Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Ξεκίνησε η έρευνα για τη σεισμικότητα της Φλώρινας

Ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουλίου η τοποθέτηση των πρώτων φορητών σεισμογράφων από ομάδα επιστημόνων του Α.Π.Θ., γεγονός που σηματοδοτεί και την έναρξη της έρευνας για τη σεισμικότητα της περιοχής, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Την Τρίτη 30 Ιουλίου επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτριο Ηλιάδη, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Καθηγητής Γεωλογίας Σπύρος Παυλίδης και ο καθηγητής Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. Θεόδωρος Τσάπανος.
Κατά τη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για τα βήματα που θα ακολουθηθούν μέχρι και την ολοκλήρωση της έρευνας τον Απρίλιο του 2014, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα των καταγραφών.
Να τονιστεί πως οι σεισμογράφοι θα τοποθετηθούν στην πόλη της Φλώρινας, στον Σίμο Ιωαννίδη, στα Άλωνα, στη Σκοπιά, στις Κλεινές και στον Πολυπόταμο.

2 σχόλια:

 1. Πάλι καλά... που μετά από ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ενός περιφερειακού συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από την αντιπολίτευση ( όποιος κοιτάξει τα άρθρα του τοπικού τύπου και τα blogs θα καταλάβει ποιος ήταν ) πήρανε μπρος και τοποθετήσανε τους σεισμογράφους.
  Κάλιο αργά παρά ποτέ.
  Καλό θα ήταν να τα λέμε αυτά και να μη σφετεριζόμαστε τις προσπάθειες άλλων.
  Από Φτερούγες Νίκης 1100
  31-07-2013

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.