Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία κατά της Εφορείας Αρχαιοτήτων για καθυστερημένη καταβολή δεδουλευμένων στο Αμύνταιο

Η επιτροπή του Π.Α.ΜΕ. στο ΥΠ.ΠΟ.Α καταγγέλλει την ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το ΥΠ.ΠΟ.Α διότι μόλις σήμερα- δύο μήνες αφού έληξε η σύμβασή τους- πληρώθηκαν για τον μήνα Ιούλιο, όσοι εργάστηκαν - αρχαιολόγοι και εργατοτεχνίτες- στις ανασκαφές του ορυχείου πεδίου Αμυνταίου με την αυτεπιστασία του ΥΠΠΟΑ. Εκκρεμούν να καταβληθούν τα ημερομίσθια του Αυγούστου.
Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι που ρωτάνε για τα δεδουλευμένα τους να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ ΚΘ΄ ΕΠΚΑ και ΔΕΗ προκειμένου να πάρουν το αυτονόητο, τα χρήματα τα οποία δούλεψαν και μάλιστα σε συνθήκες εξοντωτικές.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα απο την κατάσταση που βιώνουν, να αφήσουν πίσω τις μοιρολατρικές λογικές του λιγότερου κακού, να διεκδικήσουν δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Να σκεφτούν πως τους φέρονται αυτοί που τους υποχρεώνουν να υπογράφουν κείμενα για την «εύρυθμη» λειτουργία της υπηρεσίας. Να μην περιμένουν τίποτα απο δημάρχους και βουλευτές που μαζί με «υπεύθυνους» χρόνια τώρα λυναίνονται τις ανασκαφές στο ορυχείο πεδίου Αμυνταίου και κρατούν στα χέρια τους τη δουλειά και τη ζωή μας.

Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σε όλα τα έργα του ΥΠΠΟΑ. Τέρμα στον εμπαιγμό.

Συμμετέχουμε μαζικά στα σωματεία μας. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τη μόνη δύναμη που έχει αποδείξει στην πράξη ότι και ξέρει και μπορεί να οργανώνει και να δίνει σκληρούς αγώνες. Αγώνες που δεν εξαντλούνται στον χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων και των δικαστικών πυροτεχνημάτων αλλά στηρίζονται στην πραγματική θέληση των εργαζομένων για σύγκρουση με την εργοδοσία.

Κανένας φόβος-καμιά ηττοπάθεια.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί.
Σηκώνουμε το κεφάλι να σκύψουνε αυτοί.

Επιτροπή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο ΥΠΠΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.