Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Υπογραφή της σύμβασης του έργου για τα κοινόχρηστα ποδήλατα του δήμου Φλώρινας

Την προέγκριση σύμβασης του έργου «Κοινόχρηστα Ποδήλατα Δήμου Φλώρινας» προϋπολογισμού 325.704,00 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση της προμήθειας «Κοινόχρηστα Ποδήλατα», προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο εμπορικό - ιστορικό κέντρο της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών.
Το Σύστημα θα αποτελείται από 80 Ποδήλατα και 8 Σταθμούς, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν εκατόν είκοσι (120) θέσεις κλειδώματος Ποδηλάτων. Η ύπαρξη πλεονάζοντος αριθμού θέσεων κλειδώματος θα διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα κενών θέσεων κλειδώματος σε κάθε Σταθμό τις περισσότερες στιγμές της ημέρας.
Ο Δήμος θα προμηθευτεί συνολικά ενενήντα (90) Ποδήλατα, παρά το ότι το Σύστημα θα διαθέτει προς χρήση ογδόντα (80). Τα δέκα (10) επιπλέον ποδήλατα θα δίνουν τη δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης σε περίπτωση κλοπής, συντήρησης, αλλά και επισκευής που δεν μπορεί να γίνει επί τόπου στον Σταθμό και απαιτεί μεταφορά του Ποδηλάτου στον χώρο επισκευών.
Οι χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν Ποδήλατα από τους Σταθμούς, αφού έχει προηγηθεί η διαδικασία της ταυτοποίησής τους και, εν συνεχεία, μετά την ολοκλήρωση της χρήσης να τα επιστρέφουν σε αυτούς.
Το Σύστημα θα είναι σχεδιασμένο ώστε να εξυπηρετεί τόσο τακτικούς χρήστες (δημότες, φοιτητές και τακτικούς επισκέπτες) όσο και «έκτακτους» (κυρίως επισκέπτες). Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης θα ταυτοποιείται πριν χρησιμοποιήσει το Σύστημα.
Τα ποδήλατα θα είναι ειδικά σχεδιασμένα με τρόπο που να διευκολύνει τη χρήση τους από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης.
Το Σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη εκκαθάριση συναλλαγών.

25 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Π.Χ.ΚΥΚΛΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡ ΜΑΧΑΛΑ ΠΑΣ ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΜΗ ΣΕ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ(ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ).ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΔΕ Θ'ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝΕ ΤΟΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.Ή ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ......ΤΟ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάθε ποδήλατο Δακή.. και εσύ κι ο Καρυπίδης.. γιατί με ποδήλατα θα φύγετε.. παρτάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ποδηλατα μας ελειπαν .ειδικα στην φλωρινα που ευνοουν οι κλιματολογικες συνθηκες και το ευρυτατο δυκτιο ποδηλατοδρομων.υπ οψιν το σχολιο γραφει καποιος που κινειται καθιμερινα με ποδηλατο.εχει να κλευονται ανταλακτικα αντε και καλη κονομα τα λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΜΙΖΕΡΟΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ - ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΕΙΣΤΕ - ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ! ΧΩΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΡΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΟΦΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ Ή ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ?ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΑΡΙΖΙΑΝΕ!!

