Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Γ. Στρατάκης: «Δεν σας τα ’παν καλά κα Μακρή για το κολυμβητήριο της Φλώρινας»

Το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε από τις Δημόσιες Επενδύσεις και το πρόγραμμα ΟΠΑΦΚ (αφορούσε έργα αποκατάστασης μετά τον σεισμό του 1998) με δικαιούχο και επιβλέπουσα Αρχή την Νομαρχία Φλώρινας.
Από τα προγράμματα που υλοποιούνταν στα πλαίσια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προστέθηκε η κάλυψη του κολυμβητηρίου αφού με την κύρια εργολαβία προβλεπόταν να γίνει ανοιχτού τύπου. Η πρόσθετη αυτή εργολαβία εκτελέστηκε από εργολάβο η πληρωμή του οποίου μάλλον εκρεμμεί μέχρι σήμερα, αφού δεν έγινε με νομότυπες διαδικασίες.
Το κολυμβητήριο ολοκληρώθηκε και ήταν έτοιμο προς χρήση από το 2006,την λειτουργία του οποίου, αφού παραλαμβανόταν, είχε αρμοδιότητα να αναλάβει ο Δήμος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ο Δήμος προφασιζόμενος από το 2006 υψηλό κόστος λειτουργίας αρνιόταν την παραλαβή του έργου,ενώ ο τότε Νομάρχης και σήμερα Δήμαρχος Φλώρινας πρότεινε διάφορα ανεδαφικά και εκτός προβλέψεων του νόμου σχήματα, που ουσιαστικά καταδείκνυαν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την λειτουργία του έργου.
Ενδεικτική των προθέσεων ήταν η μετατροπή του κολυμβητηρίου σε χώρο διεξαγωγής αγώνων ξιφασκίας χρήση που προκάλεσε σημαντική δαπάνη προερχόμενη από τον πόρο ΔΕΗ που γαλαντόμα και απλόχερα κατασπαταλιόταν σε διάφορους και εκτός επιλεξιμότητας σκοπούς. Σ’αυτά συμπεριλαμβανόταν και τα 400000 € ποσό υπέρογκο για ένα ολοκληρωμένο έργο, τα οποία μάλιστα προβλέπονταν να δαπανηθούν με φορέα υλοποίησης την ΑΝΦΛΩ Α.Ε. και όχι της Υπηρεσίες της τότε Νομαρχίας !!!!(Μάλλον είχαν προορισμό για αλλαγή χρήσης).
Τα περί ιδιοκτησιακού προβλήματος σε καμιά περίπτωση δεν εμποδίζουν την λειτουργία του κολυμβητηρίου αν υπάρχει βούληση γι’αυτό, ούτε βεβαίως ζήτημα της συνιδιοκτησίας της Γ.Γ.Αθλητισμού υφίσταται. Απλά ο Δήμος δεν θέλησε ποτέ να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του γι’αυτό και παραμένει κλειστό.
Η ερώτηση λοιπόν μάλλον πρέπει να απευθυνθεί στο Δήμο και όχι στην Πολιτική Ηγεσία: γιατί μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε το κολυμβητήριο

Στρατάκης Γιάννης
π.Νομάρχης Φλώρινας

Υ.Γ.: Στις σημερινές οικονομικές συνθήκες βέβαια η λειτουργία μιας πράγματι με υψηλό λειτουργικό κόστος εγκατάστασης δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και αυτό πρέπει να συνυπολογισθεί.
Οι συνθήκες όμως αυτές δεν ίσχυαν όταν το 2006 ολοκληρώθηκε το κολυμβητήριο και ελπίζουμε όλοι μας ότι δεν θα αποτελούν μόνιμη κατάσταση για να παραμένει ένα τόσο σημαντικό για την άθληση της νεολαίας και των κατοίκων της Φλώρινας έργο εκτός λειτουργίας, με φυσικό επακόλουθο την ερήμωσή του και τελικά την καταστροφή του.

6 σχόλια:

  1. Ποιος να της τα πει καλά μωρέ Γιάννη;
    Ο Λιθοξοίδης;
    Κάνε καμιά φορολογική δήλωση συνταξιούχου και μην απασχολείς το μυαλό σου αλλού γιατί γίνονται και λάθη. Χώρια που ρίχνεις τη Μακρή σε λούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας το ανοιγανε μονο το καλοκαιρι με 39 ευρω μηνιαία συνδρομή ,να κανει μπανιο ο κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κυριος Στρατάκης ήταν ξεκάθαρος.
    Απο εδώ καταλαβαίνουμε το γεγονός οτι:
    Όποιος ότι ήθελε έκανε χωρίς κανένα στόχο, φτάνει να κάνει. Λεφτά υπήρχαν τότε. Απο τη μία υπηρεσία που είχε χρήματα, το έργο φτιάχνονταν και δωρίζονταν στην άλλη που δεν το είχε κατασκευάσει και δεν είχε πόρους να το συντηρήσει και το κυριότερο ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΛΟΓΟΥΣ να χρηματοδοτήσει ένα έργο το οποίο δεν το έφτιαξαν οι ίδιοι.
    Μιλάμε για @@@@@@@ς. Σου λέει ο Δήμαρχος, ο οποίος ήταν και Νομάρχης, γιατί να χρηματοδοτήσω αυτό το έργο για να γίνει μάγκας ο Τάδε που το έφτιαξε. Εγώ με τα δικά μου λεφτά θα κάνω κάτι άλλο. Και όταν το κάνει, το φτιάχνει, μισό για να το αναλάβει την επόμενη τετρακονταπενταετία, για να το κατασκευάσει.

    Καλά μιλάμε έχουμε και τους καλύτερους ψηφοφόρους εδώ. Δεν φταίνει οι άρχοντες, φταίνε οι ψηφοφόροι. Μετά το πέρας του Ταμείου ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΤΑΙ.
    Μερικοί δεν μπορούν να αποβάλλουν το σύνδρομο του χωριάτη. Θα το κουβαλάν μια ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε Γιάννη. Τιμάς την διαρκή ιδιότητά σου του τέως Νομάρχη ενημερώνοντας το πληβείο (μήπως με αυτά που ζούμε δεν ισχύει ο όρος;) πλήρωμα γιά αυτά που ξέρεις εκ της εμπειρίας σου ως αιρετός Νομάρχης. Βέβαια πιστεύω οτι η κα Μακρή εκ καλών προθέσεων εκινήθη πιστεύσασα τα μη καλώς ειπωθέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ; Η ΜΑΚΡΗ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΚΕ. ΣΤΡΑΚΗ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΣΑΙ. Η ΜΑΚΡΗ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΡΣΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ..ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ...ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ..ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; ...ΤΟ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΣΠΟΡ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΨΗΦΑΛΑΚΙΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΚΑΜΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΥΠΟΥ ΜΕΝΤΙΑ ΜΑΡΚΕΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.