Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Οι ενεργειακοί δήμοι θα προσφύγουν στο ΣτΕ κατά του νόμου για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν οι ενεργειακοί Δήμοι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ιδιοκτησιών σε περιοχές όπου πραγματοποιείται εξορυκτική δραστηριότητα και παραγωγή ενέργειας από τον λιγνίτη για τη ΔΕΗ. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, στο Αμύνταιο Φλώρινας.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου και πρόεδρος του Δικτύου, Μάκης Ιωσηφίδης τόνισε ότι με βάση τον νέο νόμο οι τιμές των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες θα υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες και όχι τις πραγματικές. Επιπλέον, πρόσθεσε, οι χρόνοι των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων γίνονται πλέον πολύ μικροί, γεγονός που δεν δίνει τη δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ή προετοιμασίας για τη μεταφορά ενός νοικοκυριού σε νέα κατοικία.
Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στην Ποντοκώμη Κοζάνης, με τη συμμετοχή των βουλευτών των νομών Αρκαδίας, Κοζάνης, Φλώρινας, των δημάρχων, των περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, καθώς και των γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, θα σχηματιστεί συντονιστική επιτροπή και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

1 σχόλιο:

  1. mpravo polu swsth apofash.... kairws einai pou kapoioi antistekonte kai einai mazi me tous polites...!!! kai pali mpravo...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.