Για την Αχλάδα, την Μελίτη, τον Σκοπό, το Κλειδί, τους Αγ. Ανάργυρους τα καταφέραμε.
Τι απόμεινε… σχεδόν τίποτα.
Τώρα μάλιστα που έχουμε αντιπεριφερειάρχη τον κ.Μπίρο γνωστό για το πώς βλέπει την ανάπτυξη.
Αλλά και τον ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα που έχει σχεδόν όλα τα ορυχεία ακόμα και αυτό του «Βαρβούτη» με κατ’ ευθείαν ανάθεση μάλιστα, σίγουρα θα ανεβάσουμε ψηλά την Φλώρινά μας. Αν προσθέσουμε και την ΔΕΗ με τον Δημόσιο υπέρ συγκεκριμένων άνομων συμφερόντων χαρακτήρα της και το τι έχει κάνει στον τόπο μας, τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρο.
Αλλά ας μην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Υπάρχει και στο τόπο μας οικολογική οργάνωση, μη κυβερνητική μάλιστα (ΜΚΟ), χρηματοδοτούμενη από εμάς μέσω Κυβέρνησης, ο «Αρκτούρος». Κατάφερε όχι μόνο να διασώσει την υπό εξαφάνιση Αρκούδα αλλά να γεμίσει τα χωράφια μας, τους δρόμους μας ακόμα και τα σπίτια μας μ’ αυτές και να μπορεί να κάνει ανενόχλητη τον περίπατο της στην Εγνατία, προστατευόμενη από τεράστιες ακριβές πινακίδες. Ίσως διασώσει και το νέο υπό εξαφάνιση είδος στην περιοχή μας που είναι ο άνθρωπος.
Παπαντωνίου Σπύρος
Ωραία η φωτογραφία,απο ποιο μέρος ειναι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον κύριε Παπαντωνίου, θα βρίσκεστε στην πλεονεκτική θέση να είστε από τους λίγους πλέον Έλληνες με εργασία. Ο ΑΚΤΩΡ και κάθε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται αυτήν τη στιγμή στη Φλώρινα απασχολεί στο εργατικό δυναμικό της, Φλωρινιώτες που μέχρι πριν λίγο καιρό έπρεπε να ξημεροβραδιάζονται στα γραφεία πολιτευτών για να βρουν μια δουλειά να ζήσουν τις οικογένειές τους, χάνοντας την ίδια την αξιοπρέπειά τους. Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά, ας μην ισοπεδώνονται όλα στις βαρύγδουπες εκφράσεις και σε φωτογραφίες άνευ νοήματος, διότι αφενός οι εξορύξεις έγιναν με αδειοδοτήσεις του Δημοσίου (εξάλλου, δε ήταν λίγοι αυτοί που προσέφυγαν ήδη στη Δικαιοσύνη, για να διενεργήσει έρευνα για τυχόν παραβάσεις) αφετέρου δε, στις συγκεκριμένες εκτάσεις λόγω γεωθερμικότητας του εδάφους ούτε πουρνάρι δεν φύτρωνε. Παρόλα αυτά, οι δικαιούχοι τους αποζημιώθηκαν, όπως όφειλε να γίνει.Δε νομίζω, όσο και εκμαυλισμένο να είναι το Κράτος μας, ότι θα ήθελε να πληρώνει τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία εκατομμύρια ευρώ αποζημίωσης στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για μη συμμόρφωση στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς σχετικά με το περιβάλλον. Οπότε, να είστε σίγουρος, ότι μια πραγματογνωμοσύνη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σίγουρα έγινε. Ο κόσμος πρέπει να δουλέψει, γιατί πρέπει να επανακάμψουμε ως Χώρα. Το Δημόσιο ήταν και συνεχίζει να είναι για τους λίγους, τους "εκλεκτούς" και τους "ημέτερους".
