Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Δείτε τις τράπεζες που θα ανοίξουν αύριο για τους συνταξιούχους

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην δημοσιότητα την αναλυτική λίστα των υποκαταστημάτων των τραπεζών που αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα ανοίξουν ούτως ώστε να γίνει η πληρωμή των συντάξεων.

Δείτε την λίστα των τραπεζών:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ALPHA BANK

EUROBANK - ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ATTICA BANK

Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουνίου 2015. Στη Δυτική Μακεδονία αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες Δ/νσεις 3 με 4, μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να πληροφορήσουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για μέτρα αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pdm.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου (video)

Σύσκεψη εργασίας για την προετοιμασία της διενέργειας του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, ο εκτελεστικός γραμματέας και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Θ. Καρυπίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση αντίδραση του μηχανισμού και την πλήρη ετοιμότητα για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της δημοκρατίας. “Όλα θα κυλήσουν ομαλά και θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εμπλέκονται, προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, αλλά και να έχουν γρήγορα και έγκαιρα την πλήρη ενημέρωση” τόνισε ο περιφερειάρχης.
Σε ότι αφορά στη διαδικασία, όπως ορίζεται από τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, “κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η διαδικασία πραγματοποιείται αυτοδικαίως στα ίδια εκλογικά τµήµατα, µε εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τµήµατα ετεροδηµοτών και κατά παρέκκλιση της διάταξης του εδαφίου τρίτου της παρ. 1 του άρθρου 55 του Π.δ. 26/2012 (Α΄ 57), µε τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και µε τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Οι ετεροδηµότες εκλογείς ψηφίζουν στα κοινά εκλογικά τµήµατα. Για το διορισµό και την ενηµέρωση των διοριζόµενων στις εφορευτικές επιτροπές, δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση ή επίδοση απόφαση”.
Οι εκλογείς θα ψηφίσουν με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου, ενώ η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί όχι

ΟΧΙ
Γιατί δεν θέλω,
Να έχω βασική σύνταξη στα 360 ευρώ.

ΌΧΙ, γιατί δεν θέλω,
Να μειωθούν οι επικουρικές των επικουρικών συντάξεων κατά 15% αναδρομικά από 1/1/15 και σύντομα να εκμηδενιστούν.

ΌΧΙ, γιατί δεν θέλω,
Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δηλαδή το υπερ-κερδοφόρο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

ΌΧΙ, γιατί δεν θέλω,
Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση. Γιατί θα αυξήσει τις τιμές για όλους μας, θα μειώσει την κατανάλωση σε αυτές τις επιχειρήσεις και έτσι θα οδηγήσει σε κλείσιμο μαγαζιών και την απόλυση πάρα πολλών εργαζομένων.

ΌΧΙ, γιατί δεν θέλω,
Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΌΧΙ, γιατί δεν θέλω,
Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος). Γιατί θα προκαλέσει τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, χρεοκοπία πάρα πολλών μικρών αγροτών και μεγάλη αύξηση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Άννα Σπύρτου
Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Κατάργηση δρομολογίων από το ΚΤΕΛ για την καλοκαιρινή περίοδο

Η εταιρεία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φλώρινας» ενημερώνει ότι από 29/06/2014 και έως το τέλος καλοκαιριού δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των 16:30 από Φλώρινα προς Θεσσαλονίκη και των 20:00 από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα, Παρασκευή και Κυριακή.
Διαβάστε περισσότερα...

Λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεώς μας ότι την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Οσίου Δαβίδ του Γέροντος της Ι. Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης
Λόγω της εορτής θα μεταφερθεί από την Ι. Μονή Οσίου Δαβίδ Ευβοίας η χαριτόβρυτος Τιμία Κάρα του οσίου Πατρός ημών Δαβίδ του Γέροντος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

1. Παρασκευή 3 Ιουλίου
Ώρα 8:00 μ.μ.
Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Δαβίδ στα προπύλαια της Ι.Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης
Ώρα 8:30μ.μ. έως 12:30 π.μ.
Ιερά Αγρυπνία

2. Σάββατο 4 Ιουλίου
Ώρα 7:30 π.μ. έως 9:30 π.μ.
Όρθρος - Θεία Λειτουργία
Ώρα 7:30 μ.μ. έως 9:30 μ.μ.
Πανηγυρικός Εσπερινός

3. Κυριακή 5 Ιουλίου
Ώρα 7:00 π.μ. έως 10:30 π.μ.
Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Ώρα 7:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.
Εσπερινός – Παράκληση στον Όσιο Δαβίδ

4. Δευτέρα 6 Ιουλίου
Ώρα 7:30 π.μ. έως 9:30 π.μ.
Όρθρος - Θεία Λειτουργία
Ώρα 10:00 π.μ.
Αναχώρηση Τιμίας Κάρας

Εκ της Ιεράς Μονής

Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορικός περίπατος στις Πρέσπες

Στα μονοπάτια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), στην περιοχή των Πρεσπών, περπάτησαν το Σάββατο 20 Ιούνη οι νέοι που συμμετείχαν στον ιστορικό περίπατο που διοργάνωσε η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στην περιοχή των Πρεσπών.
Στόχος της εκδρομής αυτής σε μία περιοχή που αναπτύχθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεων της ένοπλης ταξικής πάλης στην Ελλάδα, ήταν να γνωρίσουν οι νέοι από κοντά μερικές από τις πιο λαμπρές γραμμές της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ.
Το πρόγραμμα του περιπάτου περιλάμβανε: Επίσκεψη στη «Σπηλιά Ζαχαριάδη», που βρισκόταν σε καλά φυλασσόμενη δασώδη περιοχή. Επιπλέον, έγινε επίσκεψη και στη «Σπηλιά Κόκκαλη», όπως είναι γνωστή η περιοχή, κοντά στο χωριό Βροντερό που είχαν εγκατασταθεί τα χειρουργεία των ανταρτών, με τεράστια συνεισφορά κατά τη διάρκεια του τιτάνιου αγώνα του ΔΣΕ. Ο περίπατος κατέληξε στο Πατουλίδειο γυμναστήριο όπου μίλησε η Τίνα Κουζιάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι και αθλητικές δραστηριότητες.
Στην ομιλία, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε:
«Στο πλαίσιο της δραστηριότητας για τα 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, ερχόμαστε σε επαφή με ηρωικές στιγμές στη δράση του Κόμματος. Μαθαίνουμε από την αντοχή, την αυτοθυσία, την αγωνιστική αδιαλλαξία, την ακλόνητη πίστη στο δίκιο του λαού και στον αγώνα για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Διδασκόμαστε από τις δυνατότητες που γεννά η υπεροχή των κομμουνιστικών ιδεών, την ακλόνητη στάση των κομμουνιστών που, παρά τις κακουχίες και τις δυσκολίες στα 100 χρόνια της ύπαρξης του Κόμματος, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα και το το αύριο, συνεχίζοντας το δρόμο του καθήκοντος μέχρι τη νίκη.
(...) Η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ αποτελεί καρφί στο μάτι της αστικής τάξης γιατί, παρά την έκβασή του, αποτέλεσε και αποτελεί έως σήμερα την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Το αστικό κράτος γνώρισε τον πιο μεγάλο, μέχρι σήμερα, κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή του.
(...) Διδασκόμαστε από την Ιστορία ότι υπάρχουν δυο διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μία ο κόσμος της εργατικής τάξης που παράγει όλο τον πλούτο, των προοδευτικών ιδεών για τις οποίες έχει ποτιστεί το δέντρο του αγώνα με αμέτρητες θυσίες, τον κόσμο της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας που καταφέρνει να κάνει "θαύματα" παρά τις αντιξοότητες. Ενώ από την άλλη ο δρόμος της εκμετάλλευσης, των παρασίτων που ζουν σε βάρος της εργατικής τάξης, ο κόσμος της αγριότητας, της φρίκης του ιμπεριαλισμού, του φασισμού, των φονιάδων και των χαφιέδων του σάπιου συστήματος, ο κόσμος του ατομισμού, του βολέματος, της λογικής ο "ο θάνατος σου, η ζωή μου"».

