεγάλοι γιατροί.Έχουμε και κλινικές με πολύ καλή φήμη!
      3ο λάθος σας.Οι γιατροί στην Φλώρινα δεν έρχονται όχι μόνο γιατί δεν έχουν οικονομικό κίνητρο αλλά και γιατί κάποιες κλινικές έχουν προβληματικούς διευθυντές ή άλλους συναδέρφους με κακή επαγγελματική φήμη.Αυτοί εξελίχθηκαν σε ανώτερες θέσεις με την υποστήριξη των διοικήσεων και των συναδέρφων τους.
      4ο λάθος.Δεν είμαστε το επίκεντρο;Δεν κατάλαβα τι εννοείτε.Δεν ζητάμε να κλέψουμε τους γιατρούς του "επίκεντρου".Ζητάμε το αυτονόητο που είναι η αξιοπρεπής λειτουργία του νοσοκομείου μας.
      5ο λάθος.Που είδατε την κακόπιστη κριτική;Κακόπιστος είναι όποιος λέει ψέματα και ψέματα μόνο εμείς δεν λέμε.Μήπως εσείς τα λέτε;
      6ο λάθος.Τόσο καιρό οι γιατροί του νοσοκομείου με σοβαρότητα ζητούν τα αυτονόητα.Μήπως τελικά άλλοι είναι αυτοί που δεν σοβαροί και δεν πετυχαίνουν οι στόχοι μας;
      7ο λάθος.Τα blogs δεν είναι κακόβουλοι "παντογνώστες" όπως εσείς θεωρείτε.Βλέπουν το αυτονόητο.Ναι μεν το νοσοκομείο δεν θα κλείσει με απόφαση των διοικούντων (έχουμε και το πολιτικό κόστος βλέπετε)αλλά όπως είπε και ο δεσπότης μας αν δεν διορίζουν γιατρούς τότε θα κλείσει από μόνο του.Και τότε θα κατηγορούμε απλά τους "κακούς" και παραδόπιστους γιατρούς που δεν έρχονται για τον χαμηλό μισθό.
      8ο.Γράψτε εσείς πρώτα το όνομά σας και τις προτάσεις σας και μετά θα γράψουμε κι εμείς τις δικές μας.

      Διαγραφή
    3. 11¨31 κουτοπονηριές είναι αυτά που κάνεις. Τι θες να πεις με ανόητο τρόπο ότι φταίμε εμείς και όχι η μνημονιακή κυβέρνηση. Σίγουρα οι γιατροί δεν θα έρθουν με μισθούς πείνας .Αυτά περί προκηρύξεων πέστα αλλού. Η αναλογία δυστυχώς και εδώ είναι 1/10. Ο μνημονιακός βουλευτής εξοργιστικά αδιάφορος. Δυστυχώς αυτός είναι βουλευτής Φλώρινας

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και είναι κουτοπόνηρος ο 11.31πμ και σίγουρα είναι μέσα από το νοσοκομείο.Έτσι επιβιώνει.Με κατηγορητήρια και βρισιές και ψέμματα για όλους τους άλλους.Ο διοικητής έχει εξουσία και όλα τα μέσα να βρει και γιατρούς και από όλα.Και αυτοί στος περιφέρειες τις υγειονομικές με τα κοστουμάκια και τα πέντε χιλιαρικάκια που μόνο να μιλάνε ξέρουνε.Σταματάνε τις προσλήψεις των μόνιμων γιατρών και σου λένε βάλε επικουρικούς.Και μετά τα κάνουνε πλακάκια μεταξύ τους Υπε και νοσοκομεία και δεν ζητανε επικουρικούς.Και ενώ όλοι οι γιατροί είναι με προβλήματα υγείας τους εκβιάζουν να δουλέψουν παραπάνω.Και μετά στους καφέδες γυρνάνε και λένε ότι οι γιατροί είναι τεμπέληδες και δεν συνεργάζονται .ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΩΡΑ!!!! ΚΑΙ ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ!!!

