Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η αναδιάρθρωση θα προκαλέσει και αναβάθμιση της υγείας

Του Θεόφιλου Πανίδη,
συντ. εκπαιδευτικού

Θα ξεκινήσω με μια δήλωση που δεν είναι μάλλον γνωστή στους συμπολίτες μας.
Εδώ και τρία χρόνια είμαι μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου Φλώρινας που είναι θέση άμισθη, χωρίς καμία αμοιβή και το δηλώνω, γιατί θα βρεθούν κάποιοι κακοπροαίρετοι που θα προσπαθήσουν να με θίξουν!
Υπέβαλα αίτηση να ορισθώ, ως μέλος του ΔΣ γνωρίζοντας, ότι είναι άμισθη θέση με στόχο να προσφέρω, κάτι που για πολλούς είναι άγνωστη λέξη!
Το νοσοκομείο Φλώρινας και τα ιατρεία του Ι.Κ.Α καλύπτουν υγειονομικά μόνο τη λεκάνη της Φλώρινας, δηλ. πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τις 35. 000 κατοίκους. Η λεκάνη του Αμυνταίου εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου και από το Μποδοσάκειο της Πτολεμαΐδας! Η περιοχή της Πρέσπας συνήθως εξυπηρετείται από Καστοριά.
Όταν πριν αρκετές δεκαετίες πρωτολειτούργησε το νοσοκομείο μας, ο πληθυσμός της περιοχής μας ήταν πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι σήμερα και φυσικά κάλυπτε υγειονομικά το Αμύνταιο και την Πρέσπα, αλλά και αρκετά χωριά της Εορδαίας! Τότε δεν είχε κάθε σπίτι δύο αυτοκίνητα, ούτε φυσικά οι συγκοινωνίες επέτρεπαν την εύκολη μετακίνηση των ασθενών!
Τα χρόνια και οι καιροί άλλαξαν! «Τα πάντα ρει.». Ηράκλειτος.
Στο νοσοκομείο μας λειτουργούν (σχεδόν) όλες οι γνωστές κλινικές! Βεβαίως είναι καλό να έχουμε δίπλα μας ένα νοσοκομείο… για παν ενδεχόμενο!
- Όλοι μας αναφερόμαστε στην οικονομία και τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, κατηγορούμε όλους για όλα, όλοι φταίνε, όλα πρέπει ν’ αλλάξουν, αρκεί βέβαια όλα αυτά να μη αγγίζουν εμάς, τη βολή μας!
Η άμυνα, η παιδεία και η υγεία είναι οι τρεις τομείς με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Είναι φανερό, ότι απαιτείται εξορθολογισμός του συστήματος υγείας και ταυτόχρονα η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών!
Το κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου είναι πολύ μεγάλο! Δεν είναι δυνατόν να ξοδεύονται τόσο μεγάλα ποσά για την υγειονομική κάλυψη μικρού αριθμού κατοίκων, βεβαίως για κανέναν λόγο ΔΕΝ πρέπει να σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου μας! Αλλά αν υπάρχουν τρόποι να γίνει η σχετική οικονομία και ταυτόχρονα η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας,, γιατί να μη γίνει! Μήπως θα έπρεπε να το δούμε;
Γνωρίζω, ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό! Άραγε υπάρχει κάποια υπηρεσία που δεν αποτελεί, δεν είναι, κοινωνικό αγαθό! Αυτό φυσικά δε σημαίνει, ότι μπορεί να γίνει κατασπατάληση δημοσίου χρήματος!
Το ίδιο συνέβη και με τα σχολεία όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σ’ όλη η χώρα! Δεν είναι δυνατό να λειτουργούν δημ. σχολεία με 8 – 10 («σχολεία ανάγκης». Κάστανος Θεόδωρος) παιδιά, ενώ το οδικό δίκτυο είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πριν 30-40 χρόνια και τα μεταφορικά μέσα πολύ καλύτερα απ’ ότι τότε! Γυμνάσιο με 16 ή 26 παιδιά συνολικά, δεν είναι γυμνάσιο! Γι’ αυτό και έγιναν δειλά- δειλά κάποιες συμπτύξεις σχολείων, για το καλό των μαθητών (παιδαγωγικά), αλλά και για λόγους οικονομικούς! Η παρερχομένη παιδεία και εκπ/ση στα σχολεία αυτά είναι πολύ καλύτερη, αναβαθμισμένη!

