Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πήγασος Φλώρινας με τη συνεργασία του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φλώρινας, της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Φλώρινας διοργάνωσε την Κυριακή 6 Απριλίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Δρόμο Υγείας 3,5 χιλιομέτρων, στον οποίο συμμετείχε, παρά τις ασταθείς καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών μεταφέροντας το μήνυμα της σπουδαιότητας και της αναγκαιότητας της άσκησης στην καλή ψυχοσωματική υγεία του ανθρώπου. Στον Δρόμο Υγείας συμμετείχε μετά από πρόσκληση ο Ολυμπιονίκης Ελευθέρας Πάλης κ. Αποστόλης Τασκούδης.
Τη Δευτέρα 7 Απριλίου το πρωί o Ολυμπιονίκης Ελευθέρας Πάλης κ. Αποστόλης Τασκούδης στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης επισκέφθηκε στα γραφεία τους τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλιάδη και τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο, όπου αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πήγασος Φλώρινας με την αρωγή του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φλώρινας, της Περιφέρειας και του Δήμου Φλώρινας διοργάνωσε με επιτυχία την τρίτη καθιερωμένη Ημερίδα στην Αίθουσα του Ε.Β.Ε. με θέμα: Υγεία και Άθληση.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές οι:
Βασίλειος Παπαχαρίσης, Phd.Ε.Ε.Π. – Φυσικής Αγωγής Α.Π.Θ.
Υπεύθυνος Αθλητικών Προγραμμάτων Α.Π.Θ. με θέμα εισήγησης "Αθλητισμός και δεξιότητες ζωής"
Κακκαβάς Π. Νικήτας, Ιατρός - Ειδικός Καρδιολόγος, με θέμα εισήγησης "Προαθλητικοί Έλεγχοι - Σε ποιους; Πότε; Πώς"
Σβάρνας Ε. Θεόδωρος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός με θέμα εισήγησης "Οστεοπόρωση - Η σχέση της με την άθληση "
Απόστολος Τασκούδης, Ολυμπιονίκης Ελευθέρας Πάλης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής με θέμα "Οι ψυχολογικές επιδράσεις της άσκησης στο στρες, το θυμό και την συναισθηματική ωρίμανση των παιδιών"

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ημερίδας δόθηκαν στους εισηγητές Βεβαιώσεις Συμμετοχής καθώς και βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας σε όσους παρακολούθησαν τις εργασίες της.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φορείς και τους Συλλόγους, οι οποίοι συνέδραμαν στην επιτυχημένη οργάνωση και διεξαγωγή του Δρόμου Υγείας και της Ημερίδας «Υγεία και Άθληση» καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.

Υλικό από τις δύο παραπάνω εκδηλώσεις θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Π.Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ http://www.pigasos.weebly.com/ και στο Facebook: PIGASOS FLORINAS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.