Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το δήμο Φλώρινας

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πριν από λίγη ώρα έγινε άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία είχε κηρυχτεί ο δήμος Φλώρινας από το απόγευμα της Δευτέρας.
Η άρση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και μετά από συνεννόηση με την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ενημέρωσε πως δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι «έκτακτης ανάγκης».

18 σχόλια:

  1. Αυτή ήταν η απάντηση στην επιστολή του Στάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζεστανε? -11C..Αντε.Τα μαγιουδακια σας και βουρ στο ποταμι.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ που αποφάσισαν για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το Δήμο Φλώρινας σίγουρα έχουν γεμάτα τα ντεπόζιτα πετρελαίου και δεν κρυώνουν, δε μαζεύονται σε ένα δωμάτιο μόνο με μία σόμπα και σκέφτονται πως θα πάνε για ύπνο στα παγωμένα υπνοδωμάτια, κυρίως τα μικρά παιδιά και οι παππούδες. Σίγουρα δεν έχουν παγώσει οι σωληνώσεις της ύδρευσης διότι είναι νέας τεχνολογίας η δική τους εγκατάσταση. Σίγουρα δεν έχουν σταυλικές εγκαταστάσεις για τις οποίες αγωνιούν πως θα υποστηρίξουν τα ζωντανά. Σίγουρα έχουν σούπερ αυτοκίνητα, 4χ4, με άφθονη βενζίνη και καβαλάν τους δρόμους με υπεροχή ενώ ο καημένος ο κάτοικος του ορεινού χωριού σκέφτεται πως θα μετακινηθεί για τις ελάχιστες και ακρως απαραίτητες ανάγκες του, για τα φάρμακά του με το παλιό και επικίνδυνο σαραβαλάκι που διαθέτει.Και σίγουρα δεν πτοούνται το -25, -26......γιατί αντέχει το πετσί τους αφού φορούν ζεστά και ακριβά παλτά, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΟΥΝΕΣ, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν ούτε παλτό, ούτε φαί, ούτε σκέπη! Καλοδεχούμενες λοιπόν οι φυσιολογικές κατα αυτούς -θερμοκρασίες, οι παγωμένες υπηρεσίες, τα κλειστά και παγωμένα σχολεία και παιδικοί σταθμοί,οι απροσπέλαστοι δρόμοι και πεζοδρόμια, και φυσικά τα ατελείωτα χαράτσια, φόροι επί των φόρων, και κουρέματα. Τι άλλο θέλουμε. Τα έχουμε όλα! Είμαστε που είμαστε παγωμένοι, ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ, ας μας κουρέψουν και από το χάρτη για να τελειώνουμε. ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά, ας μου εξηγήσει κάποιος αν τώρα εγώ θα πρέπει να χαίρομαι για αυτά που κατάφεραν οι εκπρόσωποί μου, η να κλαίω αναλογιζόμενος την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Είμαστε για γέλια η μήπως για κλάματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ME TO KOUΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟ?ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ...Ο ΠΟΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο,μπραβο,χιλια μπραβο,αλλα ποιοι θα καταλαβουν οτι ολος ο κοσμακοις υποφερει και κλαιει για το πως θα βαλει πετρελαιο.Ο Δημαρχος μας και όλοι που εμεις ψηφηζουμε ουτε τους αγκιζει το δικο μας χαλι,αν κρυωναν και πεινουσαν τα παιδια τους και τα εγγονια τους τοτε κατι θα γινοταν.Τωρα ολοι μας να κανουμε το σταυρο μας και εχει ο θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΓΚΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη τι σημαινει κατασταση εκτ.αναγκης, πιο φθηνα καυσιμα ή να χαμε να λεγαμε?

      Διαγραφή
  8. Jan 18, 2012 04:18 AM
    Να έρθει ο πρωθυπουργός και όλο το υπουργικό συμβούλιο γιά μια εβδομάδα χειμερινής διαβίωσης στη Φλώρινα... μπας και καταλάβουν τι ενοεί ο βουλευτής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε τι απέβλεπε η κήρυξη του Δήμου Φλώρινας σε "Κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης"; Τώρα που αποκηρύχθηκε απο την προηγούμενη κατάσταση και ήρθαμε στη προτέρα κατάσταση τι άλλαξε (στους ανθρώπους και στους πολιτικούς ¨η στο καιρό) και πάρθηκε αυτή η νέα απόφαση που έτσι και αλλιώς ήταν θέμα χρόνου να παρθεί; Πρέπει να καταλάβουν οι διοικούντες μας, ότι είμαστε σε μόνιμη έκτακτη ανάγκη, το κόστος διαβίωσης είναι δυσβάσταχτο στη περιοχή μας, καίμε το πετρέλαιο όχι μόνο για να ζεσταθούμε αλλά και για τις σωληνώσεις των σπιτιών μας. Μόλις έρθει η άνοιξη θα φανούν τα τεράστια προβλήματα που άφησε στα σπίτια μας ο παγετός και τότε θα καταλάβουμε τι σημαίνει κόστος διαβίωσης ή καλύτερη επιβίωσης στη περιοχή μας. Ενα κτίσμα στη περιοχή μας για να γίνει σωστό, σε αυτές τις καιρικές συνθήκες που ζούμε χρειάζεται διπλάσιο χρηματικό ποσό για να γίνει. Πήρα καινουργιο άμάξι που κόστισε όσο κόστισε, αμ δε, έπρεπε να δώσω και άλλα 500 ευρώ για χειμωνιάτικα λάστιχα, για να έχω στοιχειώδη ασφάλεια σε αυτές τις συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγινε το συμβουλιο πειρανε τα λεφτα τους δεν πατε να μηλατε εσεις? στα @@ τους θα ξανακανουν τον αλλο μηνα συμβουλειο για το αν λειτουργησαν ολα καλα χαχααχαχ για να ξαναπαρουν τα λεφτα του συμβουλιου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο δήμαρχος αξίζει να σημειωθεί οτι ήταν ο πρώτος που έκανε μια τέτοια κίνηση και μπράβο του. Όμως είναι απαράδεκτος γιατί έκανε άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.Οι τοπικοί αντιπρόσωποι πρέπει άμεσα - σήμερα - αυριο το αργότερο να επισκεφθούν τον πρωθυπουργό να τους δείξουν τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή απο τα μέσα Δεκεμβρίου και να απαιτήσουν ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ απο οτι είναι σήμερα το πετρέλαιο. ΓΙΑΤΙ σας ψηφίζουμε κύριοι???
    Για να μας εκπροσωπείτε επάξια.
    Για να μερημνάτε για το λαό.
    Για να κερδίζετε πράγματα για τους πολίτες.
    Κύριοι Λιάνη, Κωνσταντινίδη, Βοσκόπουλε μην αφήνετε μέρα να περάσει πηγαίντε μαζί στον πρωθυπουργό και απαιτήστε ΜΕΊΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΑΜΕΣΑ. Εξηγήστε οτι η περιοχές ΚΟΖΑΝΗΣ , ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ , ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ εχουν τηλεθέρμανση ενώ εμείς???????????
    Οι πολίτες της Φλώρινας δεν αντέχουν άλλο και αν δεν πράξετε αυτά που απαιτεί ο λαός θα μείνετε στην ιστορία μεταξύ των ανάξιων αυτού του τόπου...