Δεν είμαι γιατρός, όπως και οι περισσότεροι αναγνώστες που τυχόν θα διαβάσετε το κείμενό μου, αλλά θεωρώ υποχρέωση μου, απλά σαν πολίτης, να γράψω αυτά που πιστεύω, ότι πρέπει να γίνουν για την υγεία στην περιοχή μας!

Πρέπει να γίνουν αλλαγές, θα έλεγα βαθιές τομές στον χώρο της υγείας!
Προσωπικά πιστεύω, ότι το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ της Πτολεμαΐδας πρέπει να αναβαθμιστεί και να παρέχει υπηρεσίες σύγχρονης και ασφαλούς, ΜΟΝΟ δευτεροβάθμιας φροντίδας για το σύνολο του πληθυσμού της Δ. Μακεδονίας δηλ για περίπου 350.000 κατοίκους, η δε πρωτοβάθμιας φροντίδα να γίνεται, να ανατεθεί αλλού! Όμως τι σημαίνει δευτεροβάθμια φροντίδα! Το νοσοκομείο αυτό θα πρέπει να έχει όλες τις ιατρικές ειδικότητες, να γίνονται εκεί όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά, όπως στα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων, λ.χ. ΑΧΕΠΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσ/νίκης κτλ! Σωστή στελέχωση με γιατρούς, με νοσηλευτικό προσωπικό και βεβαίως ιατρικά όργανα! Από τη μια πλευρά θα καλύπτει υγειονομικά πολύ περισσότερο κόσμο, αλλά ταυτόχρονα θα επέτρεπε στους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό να αξιοποιεί τις οκτώ ώρες εργασίας του πολύ καλύτερα! Η αξιολόγηση των γιατρών και γενικά των εργαζομένων στον χώρο της υγείας , αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πρέπει να είναι συνεχής!
- Όπως τα σχολεία δεν έγιναν για να διοριστεί ο κάθε πτυχιούχος Πανίδης Θεόφιλος, αλλά για να μάθουν γράμματα τα παιδιά του ελλ. λαού, έτσι και τα νοσοκομεία δεν έγιναν για βρουν δουλειά οι γιατροί (έχω δυο παιδιά που είναι γιατροί και αυτά που γράφω προσωπικά δε μου συμφέρουν), και οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι, αλλά να θεραπεύονται οι πολίτες όταν χρειαστεί !
Γνωρίζετε άραγε τι ποσοστό πληρότητας έχει το νοσοκομείο μας; Γνωρίζετε τι ιατρικό, παραϊατρικό, διοικητικό κτλ προσωπικό απασχολείται σ’ αυτό; Γνωρίζετε τι στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο η λειτουργία του, όπως είναι με αυτή τη διάρθρωση;
Η λειτουργία του στοιχίζει στον ελληνικό λαό 22 με 23.000.000 ευρώ περίπου!
Φανταστείτε λοιπόν ένα νοσοκομείο, το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ, να είναι το ΑΧΕΠΑ της Δ. Μακεδονίας! Να μη χρειάζεται να μεταφερθείς στη Θεσ/νίκη για εξετάσεις ή επεμβάσεις, όσο σοβαρή κι αν είναι η περίπτωση! Να είναι μονάδα που να μη έχει να ζηλέψει τίποτα ούτε από ΑΧΕΠΑ ούτε από ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ της Θες/νίκης κτλ!