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

1. Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχιας, βάρβαρη λιτότητα και τεράστια ανεργία για το λαό, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία και κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας. Ο κάθε εργαζόμενος είδε την βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπούν. Η άθλια στάση των δανειστών στοχεύει όχι μόνο στην επιβολή αυτής της αντιλαϊκής λαίλαπας αλλά και στην συντριβή του λαού, στην πλήρη καθυπόταξή του, στην μη αμφισβήτηση του δρόμου της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης.
2. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο διάστημα αυτό, κάτω από το βάρος των επιλογών της για «διαπραγμάτευση εντός της ευρωζώνης» και της λογικής «ούτε ρήξη ούτε υποταγή», γιαι «ανάπτυξη » με κριτήριο και στόχο το κέρδος, όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά αναγνώρισε και εξυπηρέτησε κανονικά το άδικο και χιλιοπληρωμένο χρέος στους τοκογλύφους – δανειστές, και έφτασε να προτείνει η ίδια μια σκληρή αντιλαϊκή συμφωνία (πρόταση 47 σελίδων και οι παραπέρα ακόμα χειρότερες προσαρμογές), η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο.
3. Η αναγγελία δημοψηφίσματος έγινε κάτω από την πίεση των λαϊκών διαθέσεων να μπει τέρμα στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής και της μαζικής αντίστασης στον συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ, που ανάγκασε την κυβέρνηση να μην υπογράψει συμφωνία. Αποτελεί ένα βήμα μπροστά για όλους όσους παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια.
4. Όλο αυτό το διάστημα απέναντι στον λαό υψώνεται το μέτωπο του «ναι». Είναι το μέτωπο των Σαμαροβενιζέλων, του μνημονιακού εσμού του «μένουμε Ευρώπη», των καναλαρχών, όλων εκείνων που επένδυσαν τα ταξικά τους συμφέροντα στα μνημόνια και την βάρβαρη εκμετάλλευση του ελληνικού λαού.
5. Η κυβέρνηση εντάσσει την εξαγγελία του δημοψηφίσματος στη λογική της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενός «αξιοπρεπούς συμβιβασμού», εντός του «κοινού ευρωπαϊκού οικοδομήματος», του οποίου η Ελλάδα αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι» όπως δηλώνει. Δεν αποτελεί ΟΧΙ στην προοπτική νέας μνημονιακής λιτότητας, που η ίδια έχει ήδη αποδεχθεί μέσω της πρότασης που κατάθεσε στις διαπραγματεύσεις. Η τακτική της καθορίζεται από την ίδια αποτυχημένη λογική που μας οδήγησε μέχρις εδώ.
6. Το δικό μας ΟΧΙ είναι διαφορετικό. Είναι το ΟΧΙ του λαού:
- στη ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους.
- στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης.
- στην ΕΕ και την ευρωζώνη.
Είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί: Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο. Με έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε..Αυτή η πολιτική μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.
7. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τον λαό και την νεολαία να αντιτάξουν ένα περήφανο, ανυπότακτο «Όχι» πρώτα απ’ όλα στο δρόμο με τους μαζικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ανατροπής της επίθεσης και των παλιών και νέων μνημονίων, αλλά και στην όποια κάλπη όπου και όταν στηθεί. Είναι ανάγκη τώρα το εργατικό κίνημα, ο λαός με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του να δώσει «χρώμα» στο ΟΧΙ στην πορεία προς το δημοψήφισμα.
Για την αντεπίθεση του κινήματος, για το μεγάλο «Ναι» στον άλλο δρόμο της συνειδητής ρήξης με ΕΕ – ΔΝΤ, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης του μαύρου μετώπου. Για μια ένα νέο γύρο αγώνων, γα την νίκη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, ένα διεθνιστικό μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και απελευθέρωσης προς όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Φλώρινα 29-6-2015
Τ.Ε της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Διαβάστε περισσότερα...

