Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλάζει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Μετά τη διαγραφή του Τραϊανού Ρασάικου από την παράταξη της συμπολίτευσης, οδεύουμε πλέον προς την εκλογή νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας.
Ο νόμος 3852/2010, γνωστότερος και ως «Καλλικράτης» προβλέπει στο άρθρο 66 τα παρακάτω:

5. Εάν η δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της.
6. Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι δυνατή, όμως, η επανένταξή του στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, εφόσον τούτο γίνει δεκτό από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών, προκειμένου για παρατάξεις που έχουν τουλάχιστον τρία (3) μέλη και από όλα τα μέλη, προκειμένου για παρατάξεις με λιγότερα από τρία (3) μέλη.


Ήδη οι σχετικές ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει και αναμένεται εντός των ημερών ειδική συνεδρίαση, που θα συγκαλέσει ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, για την εκλογή προέδρου.

10 σχόλια:

  1. ntroph ston vosko...den mporei na exei antitheth apopsh kapoios. o tragianos einai polu kalo paidi oso gia ton vosko thelei na ksana eklegei dhmarxos me ayta? eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ...ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ?ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΖΕΤΑΣΤΗΝ ΑΝΦΛΩ.

      Διαγραφή
  3. Να βάλει τον Σταιο.εχει λέγειν !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ξαναβαλει την ζετα.... Κριμα είναι το κορίτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά πλάκα μας κάνετε;
    Η κυρία Ρίζου είναι έτοιμη (γεννημένη) για τέτοιες θέσεις και με εμπειρία. Άσε που δεν χρειάζεται καν ψηφοφορία, γιατί αν κάποιος, κατά λάθος, την καταψηφίσει θα διαγραφεί και το χειρότερο θα διασυρθεί........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο νόμο δεν λέει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλείου. Αφορά μονάχα το προεδρείο της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιμένουμε την απάντηση Τραιανέ! Τι σε εμποδίζει; Ποιος σε φοβίζει; Η μήπως ειναι όλα αλήθεια; Σε ψηφίσαμε, μην μας απογοητεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kai o Alexiadis kalos einai logia paxia paxia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ.ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ,ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ.ΜΟΝΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ.ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.