Πόσοι εγκαταλείπουν την περιοχή τους για να εξυπηρετηθούν σε μια πιο «ελκυστική» νοσηλευτική μονάδα υγείας!
Τα οδικά δίκτυα ευνοούν τη μετάβαση όλων των περιοχών (τέσσερις νομοί) προς το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ! Οι αποστάσεις είναι λίγο πολύ και για τους τέσσερις νομούς της Δ. Μακεδονίας ίδιες. Θα μπορούσε να παρέχει υπηρεσίες υγείας φυσικά και σε γειτονικούς ακόμα λαούς!
Τα μεταφορικά μέσα βεβαίως είναι αναβαθμισμένα και θα μπορούσαν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο (ΚΤΕΛ), εφόσον θα υπάρχει ζήτηση!
Τα τέσσερα «δορυφορικά» νοσοκομεία, αστικού τύπου, θα είχαν σαν κυρίαρχο ρόλο να κατευθύνουν – παραπέμπουν τους ασθενείς στο κεντρικό ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ μόνο για παροχή δεύτερο και τριτοβάθμιας φροντίδας!
Θα μπορούσε το κάθε νοσοκομείο των τεσσάρων νομών να διαθέτει όχι τρία, αλλά δεκατρία ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα για τη μεταφορά των πασχόντων, όσων τουλάχιστον δεν θα ήταν δυνατή η θεραπεία τους στα υπάρχοντα νοσοκομεία, που βεβαίως θα μετατραπούν σε νοσοκομεία αστικού τύπου για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας, προληπτικής ιατρικής και επειγόντων περιστατικών! Ένα σύγχρονο καλά οργανωμένο ΕΚΑΒ, θα έλυνε το πρόβλημα πολύ εύκολα!
Τι σημαίνει όμως, τι είναι αστικού τύπου; Θα διαθέτει λιγότερους γιατρούς για μικροεπεμβάσεις και περισσότερους για εξετάσεις ασθενών, για έκτακτες περιπτώσεις, δηλ. καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας! Η λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων θα δρούσε βοηθητικά προς την ίδια κατεύθυνση!
Γενικά λιγότερο νοσηλευτικό προσωπικό, λιγότερο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό! Λιγότερες δαπάνες λειτουργίας γενικά! Θέρμανση, ρεύμα, καθαριότητα κτλ! Θα σας πω μόνο ότι για την καθαριότητα του νοσοκομείου δαπανώνται 239.000 ευρώ το χρόνο!
Η δαπάνη λειτουργίας του νοσοκομείου, ως αστικού τύπου, δεν θα ξεπερνούσε τα 7 με 8 εκατομμύρια ευρώ, τα υπόλοιπα (ίσως όχι όλα) ως τα 24 εκατ. να διατεθούν στον κεντρικό φορέα!
Η εξοικονόμηση προσωπικού και η διάθεσή του στο κεντρικό θα ήταν καθοριστικής σημασίας, δεδομένου, ότι δεν γίνονται εύκολα νέες προσλήψεις!