Επιτυχημένη η τελετή λήξης της Ακαδημίας Shooters

Το διήμερο 27-28 Ιουνίου διεξήχθη στο ΔΑΚ Φλώρινας η τελετή λήξης της Ακαδημίας μπάσκετ Shooters.
Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη μέρα έλαβαν χώρα βραβεύσεις, διαγωνιστικά παιχνίδια και αγώνες.
Κατά τη δεύτερη μέρα το "Family Day" ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, όπου τέθηκαν αντιμέτωποι τα παιδιά με τους γονείς τους.
Με το διήμερο αυτό, γεμάτο μπάσκετ, χαμόγελα και διασκέδαση, η Ακαδημία SHOOTERS κλείνει μια εξαιρετική χρονιά.
Η Ακαδημία SHOOTERS ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της και τις οικογένειες τους και υπόσχεται ανάλογη και ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Ξανά μαζί τον Σεπτέμβριο για μια ακόμη υπέροχη χρονιά!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!








Διαβάστε περισσότερα...

Οι δηλώσεις του Θωμά Κώττα για το Μουντομπάσκετ Εφήβων

Δύο στα δύο η Εθνική Εφήβων έχει τις δύο πρώτες μέρες του Μουντομπάσκετ Εφήβων στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επί της Κορέας και της Δομηνικανής Δημοκρατίας. Θετική και η παρουσία του Αμυνταιώτη σέντερ της Εθνικής Θωμά Κώττα τις δύο πρώτες μέρες των αγώνων.
Αναλυτικά τα στατιστικά του εδώ:

http://www.fiba.com/world/u19/2015/Thomas-KOTTAS

Ο Θωμάς Κώττας έκανε και δηλώσεις ενόψει του επερχόμενου ματς με τη Σερβία. Οι δηλώσεις έγιναν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης:

Θωμάς Κώττας: «Καταφέραμε να αρχίσουμε με δύο νίκες και συνεχίζουμε δυνατά για τα επόμενα ματς. Ο αρχικός στόχος επετεύχθη, αλλά τώρα πάμε για ένα πολύ δυνατό τεστ απέναντι σε μια ομάδα παρόμοια με μας. Θα το παλέψουμε. Πιστεύω πως το παιχνίδι θα κριθεί στην άμυνα, αν παίξουμε καλά εκεί νομίζω πως θα νικήσουμε. Είμαστε χαρούμενοι για τη βοήθεια του κόσμου. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και κουράγιο μέσα στο παιχνίδι».

Η Εθνική μας ομάδα είναι πολύ ταλαντούχα και περιμένουν πολλά. Με τη καθοδήγηση του Ηλία Παπαθεοδώρου μπορεί να φτάσει ψηλά.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση του δημάρχου Φλώρινας με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Μελίτης

Με τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο συναντήθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα καθώς και διάφορα ζητήματα σχετικά με την Τοπική Κοινότητα Μελίτης και τη διοργάνωση δράσεων σε αυτήν.
Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι θα επιληφθεί των ζητημάτων που αναλύθηκαν και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και ενέργειά τους για το καλό της κοινότητας και την αναβάθμισή της σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκπροσώπηση του Shogun σε προαγωγικές εξετάσεις στην Καστοριά

