Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αντιλυσσικοί εμβολιασμοί στο δήμο Αμυνταίου

Μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Αμυνταίου με το Φιλοζωικό Σύλλογο Αμυνταίου «Η Αγκαλιά» θα πραγματοποιηθεί αντιλυσσικός εμβολιασμός των αδέσποτων ζώων της περιοχής.
Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί περιφραγμένος χώρος του Δήμου Αμυνταίου, ως προσωρινό κατάλυμα των ζώων που θα εμβολιαστούν, ενώ ο Δήμος έχει ήδη προμηθευτεί 200 εμβόλια και λουριά για τη σήμανση των εμβολιασμένων ζώων. Από την πλευρά του ο Φιλοζωικός Σύλλογος θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό με τη βοήθεια εθελοντών κτηνιάτρων και μπόγια.
Ο εθελοντισμός μπορεί να αποτελέσει τη λύση σε μία σειρά θεμάτων, όπως αυτό της φροντίδας των αδέσποτων ζώων και ταυτόχρονα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι πολίτες του Αμυνταίου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία μαζί με το Δήμο Αμυνταίου για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν όλες οι σύγχρονες κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.