Η πληρότητα του νοσοκομείου κυμαίνεται μεταξύ 25 ως 35 %! Πάρα πολύ μικρή! Και γνωρίζετε γιατί! Ο πληθυσμός που καλύπτει υγειονομικά είναι πολύ μικρός! Είναι ένας λόγος! Όμως η πληρότητα ενός νοσοκομείου εξαρτάται από το πόσο «ελκυστικό» είναι στους πολίτες. Η τεχνολογία, η εύκολη πρόσβαση, η άνεση, το καλό νοσηλευτικό προσωπικό, οι καλοί γιατροί!
Ποιος δε θα ήθελε δίπλα στο σπίτι του ένα νοσοκομείο! Εγώ τουλάχιστον, μολονότι έχω δύο παιδιά που είναι γιατροί και θα ήθελα να είναι και να υπηρετούν δίπλα στο σπίτι τους, προτιμώ ένα νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο από γιατρούς νοσηλευτές κτλ τέλεια οργανωμένο, που να γνωρίζω, ότι αν είμαι εκεί ασθενής, θα θεραπευτώ! Οι δαπάνες για την υγεία είναι πολύ μεγάλες! Ναι στο κοινωνικό αγαθό της υγείας, αλλά με σωστή διαχείριση!
Επειδή ακούγονται διάφορες φωνές, ότι το νοσοκομείο μας θα κλείσει κτλ! Προσωπικά τουλάχιστον ΔΕΝ θα ήθελα και δεν πρέπει να κλείσει το νοσοκομείο μας! Άλλο πράγμα η αλλαγή στόχου-σκοπού λειτουργίας του νοσοκομείου και άλλο το κλείσιμό του !!!
Αν (υπόθεση κάνω), αν λοιπόν γίνουν αυτές οι αλλαγές που εγώ τουλάχιστον θα πρότεινα, και θα ήθελα, τότε θα έπαιρναν χωρίς ουσιαστικό λόγο «φωτιά» κάποια κόμματα, κάποιοι πολίτες δήθεν αγανακτισμένοι και φυσικά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που ίσως ( οι τελευταίοι ) να είχαν και λίγο δίκιο!!!
Αν παραμείνει όμως, η κατάσταση ως έχει, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποια στιγμή τα υπάρχοντα νοσοκομεία τελικά να σταματήσουν τη λειτουργία τους!
Ένας ασφαλιστικός οργανισμός, το Ι.Κ.Α, παρέχει και υπηρεσίες υγείας! Είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία! Θεωρώ, ότι τα ιατρεία του ΙΚΑ πρέπει να υπαχθούν στα νοσοκομεία με το σύνολο του προσωπικού και των υπηρεσιών τους!
Αντί να προτείνουμε εμείς οι πολίτες, να υλοποιηθεί αυτή η αλλαγή, χωρίς να πολυσκεφτόμαστε, είμαστε έτοιμοι να το απορρίψουμε και το πολεμήσουμε!
Γιατί θα πρέπει να τρέχουμε στη Θεσ/νίκη, Αθήνα κτλ, και να μη έχουμε ένα σωστό, καλό νοσηλευτικό ίδρυμα στην περιοχή μας !!!
Τον τελευταίο καιρό ακούγονται κάποιες φωνές που ζητούν την ίδρυση ιατρικής σχολής στην Κοζάνη! Αυτό, αν όντως αληθεύει, μπορώ να το χαρακτηρίσω μόνο ως ανόητο αστείο!
Γνωρίζετε πόσες ιατρικές σχολές έχει η Ολλανδία, το Βέλγιο με το ίδιο πληθυσμό με τη χώρα μας;
Πρέπει να κλείσουν ιατρικές (κι όχι μόνο) σχολές και όχι ν’ ανοίξουν κι άλλες! Να ανεβάσουμε το πνευματικό επίπεδο του λαού μας, χωρίς όμως να δημιουργήσουμε προλεταριάτο ανέργων πτυχιούχων πανεπιστημιακού επιπέδου!

