Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

O Αρκτούρος συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια Let’s Do It

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή εθελοντική καμπάνια Let’s Do It* και καθαρίζει το παραποτάμιο δάσος και το ρέμα του Σκλήθρου, που περιβάλλει το Καταφύγιο του Λύκου, που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Αγραπιδιά Φλώρινας.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή εθελοντική καμπάνια Let’s Do It* και καθαρίζει το παραποτάμιο δάσος και το ρέμα του Σκλήθρου, που περιβάλλει το Καταφύγιο του Λύκου, που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Αγραπιδιά Φλώρινας.
Η βλάστηση στη γύρω περιοχή είναι χαμηλή, με εξαίρεση το παραποτάμιο δάσος με τα σκλήθρα και τις ιτιές, καθώς και τις βελανιδιές στο Καταφύγιο του Λύκου. Τα παρόχθια δάση σκλήθρου έχουν σημαντική προστατευτική και υδρονομική σημασία καθώς ασκούν ρυθμιστική επίδραση στην κίνηση των νερών. Επιπλέον, το σκλήθρο είναι προστατευόμενο είδος και η υλοτομία του απαγορεύεται.
Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 10:00 το πρωί αφήνουμε τις πόλεις και επιστρέφουμε στη φύση. Δίνουμε ραντεβού στην είσοδο του Καταφυγίου του Λύκου και κατευθυνόμαστε στην Αγραπιδιά, όπου θα λάβει μέρος η δράση μας.
Στο τέλος της δράσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Καταφύγιο από το ειδικευμένο προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή, επικοινωνώντας με την υπεύθυνη, κα. Μαρία Τσιτινίδου τηλεφωνικά στο 2310 555920 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση mtsitinidou@arcturos.gr
Οι συμμετέχοντες, θα παραλάβουν σακούλες και γάντια από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, να φορούν μακρύ παντελόνι και αδιάβροχα παπούτσια.
Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μπείτε στο: www.letsdoitgreece.org (απευθείας https://www.eventora.com/el/Events/lets-do-it-greece polites/Order/QCYYVAGSDK/Complete )

* Το Let’s Do It ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και είχε στόχο να καθαριστεί μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια με τη βοήθεια εθελοντών. Στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.
Από τότε το Let's Do It εξαπλώθηκε παγκοσμίως και κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον. Πέρυσι, για πρώτη φορά, η καμπάνια φιλοξενήθηκε και στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής "Ώρα για Δράση".
Στις 29 Απριλίου του 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let's Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.