      Διαγραφή
  5. ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ. ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ.
    Α, ΞΕΧΑΣΑ Η ΡΙΖΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΚΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Φλώρινα θα αλλάξει πια όνομα και θα λέγεται Βιέννη κι εναλλακτικά Άμστερνταμ του Νότου της Ευρώπης. Η εξήγηση πολύ πολύ απλή. Τα κοινόχρηστα ποδήλατα! Εσύ Μίζερε ανώνυμε, ΧΩΡΙΑΤΑΡΕ, των 12¨ 10, σε ποιόν ποδηλατόδρομο θα κινηθούν μπορείς να μου γράψεις... Στην έξοδο της πόλης προς το ΔΑΚ, μόνο εκεί υπάρχει ποδηλατόδρομος. Στο κέντρο όμως που είναι και το ζητούμενο τί γίνεται σήμερα, υπάρχει υποδομή ? ΝΑΙ, ΤΡΕΛΗ ΥΠΟΔΟΜΗ για τα ΚΑΦΕ κι εστιατόρια, που έχουν καταλάβει πεζοδρόμια στον Σακουλέβα και την Παύλου Μελά.
    Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως πρώτα φτιάχνεις υποδομή και μετά αγοράζεις ποδήλατα. Και καλύτερη συγκυρία από τα έργα στον άξονα του ποταμού δεν θα ξαναυπάρξει... ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ο κύριος που μιλάει για μιζέρια και χωριάτες...αυτός σίγουρα κάτι θα ξέρει περισσότερο...ΠΑΝΤΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, γράφει στη(ν) πόλη και χωρικοί (αυτοί που προέρχονται από χωριά) αντί του χωριάτες δηλ. άξεστοι, χωρίς καλούς τρόπους συμπεριφοράς, απαίδευτοι, αμόρφωτοι...
    ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ...
    ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ;;;;

      Διαγραφή
    2. Το πνεύμα που προσπαθείς να κάνεις απλά δείχνει το πόσο και τί αντιλαμβάνεσαι. Λυπάμαι φίλε, ούτε Μπαμπινιώτης, ούτε μάστορας είμαι. Μάλλον ο κοινός νους σε αντίθεση με τον κενό δικό σου...
      ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. 8; 04 ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ,ΟΥΤΕ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ. ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ,ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    4. Γράψε κάτι για την ταμπακιέρα κι άσε τις μ@λ@κίες. Ποδηλάτης επειδή Μάρτιο με Οκτώβριο κάνω ποδήλατο παντού και τιμωρός ψάξε να βρεις, μικρό χωριό είμαστε...

      Διαγραφή
  7. ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΑ Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ολα αυτά ρε παιδιά, και τα ποδήλατα, και το ποτάμι και η τηλεθέρμανση (δεν άρχισε ακόμα όμως ε..;)

    Απο μικρό παιδί όμως μου έχει μείνει ακόμα η εικόνα της ασφαλτόστρωσης οδού 2 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές..

    Γιατί ξεφτιλίζεστε έτσι και εσείς και ωραίες πραγματικά ιδέες καίγονται σαν προεκλογιές φούσκες;

    Γιατι δεν τα κάνατε ολα αυτά 3.5 χρόνια τώρα να σας πούμε μπράβο και τα κάνετε όλα ταυτόχρονα 50 μερες πριν τις εκλογές;


    Μήπως το πλήθος των "εργων" είναι ανάλογο του βαθμού επικινδυνότητας των εκλογών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
    ΤΙΝΟΣ ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΟΥ ΘΗΛΑΣΤΙΚΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΙΔΕΑ!
    ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΡΕ!
    ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεσμευόμαστε ότι τα ποδήλατα τις μόνες μέρες θα τα χρησιμοποιούν βοσκόπουλοι κ τις ζυγες σταθηδες! Το ίδιο κ τις κλοπές κ ζημιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 325.000 ευρώ για 80 ποδήλατα και 8 σταθμούς, ή τα ποδήλατα θα είναι επίχρυσα για να μην σκουριάζουν εύκολα ή θα έχουν και αυτόματο πιλότο για να πηγαίνεις πιο ξεκούραστα στα μπίτολα για σοπινγκ...

    Κάτι βρωμάει εδώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ,ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ..