Υ.Γ. Ποτέ δεν υπήρξα μέλος αμειβόμενης επιτροπής!
- Θα παρακαλούσα τα όποια σχόλια να είναι επώνυμα, ώστε να μπορεί ν’ αναπτυχθεί ο στοιχειώδης διάλογος.

22 σχόλια:

  1. Ο Κος Πανίδης χρησιμοποίησε 1497 λέξεις για να αποφύγει να μας πει απλά ότι επιθυμεί να μετασχηματιστεί το νοσοκομείο μας σε υποβαθμισμένο κέντρο υγείας.
    Προτείνει το Μποδοσάκειο ώς κεντρικό νοσοκομείο δευτοροβάθμιας φροντίδας.
    Δηλαδή προτείνει τη γιαγιά από τον Ακρίτα, χωρίς πολλούς συγγενείς ή δυνατότητες, να τη στέλνουμε να νοσηλευθεί στη Πτολεμαϊδα !!!!
    Να τη στείλουμε με ένα από τα 13 ασθενοφόρα που ΘΑ έχουμε στον ιδεατό κόσμο του Κου Πανίδη.
    Όμως ο Κος Πανίδης αυτά που γράφει δεν τα γράφει μόνο ως Πανίδης, αλλά και ως μέλος ή παράγοντας ενός κομματικού μηχανισμού που κυβέρνησε την Ελλάδα 30 χρόνια τώρα με τις λανθασμένες του πολιτικές υγείας.
    Που κατάφερε και έφθασε στο 13% από το 43% προ διετίας, επειδή ακριβώς τόλμησε να εφαρμόσει με τον πιο βάρβαρο τρόπο νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
    Η πόλη και ο νομός μας θέλει ένα νοσοκομείο όσο το δυνατόν πιο άρτια οργανωμένο.
    Δεν θέλει ένα νοσοκομείο γεμάτο διορισμένους και καλοβολεμένους που σκέφτονται πρώτα την καρέκλα ή την τσέπη τους.
    Ο λαός της Φλώρινας θέλει να νιώθει ασφαλής και να ξέρει πως αν ποτέ χρειασθεί υπηρεσίες υγείας, το νοσοκομείο θα είναι εκεί δίπλα του, προσβάσιμο και έτοιμο να τον υποδεχθεί για να τον νοσηλεύσει δίπλα στο σπίτι του.
    Ο Κός Πανίδης ως άμισθο μέλος του ΔΣ, ας ασχοληθεί πρώτα με το ξεκαθάρισμα της δημόσιας διοίκησς, με τον περιορισμό της σπατάλης της συνταγογράφησης, με τον περιορισμό της σπατάλης των προμηθειών, τον έλεγχο των κομματικά καλοβολεμένων και τη σωστή οργάνωση του φορέα υγείας που διοικεί.
    Ο Κος Πανίδης, ας ενισχύσει το νοσοκομείο με προσωπικό όλων των τομέων, ας το οργανώσει ώστε να λειτουργεί άψογα πέρα και πάνω από κομματικά, μικροπολιτικά ή συντεχνιακά συμφέροντα.
    Ας κάνει πρώτα αυτά και μετά να ασχοληθεί με τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές που εκφράζει το υπόλειμμα του πάλαι ποτέ κραταιού κυβερνητικού μηχανισμού που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας προτεινα αγαπητε συναδελφε να ενημερωθειτε σχετικα με το συστημα Υγειας της Κουβας και τον αριθμο ιατρων ανα κατοικους.Επειτα μπορουμε να κανουμε μια συζητηση σε αλλη βαση.Υ.Γ.Τοσο πολυ πια μας εχει διαβρωσει η τεχνοκρατικη αποψη που εχουμε ξεχασει τις καταβολες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε ΔΑΣΚΑΛΕ ...ΕΙΠΑΜΕ ΣΕΜΝΑ...ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ...ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΣ ΟΜΩΣ...Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θέλετε ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ για τον φίλο σας " παρα-λίγο" βουλευτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o αντιπεριφερειάρχης Σαμαράς ώς ορθοπεδικός διέπρεψε στο Μποδοσάκειο με τις ορθοπεδικές εταιρίες ..ο Πανίδης για να διαπρέψει και πάλι στα κομματικά του αφεντικά , στον φίλο του Σαμαρά θέλει να νεκραναστηθεί το Μποδοσάκειο.Και γιατί να μην κλείσει επιτέλους το Μποδοσάκειο και να λειτουργήσει ένα στην Κοζάνη?.Γιατί το νοσοκομείο στην Φλώρινα να γίνει θυσία στα μικροκομματικά συμφέροντα άλλων κύριε Πανίδη? Και εάν θέλεις τόσο διακαώς να νεκραναστηθεί το μποδοσάκειο που ο ίδιος ο Λοβέρδος ήθελε να συγχωνευτεί με το Κοζάνης στείλε την ορθοπεδική του αντιπεριφερειάρχη Γεωργακόπουλου εκεί να εκπλιρώσετε ομαδικώς την μικροκομματική σας σούπα.