      Διαγραφή
  9. to nosokomio eine se kaki katastasi pripi na ginoun laxia na to ftiakxoun ena kerdizi theka oxi the mazeftoun lefta na gini kati alios oli imaste florinioton sto gremo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντι να γράφετε ότι σας βολέυει η δεν σας βολέυει να πάτε προσωπικα στον Γεωργιάδη να τα πείτε Γιατί δεν το κάνετε ; Τι φοβάστε΄; Μην κατηγορηθήτε για κάτι; Συλλαλητήριο έγινε συνεντεύξεις η μία πάνω στην άλλη δελτία τύπου σχόλια κατιναριό κουτσομπολιά και δεν συμαζευται ...Τι σας συγκρατεί και δεν πάτε να το πείτε στον ίδιο τον Γεωργιάδη ; Πού είναι το συντονιστικό; Ο κΚαρυπίδης; όλοι μαζί να πάτε πολιτισμένα να πείτε ο καθένας το πρόβλημα που ύπάρχει. Αντι να δημιουργήτε εντυπώσεις στον απλό κοσμάκι να πάτε προσωπικα΄να του τα πείτε Υπουργός Υγείας ( όχι μέσα από σχόλια κουτσομπολιά και άλλα ευτράπελα ) ...σαν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης γιατί δεν πάτε να του τα πείτε ; ΄Γιατί όλοι σας σίγουρα κάτι έχετε να κρύψετε η μάλλον για να δημιουργήσετε ανάλογο κλίμα υπονόμευσης του ήδη υποστελεχωμένου υποχρηματοδοτημένου και ταλαιπωρημένου νοσοκομείου μας.Ο κόσμος όμως δυστυχώς ή ευτυχώς πιστεύει ότι γράφετε με αποτέλεσμα ; Να γεμίζουν με ασθενείς που στερούντε τα στοιχειώδη, τα ιδιωτικά ιατρεία , να στέλνετε κόσμο σε ιδιωτικές κλινικές , να στέλνετε κόσμο για ιατρικές οδοντιατρικές υπηρεσίες ακόμη και για φάρμακα και στο εξωτερικό ασθενείς μας( Μοναστήρι ΦΥΡΟΜ) , να κυκλοφοράν γιατροί στα χωριά της Φλώρινας από την Ιατρική Σχολή της γειτονικής πόλης των Σκοπίων και να εξετάζουν προληπτικα ( μελλοντικοί πελάτες ) καλώς κακώς ασθενείς μας και πολλά άλλα που δεν επιθυμώ να τα πώ δημοσίως . Για έναν λόγο γιατί σέβομαι τον πόνο των ασθενών συμπολιτών μου και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο μας που τους έχετε καταντήσει πιόνια για τις πολιτικές ανεπάρκειες σας η σκοπημότητες σας. Να πάτε αν είστε σωστοί γραπτώς και προσωρικώς να τα πείτε στον ΄Γεωργιάδη Αρκετή ζημιά κάνετε ΟΛΟΙ σας μέσα και έξω από το νοσοκομείο με αυτά που σχολιάζετε και γράφετε . ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΛΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ; ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. ΣΤΑΘΗ 1ΠΜ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ

      Διαγραφή
  11. Έχουν φύγει δεκάδες γιατροί από την Φλώρινα για άλλα νοσοκομεία ή και Φλωρινιώτες για να ιδιωτεύσουν.Σας αρέσει δεν σας αρέσει οι διοικητές φέρνουν πάντα την ευθύνη και οι βουλευτές και οι τοπικοί άρχοντες.Γιατί αυτοί έχουν την δύναμη και την εξουσία να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ότι δεν τους αρέσει.Να πετάξουν το σάπιο και να διορθώσουν ότι είναι στραβό.Όσο για τους γιατρούς του νοσοκομείου σε κάθε κλινική υπάρχουν τουλάχιστον ένας ή δύο πιυ είναι ΑΡΙΣΤΟΙ.Με αποδείξεις.Με κλινικό έργο και με σοβαρά βιογραφικά.Πως να έρθουν γιατροί όταν σε μια κλινική σε ελνα τμήμα έχει ένα ή δύο γιατρούς;Αυτοί ούτε τα βασικά δεν θα προλάβουν να κάνουν.Οι γιατροί που τελειώνουν την ειδικότητα και έρχονται σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας και εδώ είναι ήδη ειδικοί.Δεν έχουν ανάγκη να μάθουν.Έχουν ανάγκη να ζήσουν τις οικογένειες τους.Οι πιο πολλοί είναι εκεί γύρω στα 40.Με λόγια δε χορταίνει η κοιλιά.Με 1300 ευρώ τι να κάνουνε;Κι εμείς όμως που πάμε σαν ασθενείς πολλές φορές τα βάζουμε με τους γιατρούς όταν ας πούμε περιμένουμε ώρα στα εξωτερικά ιατρεία γιατί φταίει το συ.στημα που δεν έχει αρκετούς γιατρούς όμως τα βάζουμε με τους γιατρούς.Ήρθε χειρουργός από την Αθήνα και με το καλημέρα σας του καναν μια γελοία μήνυση ενώ ήταν καλός γιατρός.Τελειωσε ο ενας χρονος του κι εφυγε.Χαζός ήταν να μείνει και δεύτερο χρόνο;Η Παθολογική κλινική έχει καλούς γιατρούς.Χρειάζεται όμως άλλους δύο τουλάχιστον.Η Καρδιολογική κλινική κάνειμπολύ καλή δουλειά.Η Χειρουργική κλινική παρά το κενό που άφησε ο λαμπρός επιστήμονας ο Δήμος σώζει κόσμο. Οι γυναικολογοι , οι παιδίατροι χρειάζονται όλοι.Ακόμη και οι γιατροί στο νεφρολογικό δουλεύουν πολύ σωστά οι γυναίκες.Έχουν τόσο κόσμο και παρακολουθούν.Λέτε για προκηρύξεις που είναι οι 8-10 επικουρικοί που χρειάζεται αυτη. τη στιγμή το νοσοκομείο να λειτουργήσει;Να βρουν τρόπο να φέρουν γιατρούς.Αντί να βρίσκουν δικαιολογίες να βρισκουν τρόπους να λύνουν τα προβλήματα.Όλες οι προτάσεις δύσκολες τους φαίνονται γιατί δεν έχουν κότσια να εφαρμόσουν καμιά.Μόνο λόγια και βλακώδεις δικαιολογίες που ούτε ένα παιδί δεν ξεγελάνε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επικουρικοί θα παίρνουν 900 ευρω και εξτρα οι εφημερίες οπως πρόσφατα μου είπε φίλoς μου γιατρός από τη Θεσσαλονίκη που έκανε τα χαρτιά του για επικουρικός αλλά σε θέσεις κοντά στην πόλη του για να μην έχει ενοίκιο.
      Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικοί άρχοντες να προσφέρουν τις δικές τους διευκολύνσεις.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.