Αξιοποιώντας τις γνώσεις των άρτια καταρτιζομένων εκπαιδευτών του Α.Π.Σ Φλώρινας Shogun ο σύλλογος Taekwondo Μακεδονικός Καστοριάς προσκάλεσε τον τεχνικό σύμβουλο Αθανάσιο Βουλγαρίδη και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου εξεταστές στην διαδικασία προαγωγικών εξετάσεων έγχρωμων και μαύρων ζωνών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20.06.2015 στους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου Καστοριάς.
Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε ζεστό κλίμα. Το επίπεδο των μαθητών υψηλό δείχνοντας την σκληρή δουλειά των προπονητών και των αθλητών.
Η πρόσκληση για άλλη μια φορά μας τίμησε ιδιαίτερα εμάς και τον σύλλογό μας γιατί υπήρχαν υψηλόβαθμοι δάσκαλοι της Ομοσπονδίας του TAEKWONDO.

Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ Ν. Φλώρινας

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζόμενων Δ.Ε.Η. Ν. Φλώρινας ευχαριστεί θερμά όλους τους παρακάτω Συλλόγους και Ομάδες που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην 3η Διοργάνωση "ΦΥΣΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στην Κατασκήνωση της Κλαδορράχης:

• Θεατρική Ομάδα ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ
• Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Φλώρινας ¨Η Μεγαλόνησος¨
• Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης ¨Αριστοτέλης¨
• Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Προφήτη Ηλία¨ Άνω Καλλινίκης
• Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας ¨Η Ολυμπιάς¨
• Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος ¨Απόλλων Αμμοχωρίου¨ πολιτιστικό τμήμα)
• Σύλλογος Ποντίων Μελίτης ¨ Ο Πόντος¨
• Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρακίου
• Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου
• Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαγιάννης ¨Μέγας Αλέξανδρος¨
• Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου ¨Μέγας Αλέξανδρος¨
• Οι ¨Φυσιολάτρες ¨ Πολυποτάμου Φλώρινας

Επίσης ευχαριστεί τους συλλόγους για την παρουσίαση χειροτεχνημάτων και προσφορά στο κοινό τοπικών εδεσμάτων.
Με την ελπίδα πως οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες , ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, προσπαθώντας πάντοτε να γινόμαστε περισσότεροι και καλύτεροι.
Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας το Δήμο Φλώρινας για την ενεργή υποστήριξη στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης όπου και όταν χρειάστηκε.
Τέλος να ευχαριστήσουμε και τα τοπικά ΜΜΕ που συνέβαλαν στην προβολή της εκδήλωσης και γενικότερα στην στήριξη και προβολή του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ι .ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Γεν. Γραμματέας
Δ.ΟΥΛΙΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Στα 60 ευρώ το όριο αναλήψεων - Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 6 Ιουλίου και το ημερήσιο όριο ανάληψης ανά κάρτα θα είναι 60 ευρώ, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς και οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τα υποκαταστήματα που θα είναι ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν μόνο τους συνταξιούχους.

Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές και διευκρινίζουν:
Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους.
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εντός της χώρας δεν θα επηρεαστούν. Δηλαδή, θα διεξάγονται κανονικά όλες οι συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμών(web banking, phone banking). Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι το όριο, που υπήρχε, πριν την έναρξη της τραπεζικής αργίας.
Παράλληλα, από το μεσημέρι της 29 Ιουνίου θα λειτουργούν τα ATM με ημερήσιο όριο ανάληψης 60€ ανά κάρτα, που αντιστοιχούν σε 1.800€ το μήνα. Οι αλλοδαποί τουρίστες θα μπορούν να κάνουν κανονικά αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ με τις κάρτες τους, εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.
Έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή αυτή θα αντιμετωπίζει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας).
Οι μισθοί που καταβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω τραπεζικών λογαριασμών δεν έχουν κανένα πρόβλημα.


Για την ενημέρωση των πολιτών ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα.

Τι σημαίνει τραπεζική αργία;
Τραπεζική αργία σημαίνει ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για λίγες μέρες.

Πότε θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες;
Οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 7 Ιουλίου.