      Διαγραφή
  5. Το νοσοκομείο της Φλώρινας είναι ήδη ένα παρηκμασμένο κέντρο υγείας το οποίο ακόμα κι έτσι ο Κος Πανίδης και τα κομματικά του συμφέροντα
    θέλουν να το μετατρέψουν σ'έναν σταθμό υγειονομικής διαμεταγωγής ασθενών.
    Το νοσοκομείο κατάντησε έτσι όχι τόσο από την ανεπάρκεια των διορισμένων μέχρι πρότινος κομματικών και υπερήλικων διοικητών του, αλλά από τους
    πραγματικούς διοικητικούς διαχειριστές του, τον Κο Δήμκο και τον Κο Μπάτσκο, οι οποίοι εγκλώβισαν σε ρόλο απλού διεκπεραιωτή όλους τους απερχόμενους αλλά και επερχόμενους διοικητές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ![..Πρέπει να κλείσουν ιατρικές (κι όχι μόνο) σχολές και όχι ν’ ανοίξουν κι άλλες! Να ανεβάσουμε το πνευματικό επίπεδο του λαού μας, χωρίς όμως να δημιουργήσουμε προλεταριάτο ανέργων πτυχιούχων πανεπιστημιακού επιπέδου!..]

    ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ¨ΧΑΠΙΑ¨!
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ!

    ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ή ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!ΟΛΕΣ!
    ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ¨ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΦΟΡΟ¨ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ!!

    ΚΡΙΜΑ........ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΙΔΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι βλέπω εφιάλτη. Είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει (με πειθαρχία που θα ζήλευαν και οι χρυσαυγίτες) το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα, το άθλιο ΠΑΣΟΚ, να παριστάνουν τους σωτήρες, προτείνοντας ανερυθρίαστα "μέτρα σωτηρίας" που εξοντώνουν το λαό;
    Αν δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη, τουλάχιστον ας σωπάσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από "ΘΑ" καλά τα πάνε τα πασόκια. Τα χούγια δεν αλλάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επεξηγηματικό σχόλιο: Το 5μελές Δ.Σ. του Νοσοκομείου Φλώρινας αποτελείται από το Διοικητή του Νοσοκομείου (ορίζεται απευθείας από τον Υπουργό Υγείας), από τον εκπρόσωπο των γιατρών και τον εκπρόσωπο των λοιπών εργαζομένων που εκλέγονται και 2 μέλη (οποιαδήποτε άτομα που διορίζονται απευθείας από τον Υπουργό Υγείας). Τα 2 μέλη και ο Διοικητής, διορισμένοι απευθείας από το Υπουργείο ως πλειοψηφία φροντίζουν πάντοτε ώστε να τηρείται πιστά η εκάστοτε γραμμή της πολιτικής ηγεσίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το 5μελές ΔΣ του νοσοκομείου είναι βιτρίνα Διοίκησης.
    Το αληθινό διοικητικό συμβούλιο δεν είναι 5μελές αλλά 2μελές.
    Αποτελείται από τον διοικητικό διευθυντή Κο Δήμκο και τον Οικονομικό Διευθυντή Κο Μπάτσκο, οι οποίοι έχουν στο πέρασμα των χρόνων δημιουργήσει έναν μικρό στρατό ευνοούμενων και καλοβολεμένων που τους υπηρετεί τυφλά δια της μεθόδου της ρουφιανιάς, του αποπροσανατολισμού και της απειλής.
    Η τρομοκρατία διοικούσε και κανένας τριανταφυλλίδης, τσάκωνας, παπανούσης ή γκώγκος, ούτε καν το αρμόδιο υπουργείο δεν τολμούσε να τα βάλει με το πανίσχυρο δίδυμο που έλεγχε τους πάντες και τα πάντα και κατάφερε να διοικεί ουσιαστικά και παρασκηνιακά το νοσοκομείο.
    Ο κυρ λιάνης, ώς γνήσιος κωλοτούμπας είχε έτσι το κεφάλι του ήσυχο και τα νώτα του καλυμένα.
    Για δε τον κυρ στάθη, αυτός ακόμα δεν έχει καταλάβει σε ποιά πολή είναι βουλευτής και περιμένει ενημέρωση από τα τσοπανόσκυλά του.
    Αν θέλουμε πραγματικά το νοσοκομειο πρέπει πρώτα να το απολυμάνουμε από τις ακαθαρσίες του παρελθόντος.
    Ποιός όμως έχει τα κότσια να το κάνει ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. άν πάθεις -δέν στο εύχομαι- εγκεφαλικό ή έμφραγμα κ.Πανίδη και στα μισά του δρόμου με τρομερή χιονόπτωση πρίν το Αμύνταιο αφήσεις την τελευταία σου πνοή ..τότε έλα μας πείς κατα πόσο συμφωνείς εσύ και όλοι οι ομοιδεάτες σου μέσα και έξω απο το Πασόκ με αυτές τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ που αράδιασες...ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΩΡΑ ΠΡΊΝ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΏΤΕΣ και μεταναστεύσεις ΕΣΥ πρώτος έξω απο τα διοικητικά όρια της Φλώρινας..καλά μεθυσμένος τα σκέφτηκες? ΑΠΛΆ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΣΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΚΟΒΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΑΒΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ....
    ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΑΓΙΟ....
      ΑΛΛΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ!!!!
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΟΣ!!!!
      ΑΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!!

