Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο Σωτήρης Λιούκρας σε έκθεση στο «Σισμανόγλειο» Μέγαρο

Οι δύο Αίθουσες Τέχνης από τη Θεσσαλονίκη, VLASSIS ART GALLERY και TETTIX ART GALLERY, θα παρουσιάσουν σε ένα από τα πιο όμορφα αρχοντικά, το Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, μια σημαντική εικαστική έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, με συμμετοχές από 43 Έλληνες δυναμικούς και αξιόλογους δημιουργούς.

Εξωστρέφεια. Μια κίνηση-εκδήλωση προς τα έξω, πραγματική και συμβολική. Διέξοδος και πρόταση, ενέργεια που προϋποθέτει τη στροφή προς το έσω. Δράση-έκθεση που απευθύνει και απευθύνεται, σε μια πόλη που ανταποκρίνεται και είναι ανοιχτή στις προκλήσεις, τα ερεθίσματα και τις προοπτικές που θέτει η νέα εποχή.

Όπως σημειώνει ο διακεκριμένος συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης «Ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η τέχνη και ο στοχασμός, η εξωστρέφεια έχει εκ προοιμίου αναμφισβήτητα θετικό χαρακτήρα, όταν βέβαια συνδυάζεται και συνοδεύεται από την παραγωγή δημιουργικού έργου. Τότε, ακόμη και η εσωστρέφεια αποκτά εντελώς θετικό πρόσημο αφού, εν προκειμένω, αποτελεί το άλλο όνομα της εσωτερικής διεργασίας, του πνευματικού μόχθου, της ψυχικής δαπάνης, τα οποία όλα αυτά συνιστούν θεμελιώδεις όρους για κάθε καλλιτεχνικό και στοχαστικό έργο.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Μπόλης, ιστορικός τέχνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.