Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις για τη Φλώρινα (video)

Εγκαινιάστηκε χθες στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης η έκθεση αρχιτεκτονικών – εικαστικών προτάσεων της εθελοντικής ομάδας «ArchiTrace Florina».
Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό εθελοντικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Ο.Ε.ΝΕ.Φ., στη διάρκεια του οποίου τρείς νέοι συμπολίτες μας Ευρωπαίοι, προσφέρουν στην πόλη μας ιδέες σχετικά με την ανάδειξη και διατήρηση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.
Μαζί τους, προσέφεραν και νέοι καλλιτέχνες της πόλης μας -και όχι μόνο-, δημιουργώντας πάνω σε αρχιτεκτονικές γραμμές, ζωγραφικά έργα. Πηγή έμπνευσης για την ομάδα αποτέλεσε η ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Το μετέωρο βήμα του πελαργού». Ο μεγάλος σκηνοθέτης δημιούργησε μια ενδιαφέρουσα φανταστική πόλη, ο ποταμός της οποίας ήταν ένα είδος ορίου-συνόρου. Αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον της ομάδας ενώ παράλληλα εργάσθηκε πάνω στην φθορά των διατηρητέων κτηρίων και σε προτάσεις αναμόρφωσης-ανάδειξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.