      Διαγραφή
  13. Αν είναι δυνατόν!
    Το κείμενο είναι η απόλυτη μπουρδολογία!
    Η ασχετίλα σε όλο της το μεγαλείο!
    Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες απόψεις;
    Εδώ θα μου πεις κάτι τέτοιοι διαλύσανε το κράτος!
    Σε ένα νοσοκομείο θα κολώσουν!
    Ήμαρτον Παναγία μου!
    Δώστε κάτι στον άνθρωπο....δεν είναι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαμαράς, νικολτσάνης (γιουσούφ) μαζί με την σάρα, μάρα για τα "έξτρα", + ΠΑΣΟΚβαρεμάρα και ιδού το αποτέλεσμα.

    Η ομορφιά της ανευθυνότητας σε όλο της το μεγαλείο!

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θεόφιλε, το κείμενό σου για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Αφού άνθρωπέ μου είσαι άσχετος με τα της υγείας και της διοίκησης (καλά, ήσουν κάποτε και δ/της σε ένα Γυμνάσιο-μινιατούρα, αλλά αυτό δε λέει και πολλά) τουλάχιστο μην πουλάς πνεύμα. Ακόμα παραπάνω είσαι και δηλωμένος ΠΑΣΟΚος και άρα τα όσα λες δεν είναι θέσεις δικές σου αλλά του κόμματός σου, που τώρα ευτυχώς κατέληξε να είναι θλιβερό από-κομμα αφού πρώτα κατέστρεψε την Ελλάδα.
    Γράφεις: "...Αν παραμείνει όμως, η κατάσταση ως έχει, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποια στιγμή τα υπάρχοντα νοσοκομεία τελικά να σταματήσουν τη λειτουργία τους!..." αλλά και εσύ δεν έχεις καταλάβει δυστυχισμένε ότι τα νοσοκομεία δε θα κλείσουν λόγω κακού σχεδιασμού αλλά επειδή το πολυαγαπημένο σου ΠΑΣΟΚ παρέδοσε τη χώρα άνευ όρων στους δανειστές να στραγγίξουν κάθε ηκμάδα της. Για ρώτα το κολλητάρι σου το Σαμαρά που ξέρει να σου πει ότι σε όποια χώρα πάτησε πόδι το ΔΝΤ το προσδόκιμο ζωής έπεσε 6-7 χρόνια. Και αφού θέλεις να ασχολείσαι με την υγεία αυτό έπρεπε να το ξέρεις, κύριε ξερόλα.
    Άρα, Θεόφιλε, κάτσε και ροκάνιζε τη συνταξούλα σου, βοήθα και τα παιδιά σου και άσε τα διευθυντηλίκια και τα μεγαλεία. Γιατί ανήκεις σε συγκεκριμένο κόμμα-συμφορά και αυτό σε κάνει όχι μέρος της λύσης αλλά μέρος του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ CURIOSITY ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ Κ.ΠΑΝΙΔΗ? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ.ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ Ο Κ.ΠΑΝΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πανίδης Θεόφιλος

