Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ποδηλατική πρόκληση στα βουνά της Φλώρινας

Το Florina Bike Challenge αποτελεί την πρώτη ποδηλατική πρόκληση στα βουνά του Νομού Φλώρινας. Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια ποδηλατική εκδήλωση προσιτή και σε αρχάριους και σε έμπειρους αθλητές και έτσι γεννήθηκε η ιδέα της ποδηλατικής πρόκλησης (bike challenge).
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τη διαδρομή που βρίσκεται κοντά στις δικές τους δυνατότητες. Υπάρχει ένα χρονικό όριο τερματισμού, πέραν του οποίου, κάθε ποδηλάτης αποκλείεται από τον τερματισμό.

Υπάρχουν λοιπόν 2 διαδρομές:
- Η διαδρομή Ακρίτα, με 45 χλμ. και 700 μ θετικά υψομετρικά. Οι ποδηλάτες, αφού κάνουν 17 χλμ. στον κάμπο της Φλώρινας, θα ανέβουν την νότια πλευρά της Βίγλας, περνώντας από το γραφικό χωριό του Ακρίτα.
- Η διαδρομή Βίτσι-Αγ.Αντώνιος-Βίγλα, με 105 χλμ. και 2000 μ. θετικά υψομετρικά. Εδώ οι ποδηλάτες θα ανέβουν το Βίτσι στα 1780 μ., και θα κατέβουν την βόρεια πλευρά του προς Καστοριά, μέχρι να αρχίσει η ανάβαση προς Άγ. Αντώνιο στα 1050 μ. Στη συνέχεια, ακολουθεί η αργή ανάβαση προς το χιονοδρομικό της Βίγλας, στα 1450 μ., και μετά η κατάβαση προς Φλώρινα.

Για αυτούς που θέλουν απλά να περιηγηθούν στην περιοχή, υπάρχει η διαδρομή γύρω από τη Φλώρινα, με απόσταση 21 χιλιομέτρων.

Μέσα στις διαδρομές, υπάρχουν σημεία ανεφοδιασμού. Οι καλύτεροι ποδηλάτες από κάθε διαδρομή θα βραβευθούν με δώρα χορηγών, ενώ θα υπάρχει και κλήρωση δώρων για όλους τους συμμετέχοντες.

Το 1ο Florina Bike Challenge θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.