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί να κρυφτείς πίσω από την ανωνυμία σου αλλά δεν μπορείς να κρύψεις ότι είσαι προνομιούχος υπάλληλος του Μπόμπολα. Αν όχι γιατί τόσες ευχαριστίες στον Θεό που έβγαλε τον νομό μας από την ανεργία. Όσο για τις "χωρίς νόημα" φωτογραφίες η τρίτη είναι από την κατολίσθηση που έγινε στην Αχλάδα 31-3-2014 http://floriniotika.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3444.html
Διαγραφήκαι από καθαρή τύχη σώθηκαν οι προνομιούχοι εργαζόμενοι που τα φορτηγά τους κρέμονται στο γκρεμό που σχηματίσθηκε. Οι άλλες είναι από δορυφόρο δείχνουν τί έχει σκαφτή και τι απομένει από τα "άγονα" κατά σε χωράφια που στον δορυφόρο φαίνονται καλλιεργημένα, για να φτάσουμε στις παρυφές της Φλώρινας μια και ο "Βαρβούτης" είναι κοντά της. Για τα άγονα χωράφια και σπίτια που αποζημιώθηκαν πήγαινε να τα πεις καλλίτερα στο Κλειδί, Αχλάδα κλπ. και πάψε να κρύβεσαι.
Κύριε,
Διαγραφήούτε φερέφωνο ούτε υπάλληλος κανενός Μπόμπολα και μεγαλοεπιχειρηματία είμαι. Είμαι Νομικός με ειδίκευση στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο. Για να σωθούμε ως χώρα και για να συνεχίζεις εσύ να παίρνεις κανονικά το μισθό σου από το Δημόσιο, θα πρέπει να επανακάμψει ο Ιδιωτικός Τομέας. Ειδεμή, κι εσύ γρήγορα θα βγεις σε διαθεσιμότητα. Δουλεύει ο Ιδιώτης για να παίρνεις εσύ τον σίγουρο μισθό σου. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις που έπρεπε να δοθούν σε Κλειδί και Αχλάδα, δεν φταίει κανένας επιχειρηματίας, αλλά το ίδιο το Δημόσιο και η ΔΕΗ, η οποία για να πληρώσει τους παχυλούς μισθούς των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων της, δεν αποζημίωσε, ως όφειλε, τους κατοίκους.Οι κατολισθήσεις σε εργοτάξια είναι ένα φαινόμενο που, δυστυχώς, δεν μπορεί να αποφευχθεί. Σκοπός είναι να υπάρχει το κατάλληλο ειδικευμένο προσωπικό, για να αντιμετωπίσει τα δυσάρεστα γεγονότα. Και να είσαι σίγουρος ότι ο επιχειρηματίας λαμβάνει περισσότερα μέτρα απ' ό,τι θα λάμβανε ένας δημόσιος διαχειριστής (η ΔΕΗ στην προκειμένη περίπτωση), για να μην πληρώνει υπέρογκα ποσά σε αποζημιώσεις εργατικών ατυχημάτων.
ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ. Η ΘΕΛΗΣΗ ΛΕΙΠΕΙ. ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο κυριε παπαντωνιου για το αρθρο σασ.οσο για τον ανωνυμο του 1.38 πολυ σωστα του απαντησατε.απο τα γραφομενα του ειναι υπαληλοσ του μπομπολα.ρωτηστε τον τη μισθουσ δινει και πωσ απειλη τον κοσμο που εργαζεται εκει ηται μισθωτουσ ηται εργολαβικουσ.χωρια το οτι λειτουργει σαν ηγεμονασ.και νταβατσησ τησ φλωρινασ.περισοτερα σε αλλο αρθρο του κ.παπαντωνιου
ΑπάντησηΔιαγραφήαφού συντρέχουν τόσα αδικήματα, γιατί, κύριε, δεν πάτε να τα καταγγείλετε στις Δημόσιες Αρχές;
Διαγραφήθαρθει το πληρωμα του χρονου αγαπητε 12.42 υπομονη
ΑπάντησηΔιαγραφή