    Επειδή τα σχόλιά σας είναι ανώνυμα, δεν θα απαντήσω, αλλά ούτε θα τα σχολιάσω, αλλά θα διαμαρτυρηθώ!
    Εγώ προσωπικά: - ΠΟΤΕ δεν έβρισα κανέναν για τις απόψεις του!
    -ΠΟΤΕ δεν συκοφάντησα κανέναν!
    -ΠΟΤΕ δεν φέρθηκα γκεμπελίστικα!

    Εσείς όλοι που δεν έχετε το θάρρος της ενυπόγραφης γνώμης και άποψης γιατί φέρεστε τόσο άσχημα!
    Γιατί τόσο πολύ σας ενόχλησαν τα όσα έγραψα!
    ΠΟΤΕ δεν διεκδίκησα το αλάθητο! Βεβαίως ίσως να είναι ΟΛΑ όσα έγραψα λάθος, αλλά γιατί μου στερείτε το δικαίωμα να γράφω αυτό που θέλω! Αν τόσο πολύ σας ενοχλεί, μη με διαβάζετε! Είναι τόσο απλό!
    Κάποιοι δεν είστε καλά διαβασμένοι!
    Ο Βολταίρος έλεγε: Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για να έχεις το δικαίωμα να τα λες!

    Εσεις γιατί μου το στερείτε! Ποιοι είστε εσείς! Δεν θα σας χαρακτηρίσω εγώ! Εσείς ξέρετε ποιοι και τι είστε!

    Σας ευχαριστώ

    Πανίδης Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΤΑΝ Η ΚΟΡΗ(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑΤΡΟΣ) ΤΟΥ Κ.ΠΑΝΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
    ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ Κ.ΠΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.
    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕΣ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΠΑΡΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πανίδης Θεόφιλος

    Όποιος/α κι αν είσαι, μπλέκεις τα πράγματα άδικα! Ποτέ δεν είπα να κλείσει το νοσοκομείο! κι ούτε πρέπει να κλείσει! και δεν θα κλείσει!! Από ποιο σημείο του 'άρθρου μου διαπιστώνεις καλή μου, ότι εγώ θα ήθελα να κλείσει το νοσοκομείο μας! Κάνεις μεγάλο λάθος ! Ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζω!
    όσο για το υποτιμητικό σου , ότι είμαι ανύπαρκτος έχω να σου δηλώσω, ότι οι αποφάσεις του ΔΣ λαμβάνονται πλειοψηφικά και ότι ποτέ δεν απουσίασα από συνεδρίαση του ΔΣ! Τα όποια λάθη, παραλήψεις ή θετικά χρεώνονται στις δράσεις του ΔΣ! κι έχουν γίνει πολλά, απλά εσύ τα αγνοείς !!
    Πάντως πρέπει να είσαι πιό προσεκτική/ος στις εκφράσεις σου! Εγώ δεν πρόσβαλα κανέναν! Εσύ γιατί δεν αντέχεις μια άλλη πρόταση, έστω κι είναι εσφαλμένη! μιά απλή σκέψη είναι, γιατί τόσο πολύ θορυβήθηκες!!

    Έτσι για να κλείσω : το ποιος είναι ορατός ή αόρατος φαίνεται από τις υπογραφές μας! Τη δική μου και τη δική σου , που δεν υπάρχει!
    Τα λάθη είναι ανθρώπινα! Όλοι κρινόμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.