Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πρέπει να εφαρμόζεται πρωτίστως ο κανονισμός για να έχει αξία η τιμή!

Η εφαρμογή και προστασία των νόμων αποτελούν «πυλώνα» της δημοκρατίας σε κάθε σύγχρονη τοπική κοινωνία. Σε μια πόλη που διακρίνεται από ισονομία, καθολικό αίτημα του δημότη και υποχρέωση πρωτίστως της Δημοτικής Αρχής είναι η εφαρμογή των κανονισμών.
Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Φλώρινας, ένας κανονισμός που περιλαμβάνει διατάξεις, υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.
Η αποτελεσματικότητα του στηρίζεται στη θετική και ανιδιοτελή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Δημοτών.
Ο κανονισμός είναι ένα μέρος μιας αρχής από τον Δήμο, μιας αρχής που θα αποτελέσει τη βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, η Επιτροπή Τήρησης Κανονισμών Κοινόχρηστων Χώρων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και να έχουν άμεσα αποτελέσματα.
Η εφαρμογή του κανονισμού είναι πολιτισμός, εγγυάται την έννομη τάξη και την διόρθωση χρόνιων προβλημάτων, αποβλέπει σε ανιδιοτελείς συμπεριφορές και κανόνες… διότι η συλλογική ζωή χρειάζεται απαραίτητα τους κανόνες, οι νόμοι ρυθμίζουν και διευκολύνουν τη ζωή μας, μας παρέχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα που οφείλουμε να σεβαστούμε.
Τους κανόνες τους φτιάχνουν οι άνθρωποι σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνικής ζωής τους, «γεννιούνται» από την προσπάθεια των ανθρώπων να ζήσουν μαζί με τους άλλους οργανωμένα και ειρηνικά, να σέβεται ό ένας τον άλλον, με απλά λόγια οι κανόνες είναι η φωνή της κοινωνίας που μας λέει πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε.
Καμία οργανωμένη και συντεταγμένη κοινωνία πολιτών, δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί και να ΜΗΝ εφαρμόζει τους κανόνες που έχουν σκοπό την προστασία και την έννομη διαβίωση μας.
Για όλα τα παραπάνω, οι δημότες που εμπλέκονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων, θα πρέπει να ενημερωθούν και να εφαρμόσουν τον κανονισμό.
Η επιτροπή Σίπκας Αντώνιος πρόεδρος, Κακιούσης Νικόλαος και Αλεξίου Κωνσταντίνος μέλη, είναι έμπειρα πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες τους, καλούνται να εφαρμόσουν την υφιστάμενη νομοθεσία με διάλογο και πειθώ, έτσι ώστε εξασφαλίσουν πρώτιστος την ασφάλεια των δημοτών.
Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου τις πρωινές ώρες συνεργείο του Δήμου και παρουσία της επιτροπής αφαίρεσε αυθαίρετες κατασκευές από τον πεζόδρομο της πλατείας Γ. Μόδη.
Ηλεκτροφόρα καλώδια και πίνακες ηλεκτρολογικοί τάσης 220V που υπήρχαν αιωρούμενα κατά μήκος του δρόμου και πάνω σε κορμούς δέντρων αφαιρέθηκαν, νάιλον διαφάνειες αντιανεμικές που αποτελούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια των δημοτών αλλά και ασχήμια αρχιτεκτονική αποσύρθηκαν, όλα τα παραπάνω είναι μια αρχή για την ομαλή διευθέτηση – λειτουργία του πεζόδρομου.
Μέσα στην εβδομάδα οι έλεγχοι θα ενταθούν στην λαϊκή και δημοτική αγορά, στην περιοχή του ποταμού Σακουλέβα όπου στεγάζονται καταστήματα εστίασης, ακόμα σε περίπτερα και στους περίγυρους χώρους σχολείων, για να διασφαλιστεί η ακίνδυνη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κανονισμός Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Φλώρινας

11 σχόλια:

  1. ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΕΝΤΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΗΛΙΑΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΛΥΠΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΝΏΜΗ.. ΓΛΎΠΤΗΣ Ή ΓΛΎΦΤΗΣ Ε'ΙΠΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν επιτρέψουμε να κάνει ο καθένας την δουλειά του χωρίς να βάζουμε μέσον για εξαίρεση από τον κανόνα τότε μόνον θα μπει τάξη! Αλλιώς θα ζούμε σαν ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζήτω ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ---- ΖΗΤΩ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. Ηλιάδη σοβαρέψου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον «καθαρό» σχολιαστή 5:57, έχετε απόλυτο δίκαιο η τροποποίηση έγινε στις 15 Οκτωβρίου, την ίδια στίμη γράφηκε το άρθρο.
    Δεν ενημερώθηκα ίσως «υπήρξε δόλος» κάτι που δεν θέλω όχι μόνο πιστεύω αλλά ούτε να φαντάζομαι, ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση, θα πράξω τα δέοντα για το ατυχές γεγονός που με καθιστά αναξιόπιστο ως δημοσιογράφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ετσι και αλλιως δυσμενη κατάσταση των ελεύθερων επαγγελματιών μεσω αυτου του κανονισμου ερχετε σε ακομα χειρότερη θεση με κινδυνο να κλείσουν επιχειρήσεις και να βρεθούν οικογένειες στο δρόμο. Και είναι πολυ λυπηρό όλο αυτο να προβάλλεται ως πολιτισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για σου , μεγάλε αμερόληπτε δημοσιογράφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΑΛΙΟ ΓΙΑ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mporeite na kleisete oti sas enoxlei...na gkremisete oti mpainei sto dromo sas...to mono pou prepei na katalabete kurie spuro einai oti koitwntas ton k@@ sas...k menwntas sta logia den paei tipota mprosta...stamatiste loipon na asxoleiste me oti kanoun oi polites k pieite kana kafe opws kserete...idi exete prokalesei problimata stis douleies pollwn anthrwpwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. onomazete sigxroni koinwnia mia poli stin opoia ta skoupidia ta mazeuoun oi ipaliloi tou dimou me komenous ntenekedes apo feta anti gia farasia?sigxroni koinwnia einai pou kanoume 5 xiliometra apo to spiti mas gia na vroume kado skoupidiwn?h mipws einai pou merikoi apo esas(kserete poioi eistai) noikiazate to parking tou autokinitou sas gia spiti se foitites OTAN ipirxan foitites giati den eisastan aksioi na tous kratisete alla eseis den mporousate na kratisete oute enan zwologiko kipo.episis poli sigxroni einai kai i astinomia sas i opoia to mono pou mporei na kanei einai na grafei magazia kai papakia gi auto exei gemisei i ellada narkwtika kai allodapous apo ta vouna sas kai ton eksigxronismo sas. parte to xampari VADIZETE ME OPISTHEN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.