Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πολιτική εκδήλωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ζούμε σε μια ιστορική ρωγμή στους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργασία, καταμεσής της επιχειρούμενης αντιδραστικής αντεπίθεσης των αστών, των κυβερνήσεών τους, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που επικεντρώνουν στο ξεπέρασμα της κρίσης, στο να αντλήσουν καπιταλιστικά υπερκέρδη και να αποσπάσουν απλήρωτη δουλειά από τους μοναδικούς άμεσους παραγωγούς του υλικού πλούτου, τους εργάτες του πνεύματος και του χεριού. Ζούμε, ακόμη, τη σύγχρονη αντιδραστική συγκρότηση και τον δεσποτικό μετασχηματισμό της αστικής δημοκρατίας (κοινοβούλιο, συνδικάτα, δικαιοσύνη, στρατός, αστυνομία, υπηρεσίες).
Ο σύγχρονος κοινωνικός πόλεμος του κεφαλαίου, της άθλιας συγκυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) , της ΕΕ και του ΔΝΤ αποδεικνύουν, σύμφωνα και με τις εξελίξεις στην Κύπρο, ότι το γκαγκστερικό χέρι των ληστών του Εurogroup στους μισθούς και τις συντάξεις, τα δικαιώματα ακόμα και στις αποταμιεύσεις των λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί στην πλήρη χρεοκοπία των λαών για να σωθούν οι τραπεζίτες, για να ξεπεράσει την κρίση του το κεφάλαιο, για την ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων ελέγχου των ενεργειακών πηγών και υποταγής των χωρών της περιοχής.
Η πολιτική τους δεν είναι απλώς μια πολιτική επιλογή του κεφαλαίου με αφορμή την κρίση. Δεν είναι μια πρόσκαιρη αντιδραστική εκστρατεία σε βάρος του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Αποτελεί τη θεμελιακή αφετηρία αλλά και τη μόνιμη κατεύθυνση των αλλαγών που δρομολογούν. Είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός της αντιδραστικής ανάπτυξης και κρίσης!
Σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι, η ενίσχυση και η ενεργητική υποστήριξη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς αναδεικνύεται σε όρο επιβίωσης και αναγέννησης του αριστερού και γενικότερα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, σε βασικό όρο για την αναγκαία κοινή δράση της Αριστεράς στα πεδία των ταξικών αναμετρήσεων και των τολμηρών αναζητήσεων, για τη σύγχρονη, μαζική κι επαναστατική Αριστερά που χρειαζόμαστε, για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης.
Η αναγκαιότητα αυτή αποδεικνύεται από το χαρακτήρα και την ένταση της επίθεσης, αλλά και από την ανεπάρκεια, από τα όρια των ιστορικών ρευμάτων της ήττας και του συμβιβασμού στην Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ), από τη συνολική ανεπάρκειά μας σε σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων και των αγώνων τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ελπιδοφόρα απαρχή ενός μετώπου της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, θέλει να συμβάλλει στη διεκδίκηση και στην επιβολή ρηγμάτων που θα βελτιώνουν τη θέση των εργαζομένων.
Μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός, οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να επιβάλλουν μέτρα εδώ και τώρα βελτίωσης της ζωής του λαού, αντικαπιταλιστικές απαντήσεις στην κρίση του συστήματος.
Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων με:
Άμεση έξοδο από ευρώ –ΕΕ
Άμεση μονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του δημόσιου χρέους. Ακύρωση των Μνημονίων
Ριζική αναδιανομή του πλούτου. Αύξηση των μισθών και των συντάξεων
Πέρασμα σε δημόσια-συλλογική ιδιοκτησία των τραπεζών και των παραγωγικών μονάδων στρατηγικής σημασίας (χωρίς αποζημίωση) και λειτουργία τους υπό εργατικό έλεγχο και με βάση τις κοινωνικές ανάγκες

Πολιτική εκδήλωση Κοζάνη 14 Απριλίου , Εργατικό κέντρο 19:00μμ

«Η κρίση και η αντικαπιταλιστική ανατροπή»

Ομιλητής : Άγγελος Χάγιος μέλος ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.