Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου

Εμείς οι πολίτες του νομού της Φλώρινας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 18 Οκτωβρίου 2012 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, αντιδρώντας στις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τις εκβιαστικές, αντικοινωνικές, αντεργατικές και καταστροφικές απαιτήσεις της Τρόικα και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα με τα παρακάτω αιτήματα:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ που ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ κοινωνία και οικονομία. Μέτρα που περικόπτουν δραματικά τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ την αντικοινωνική, αντεργατική, άδικη και εξοντωτική οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση κατ΄εντολή και απαίτηση των Τροϊκανών


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στην ισοπέδωση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων που δοκιμάζουν τις αντοχές μας, γυρίζοντας τη χώρα 50 χρόνια πίσω!


Αγωνιζόμαστε να αποκρούσουμε τις νέες απαιτήσεις των Τροϊκανών, οι οποίοι αποθρασύνθηκαν τελείως και απαιτούν ανατροπές και κατεδαφίσεις σε όλο το εναπομείναν εργασιακό θεσμικό πλαίσιο, όπως τριετίες, αποζημιώσεις, περαιτέρω ελαστικοποίηση εργασίας, αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νομοθέτηση κατώτατου μισθού, κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης, κ.λ.π.


Αντιδρούμε και αντιπαλεύουμε την πολιτική εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών που αποτελούν τον αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας και προσφέρουν δημόσια κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.


Καταγγέλλουμε τα μνημόνια γιατί το πρόγραμμα δεν βγαίνει, τα μέτρα διευρύνουν τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία, και οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία στη χρεοκοπία.


Απεργούμε και απαιτούμε ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, τόνωση της ανάπτυξης για την ενίσχυση της απασχόλησης, πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, δημεύσεις περιουσιών για τους φοροφυγάδες, φοροκλέπτες και εισφοροκλέπτες, κοινωνικά δίκαιη αναδιανομή εισοδημάτων.


Απαιτούμε τον άμεσο, αυστηρό και αποτελεσματικό έλεγχο σε όλες τις «ΛΙΣΤΕΣ» των φοροφυγάδων, αεριτζήδων που φυγαδεύουν τεράστια ποσά σε φορολογικούς παραδείσους και ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ συστηματικά κάθε προσπάθεια επιβίωσης της χώρας, κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας την οικονομία και την κοινωνία.


Αντιδρούμε και αντιπαλεύουμε για το Φορολογητέο εισόδημα από 1€ και το άδικο φορολογικό σύστημα με συντελεστή 35% που οδηγούνε στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης


Απαιτούμε μείωση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων


Αγωνιζόμαστε για τη Ρύθμιση Δανείων ΤΕΜΠΜΕ


Απαιτούμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν σήμερα 18/10/2012 να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας, την οργή των εργαζομένων και να αναθεωρήσουν ριζικά τη λανθασμένη και αδιέξοδη ασκούμενη Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.


Ζητάμε άμεσα:

1. Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης
2. Μείωση τιμής καυσίμων στα πρατήρια που θα σημαίνει εξάλειψη του ισχυρότερου κινήτρου για τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν τα σύνορα μαζί με τα χρήματα των επιβατών τους
3. Τηλεθέρμανση άμεσα
4. Όχι στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ
5. Κάθετο άξονα
6. Παραμονή τμημάτων ΤΕΙ – Πανεπιστημίου
7. Όχι στην υποβάθμιση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ στο Αμύνταιο
8. Όχι στο κλείσιμο της εφορίας στο Αμύνταιο
9. Όχι στην υποβάθμιση της παιδείας
10. Όχι στην υποβάθμιση της Υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας

Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη. Υιοθετούμε κάθε θετική πρόταση για λύση του προβλήματος. Ορίζεται συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους Βουλευτές – Αντιπεριφερειάρχη – Δήμαρχο – ΕΒΕ – Εργατικό Κέντρο Φλώρινας – ΑΔΕΔΥ – Όμιλο νέων για άμεσες κινητοποιήσεις.

Ήρθε η ώρα του μεγάλου αγώνα. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν ισότιμα με τους υπόλοιπους έλληνες. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη βύθιση της τοπικής οικονομίας.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

2 σχόλια:

  1. Πριν ή μετά τον καφέ στο πεζόδρομο βγάλατε το ψήφισμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση πληθαίνουν οι απεργοσπάστες ιδιώτες και υπάλληλοι. Πηγαίνουν κανονικά στις εργασίες τους ή ανοίγουν κανονικά τα καταστήματά τους, θεωρώντας όλους τους άλλους κορόϊδα, γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες. Όταν εμείς οι ίδιοι δε σεβόμαστε τους δικούς μας αγώνες και δεν υποστηρίζουμε ουσιαστικά και αποφασιστικά τις απαιτήσεις μας, γιατί να μας πάρουν στα σοβαρά οι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.