Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τρεις νέες σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα

Αναστάτωση προκάλεσαν στους κατοίκους της Φλώρινας τρεις νέες σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν τα ξημερώματα. Η πρώτη καταγράφηκε στις 3.02’ και ήταν μεγέθους 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νότια της Φλώρινας και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Η δεύτερη και μεγαλύτερη δόνηση ήταν μεγέθους 3 βαθμών Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 3.30’, μόλις 3 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Φλώρινας, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Πέντε λεπτά αργότερα, στις 3.35’, σημειώθηκε και νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 2,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλώρινας και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

12 σχόλια:

  1. Γιατί τόσοι σεισμοί; Από το καλοκαίρι ως σήμερα, σχεδόν σε καθημερινή βάση έχουμε κι από έναν σεισμό.

    Μήπως πρέπει οι φορείς της Φλώρινας να δείξουν ένα ενδιαφέρον και να απευθυνθούν σε ειδικούς -έστω για μια ενημέρωση- πριν έρθουν τα χειρότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΕΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ. ΣΚΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΡΗΞΕΙΣ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΟΥ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ. ΕΛΕΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΑ ΔΕΗ ΡΕ ΤΟΡΛΑΚ.
    Η Μ@Κ@ΚΙΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAI TO OPAIO EINAI OTI KANEIS DEN ASXOLEITE.POYTHENA DEN ANAFERETE TO GEGONOS.MALLON MAS EXOYN GRAMENOYS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://seismos.gr/ an deitedw pera kathe treis k ligo ginete ena seismos tin ellada twra pios o logos?? kata ti gnwmi mou pollous eixa diabazei ena arthro tis proales gia ti santorini oti kapioi prospathoun na ksupnisoun to ufestiokai gia'uto tosoi seismiki drastiriotita tous teleuteous 19 mines mporei k parapano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρίν μερικά χρόνια στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της πόλης μας,ο κ.Τσάπανος είχε δώσει μια συνέντευξη. Σε αυτή κάνει λόγο για τη σεισμικότητα της περιοχής και ειδικότερα για την ΦΛΩΡΙΝΑ. σε αυτήν εκφράζει και την εκίμησή του για τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ. Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέν είναι επίπεδο αυτό καί δέν υπάρχει λόγος να διαβάζεις τέτοια σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλύτερα μικροί σεισμοί μικρής έντασης τους οποίους ούτε 4 στους δέκα έχουν αντιληφθεί παρά ένας δυνατός να τα ισοπεδώσει τα πάντα όπως έγινε το 1996 στα Γρεβενά . Μήπως ( για να κάνουμε χιούμορ ) κάνουν κανένα μυστήριο πρότζεκτ για να δούνε πόσο μας επιρεάζουν τα κουνήματα? όσο και να κουνά όπως το είπε ο 4.11 τον Φλώρινιώτη δέν τον ξυπνάει..μάμ τσίπουρα ξάπλα και ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει μυστικό σχέδιο απο το οποίο δεν πρόκειται να το αποκαλύψω.
    Εαν παρακολουθήσει κάποιος τις ακολουθίες των σεισμών των τελευταίων ΄10 - 12 μηνών θα κατανοήσει οτι έχει ενεργοποιηθεί ένα πεδίο - τόξο ανάμεσα στις περιοχές μεταξύ Ρόδου - Καστελόριζου οι οποίες ενώνονται με την ευρύτερη περιοχή μας με μια νοητή διαγώνειο ευθεία. Αυτή η¨"τεχνιτή" ενεργοποιήση στην περιοχή του Νοτιο ανατολικού Αιγαίου που έχει σπροφανώς στόχο να μελετηθεί ο θαλάσσιος χώρος, συνδέει και την περιοχή μας, προφανώς κάτι μας συνδέει. Τί είναι αυτό θα το δούμε μελλοντικά.
    Γεγονός είναι οτι ενδειάμεσα σε αυτή τη νοητή διαγώνεια ευθεία κάπου στη μέση βρίσκεται η Αθήνα.......to be continued...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.