    Πιστεύω να πράξετε αυτό που αναζητά όλος ο Νομός Φλώρινας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό θα είναι-,αν και έπρεπε να γίνεται αυτό εδώ και χρόνια,-έλεγχος στις κατασκευές των κτιρίων σε σχέση με τις μονώσεις, αμφιβάλλω τα κτίρια τις Φλώρινας έχουν μονώσεις, να μη πω ΣΩΣΤΕΣ μονώσεις.
    Θα πρότεινα στους φορείς του Νομού να διεκδικήσουν οικονομική βοήθεια για τα κτήρια του Νομού έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες το καλοκαίρι και ο επόμενος παγωμένος χειμώνας να βρει τα κτήρια με τις σωστές υποδομές με δεδομένο ότι του χρόνου το πετρέλαιο θα πάει 1,50.
    Οικονομική βοήθεια δεν πρόκειται να δώσουν έτσι και αλλιώς,ας μειώσουμε με τις σωστές μονώσεις τα έξοδα.
    Αναφέρομαι σε κουφώματα, τοίχους, γενικά σε ολόκληρη την κατασκευή της κατοικίας, με σωστή όμως επίβλεψη από αρμόδια συνεργεία και χωρίς να γίνονται τα στραβά μάτια στο τελικό αποτέλεσμα, αυτό που λέω δεν έχει καμιά σχέση με το ενεργειακό πιστοποιητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κήρυξη της Φλώρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αποσκοπούσε;Στην ικανοποίηση ορισμένων ότι η πολιτική ηγεσία της περιοχής έχει αντίληψη της κατάστασης;Τόσο με την κήρυξη όσο και με την άρση δεν έχω αντιληφθεί τι άλλαξε στην καθημερινότητα όλων μας.
    Κρίμα, γιατί οι πολιτειακοί άρχοντες αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφού ο χαρακτηρισμός "Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης" ουσιαστικά δεν σήμαινε κάτι ούτε για την αποσυμφόρηση της πόλης από τους πάγους ούτε κάποια οικονομική ελάφρυνση, τη στιγμή που το πετρέλαιο και τα ξύλα καταβροχθίζονται για να μην πεθάνουμε από το κρύο, -ενώ πληρώνουμε όσα οι Κρητικοί-, τότε, γιατί να υφίσταται ο χαρακτηρισμός;
    Άλλο ένα παιχνίδι των ανεγκέφαλων πολιτικών μας ήταν κι αυτό.
    Χαζοί δεν είμαστε. Είμαστε όμως άνθρωποι και υπομένουμε. Ας τους φωτίσει ο Θεός να πάψουν να εκμεταλλεύονται την τύχη τους να είναι στην εξουσία και να εργαστούν προς όφελος του συνόλου.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κωτσαλίδης Γεώργιος19 Ιανουαρίου 2012 στις 4:06 π.μ.

    Ο Δήμαρχος καλά έκανε και κήρυξε τον νομό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Ο βουλευτής πολύ σωστά έστειλε την επιστολή του στον Πρωθυπουργό.Απο την στιγμή όμως που δεν είχαμε καμιά βελτίωση του καιρού δεν έπρεπε να γίνει άρση.Ας έρθουν αυτά οι ΧΑΜΟΥΡΤΣΙΔΕΣ να ζήσουν στην Φλώρινα για μια ώρα στους -28 και θα τους κάνουμε μνημείο.Πλησιάζουν όμως οι εκλογές και πρέπει να τους μουτζώσουμε με τα δυο μας χέρια,τους αλήτες που οδήγησαν την Ελλάδα στην Καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ καλά τα λέει Ανώνυμος στις 07:06.
    Καλά έκανε ο δήμαρχος, άθλια έπραξαν όσοι βιάστηκαν να πούνε ότι δεν τρέχει τίποτε, είμαστε μέσα στην τρελή χαρά. Μήπως πρέπει και να φορολογηθούμε επειδή έχουμε ...ωραίο τοπίο; Ξεφτίλα ατελείωτη!
    Μπράβο στο δήμαρχο, ντροπή σε όσους ενοχλήθηκαν επειδή ...δεν ρωτήθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.