Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Γλυκαίνει» ο καιρός πριν το νέο... «χτύπημα» του χιονιά

Μικρή... ανάσα από τον χιονιά που μας επισκέφθηκε τις τελευταίες μέρες θα πάρουμε τις επόμενες ώρες. Αλλά μετά από το σύντομο διάλειμμα της Παρασκευής, ο καιρός θα χαλάσει και πάλι από το Σαββατοκύριακο.
Και σήμερα η χώρα βρίσκεται στο... ψυγείο! Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν παντού. Η δυτική, η κεντρική και βόρεια Ελλάδα ξυπνούν με κρύο και παγετό. Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχουν υποχωρήσει, αλλά και σήμερα υπάρχουν δρόμοι που παραμένουν κλειστοί και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΠεριμένουμε ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και νότια το βράδυ και τη νύχτα θα έχουμε κάποιες συννεφιές και ίσως βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς στα βόρεια, από -3 έως 14 βαθμούς στα κεντρικά και από 11 έως 14 βαθμούς στα νησιά.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αρχίζει και χαλάει πάλι ο καιρός καθώς περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αυτών των περιοχών και χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 έως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 18 βαθμούς.
ΚΥΡΙΑΚΗΠεριμένουμε βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νότια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 έως 16 βαθμούς.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.