Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πως και γιατί ιδρύθηκε ο Σύλλογος «Προφήτης Ηλίας» Άνω Καλλινίκης;

Με ρώτησε ένας φίλος μου, ‘’πως αποφάσισα να ασχοληθώ με την παράδοση και να δημιουργήσω έναν σύλλογο για το χωριό’’ αλλά και ‘’τι σκόπευα να πετύχω μες’ απ’ αυτόν’’;;;
Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη…. Του είπα πως ερωτεύτηκα μια ιδέα, με το πέρασμα του χρόνου, και καθώς σχεδίαζα πώς να απασχολήσω την νεολαία αλλά και να προβάλλω το χωριό μου, η ιδέα αυτή άρχισε να παίρνει ζωή…..
Είμαστε ένα μικρό χωριό αλλά με πολύ δημιουργικούς ανθρώπους. Από παλιά όταν ήμασταν μικροί διοργανώναμε σκετσάκια και μουσικά συγκροτήματα, τα οποία παρουσιάζαμε στις γειτονιές και στα στενά του χωριού, πράγμα που ενθάρρυνε τους συγχωριανούς μας, κάνοντάς τους να ανυπομονούν για την επόμενη εμφάνισή μας. Στην πορεία και μεγαλώνοντας όλα αυτά χάθηκαν. Οπότε σκεπτόμενος την νεολαία του χωριού μου, που είχε μείνει άπραγη ,αποφάσισα να δημιουργήσω τον σύλλογο.
Αρχικά έψαξα ανθρώπους που θα είχαν όρεξη να προσφέρουν οικιοθελώς και που θα είχαν ζήλο για να δημιουργήσουν. Αφού λοιπόν βρέθηκαν, και μέσα από εκλογές βγάλαμε το διοικητικό συμβούλιο που χρειαζόταν, αποκτήσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να είμαστε νόμιμοι και ξεκινήσαμε τις εμφανίσεις με το χορευτικό τμήμα. Στο χορευτικό τμήμα δεν δυσκολευτήκαμε να βρούμε νέους που ήθελαν να συμμετάσχουν διότι οι περισσότεροι ήταν διατεθειμένοι να ασχοληθούν, έτσι φτιάξαμε δύο τμήματα το μικρό και το μεγάλο καθώς η απήχηση ήταν μεγάλη και ο διαχωρισμός έγινε ανάλογα με τις ηλικίες. Αργότερα δημιουργήσαμε άλλα δύο τμήματα, των γυναικών και των μικρών αγοριών.
Οι περισσότεροι συγχωριανοί μας αγκάλιασαν τον σύλλογο και γράφτηκαν σαν μέλη. Κάποιοι από αυτούς μας έχουν μεταφέρει σε διάφορα χωριά του νομού ώστε να πραγματοποιήσουμε τις εμφανίσεις μας, χωρίς την παραμικρή συζήτηση για κάποιο χρηματικό ποσό ως ανταμοιβή. Μας στηρίζουν όλοι οι κάτοικοι σε κάθε μας κίνηση, τους χαροποιεί το γεγονός ότι κάνουμε κάτι για να προβάλουμε το χωριό και το κυριότερο είναι ότι η νεολαία άρχισε να δραστηριοποιείται και να προσφέρει…
Εκτός του χορευτικού τμήματος δημιουργήσαμε και το τμήμα χειροτεχνίας το οποίο επίσης έχει μεγάλη ανταπόκριση.
Έχουμε πολλές ακόμα ιδέες τις οποίες θα τις υλοποιήσουμε με τον καιρό αφού δυναμώσουμε οικονομικά!

Φίλιππος Βασιλειάδης
Εμπνευστής, ιδρυτής και χοροδιδάσκαλος του Π.Σ. ''Προφήτης Ηλίας''

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Αξιεπαινη προσπαθεια.
    Συνεχιστε με την ιδια θερμη,αξιζει τον κοπο να διατηρειτε η παραδοση.
    Ολοι οι κατοικοι ενωμενοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.