Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Επιστολή του Ε.Κ.Φ. στον Γ.Γ. του ΚΚΕ για τη ΔΕΗ

Κύριε Γενικέ
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας μας. Η επιχείρηση αυτή έχει προσφέρει στα μέγιστα στον εξηλεκτρισμό και έδωσε τη δυνατότητα στο τελευταίο απομακρυσμένο χωριό το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, δίνοντας του τη δυνατότητα να έχει καλύτερο βιοποριστικό μέλλον.
Η επιχείρηση αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς και συμφωνούμε με τη θέση σας ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε όλες τις αρνητικές ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια και έχουν δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ιδιώτες επενδυτές να εισβάλουν στην παραγωγή Η.Ε. που θα έπρεπε να είναι δημόσιο αγαθό, να συρρικνώσουν τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης αλλά και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Πιστεύουμε όμως ότι πέρα από τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων, για να υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα της μικρής ΔΕΗ, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, που σήμερα διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό είναι ότι ξεπουλιέται και δίνετε βορά στους ιδιώτες επενδυτές το πιο υγιές, το πιο σύγχρονο κομμάτι της ΔΕΗ, που μαζί με τα νερά και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς αποτελούν το πολυτιμότερο τμήμα της, αφού εκχωρούνται για διάρκεια 30 ετών, πάνω από 300δις € περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου.
Η ακριτική μας περιοχή παραχωρείτε εξολοκλήρου με τον ορυκτό πλούτο και βυθίζει την τοπική οικονομία η οποία είναι συνυφασμένη με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και οι επιλογές που θα έχει το επόμενο χρονικό διάστημα εάν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό, θα οδηγήσουν σε οικονομικό μαρασμό, εργασιακό μεσαίωνα και ενδεχομένως χώρο αποβλήτων αγνώστου προελεύσεως αφού οι συνολικές εκτάσεις που θα απαλλοτριωθούν θα είναι πάνω από 100.000 στρέμματα, με ότι συνεπάγετε αυτό για την αποκατάσταση των εδαφών, τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών, την αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή.
Κύριε Γενικέ, η μαρτυρική Φλώρινα που έχει υποστεί τα πάνδεινα σύσσωμη αντιστέκεται και διαφωνεί στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής. Ζητούμε από μέρους σας μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα που διαφωνούν στη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, να αναλάβετε πρωτοβουλία και να συνυπογράψετε 120 Βουλευτές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, αποτρέποντας το ξεπούλημα σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα ενός ολόκληρου νομού και όλων των κατοίκων, που πραγματικά κάθε μέρα όσοι ζουν σε αυτόν τον τόπο δίνουν τη μάχη της επιβίωσης αφού οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα σκληρές για κάθε εποχή του χρόνου.
Για εμάς το ζήτημα αυτό δεν είναι πολιτικό παιχνίδι αλλά αποτελεί η ελπίδα για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στον τόπο αυτό. Από τον ερχομό της ΔΕΗ στην περιοχή υπάρχει ένα άτυπο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο σε ένα μεγάλο βαθμό έχει λειτουργήσει συνδετικά με τη ΔΕΗ και το ελληνικό δημόσιο, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ραγίσει τις σχέσεις της περιοχής με την ελληνική πολιτεία και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι έτσι χτίζετε η εμπιστοσύνη των πολιτών για την ισονομία και την ισότιμη μεταχείριση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής μας.
Ως κόμμα των λαϊκών στρωμάτων γνωρίζουμε ότι πρεσβεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις αποφάσεις της κοινωνίας. Σας γνωρίζουμε ότι όλοι οι φορείς του νομού σύσσωμοι διαφωνούν στην πώληση της Φλώρινας και θέλουμε να ενεργήσετε για να αποτρέψουμε αυτό το σχέδιο που επιβουλεύονται διαπλεκόμενα συμφέροντα και να είσαστε βέβαιοι ότι ο Φλωρινιώτικός λαός που αναγνωρίζει τους αγώνες που δίνετε καθημερινά για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας δε θα το ξεχάσει ποτέ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΦ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.