      Διαγραφή
    2. Τέτοια περίεργα περιστατικά έχουν ξαναγίνει, ποιος θυμάται τα 27.000 ευρώ για μια γέφυρα που δώσαν ;; Σπίτι αγοράζεις με τόσα λεφτά... http://neaflorina.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1896.html

      Διαγραφή
  13. 325000/80=4062,5.Προλαβαίνω να ανοίξω κατάστημα με ποδήλατα,και ποιον πρέπει να ψηφίσω για να πάρω την δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΚΗ ...ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ....ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτα τα ειδικα ποδηλατα θα αγοραστουν απο εκει που αγοραστηκαν και οι καδοι ανακυκλωσης των 60.000ε εκαστος και δεν λειτουργουν...
    με αυα τα χρηματα σιγουρα μια εταιρια δινει 3-4 χιλιαδες ποδηλατα,ωστε καθε δημοτης να εχει το δικο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κατακαημένη Φλώρινα .....στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας έδωσε 360.000 για ανέγερση κτηρίου μαγνητικών τομογραφιών και στην Φλώρινα δημοτικά ποδήλατα...τετοια περιφερειακή ανισορροπία , τέτοιο οφθαλμοφανές ΔΟΥΛΕΜΑ δεν το περιμέναμε κ. Δακή....Στο εκάβ η πλειοψηφία είναι όλοι ΚΟζανήτες όπου πρίν 8 χρόνια ύπο άκρα μυστικότητα εκπαιδευτήκαν στο ΕΚΑΒ και για ξεκάρφωμα μετά έγιναν μερικοί Φλωρινιώτες....Σήμερα στην διαθεσιμότητα είναι όλοι οι ντόπιοι Φλωρινιώτες οδηγοί του νοσοκομείου σημειώστε όλοι Φλωρινιώτες....Πώς να σε στηρίξουμε κ.Δακή όταν ηι προτεραιότητα σας είναι η ΚΟΖΑΝΗ ; Μπορεί ο κ Λιασόπουλος και μόλις μάθαμε και ο κ Βόσδου να είναι ήπιων τόνων....αλλα αυτό που ακούσαμε για τα δημοτικα ποδήλατα του κΒοσκόπουλου μας έξοργίζει..Αλήθεια που είναι εκείνα τα υπερσύγχρονα και υπερεξοπλισμένα 5 ασθενοφόρα ; Ποιο ήταν το...ενδιαφέρον σας , σαν επαγγελματίας υγείας- φαρμακοποιός-για την υγεία στην Φλώρινα στις Πρέσπες και στο Αμύνταιο και ως Περιφερειάρχης;Ούτε γιατρούς ούτε καν φαρμακοποιό έχει το νοσοκομείο της Φλώρινας την ίδια ώρα που άνεργες-οι πτυχιούχοι φαρμακοποιοί κάθοντε στις καφετέριες ! Σε 'ένα μήνα θα το σκεφτούμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ κΔακή κ.Λιασόπουλε κ.Βόσδου ....καληνύχτα σας ΄..ποδήλατα 350.000 ευρώ....για σκέψου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι να τα κάνουμε τα ποδήλατα βρε Δακή και Βοσκόπουλε. Αγοράζουμε και μόνοι μας ποδήλατα με 200 ευρώ και όχι με 4.000 ευρώ. Θα έπρεπε να κάνετε ποδηλατόδρομους και θέσεις στάθμευσης που δεν μπορούν να κάνουν οι πολίτες. Τα ποδήλατα τα παίρνουμε και μόνοι μας άσχετοι. Αλλά βρήκατε την έυκολη λύση να ξοδέψετε δημόσιο χρήμα όπως και με τους ανοξείδωτους κάδους των 60.000 ευρώ έκαστος, και να βγαίνει ο Χατζηδάκης και να λέει ότι είμαστε πρώτοι σε αποροφητικότητα στο ΕΣΠΑ. Τι νόημα έχει ο ανοξείδωτος κάδος σε μια καταχεσμένη πόλη από τα αδέσποτα σκυλιά; Δεν μπορείτε να μάσετε 10 σκυλιά και να φτιάξετε ένα καταφύγιο αδέσποτων της προκοπής και μου πάιρνετε ποδήλατα. Έργα βιτρίνας και όχι ουσίας.
    Μαύρο δαγκωτό και στου δύο στις 18 του Μάη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.