Υπάρχει περίπτωση να χάσω τα χρήματά μου ή να «κουρευτούν» οι καταθέσεις μου;
Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες. Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις αξιολογήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όσο διαρκεί, τα ΑΤΜ θα είναι ανοιχτά;
Τα ΑΤΜ θα ανοίξουν το αργότερο έως το μεσημέρι της Δευτέρας, και θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης τραπεζικής αργίας.

Πόσα χρήματα θα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;
Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60 € ανά κάρτα.

Αν σε μία κάρτα είναι συνδεδεμένοι περισσότεροι λογαριασμοί, τι ισχύει;
Σε κάρτες με περισσότερους συνδεδεμένους λογαριασμούς το ημερήσιο όριο είναι 60 €.

Αν ένας λογαριασμός έχει περισσότερους δικαιούχους τι ισχύει;
Σε λογαριασμούς με περισσότερους δικαιούχους και περισσότερες κάρτες το ημερήσιο όριο είναι 60 € για κάθε κάρτα δικαιούχου. Για παράδειγμα σε ένα λογαριασμό με δύο δικαιούχους που έχουν από μία κάρτα, το ημερήσιο όριο είναι 60€ ανά κάρτα, δηλαδή 120€ για το λογαριασμό.

Εάν ένας λογαριασμός έχει έναν δικαιούχο αλλά περισσότερες συνδεδεμένες κάρτες αναλήψεων, τι ισχύει;
Σε αυτή την περίπτωση το ημερήσιο όριο 60€ αφορά συνολικά όλες τις κάρτες. Για παράδειγμα, ένας λογαριασμός με έναν δικαιούχο και δύο συνδεδεμένες κάρτες έχει ημερήσιο όριο 60€.

Μπορώ να κάνω ανάληψη μετρητών με την πιστωτική μου κάρτα;
Ανάληψη μετρητών με πιστωτική κάρτα γίνεται μέχρι το ημερήσιο όριο (60€). Η συναλλαγή αυτή επιβαρύνεται με το επιτόκιο και προμήθεια που ορίζονται από τη σύμβαση με την Τράπεζα που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα.

Θα μπορώ να κάνω υπερανάληψη από τρεχούμενο λογαριασμό ή από λογαριασμό καταναλωτικού δανείου;
Υπερανάληψη γίνεται με βάση το ημερήσιο όριο εφόσον επιτρέπεται από τη σύμβαση με την Τράπεζα.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές;
Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή μου με την Τράπεζα.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές στο ίντερνετ;
Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα.

Θα μπορώ να πληρώσω με προπληρωμένη κάρτα (pre-paid);
Οι πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες θα γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν, και δεν θα εκδίδονται νέες.

Θα μπορώ να μεταφέρω χρήματα μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);
Μεταφορές χρημάτων μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

Θα μπορώ να κάνω πληρωμές μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);
Πληρωμές μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά και απεριόριστα εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

Τι θα ισχύσει για τις πάγιες εντολές πληρωμής (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο, ενοίκιο);
Οι πάγιες εντολές πληρωμής θα εκτελούνται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Μπορώ να κάνω διατραπεζικές πληρωμές;
Διατραπεζικές πληρωμές γίνονται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου/ την εφορία/ το δάνειό μου κλπ;
Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας.

Αν υπάρξουν καθυστερήσεις σε πληρωμές προς το Δημόσιο ή σε τράπεζες στο πλαίσιο ρυθμισμένων δόσεων, θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης;
Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης.

Κινδυνεύω να χάσω το ασφαλιστήριο μου συμβόλαιο (ασφάλιση αυτοκινήτου, συμβόλαια υγείας);
Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ.

Πως θα μπορέσω να στείλω έμβασμα στο εξωτερικό (έμβασμα σε φοιτητές, χρήματα για λόγους υγείας);
Για αυτή την περίπτωση αρμόδια θα είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών θα χρησιμοποιούνται κανονικά;
Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούνται κανονικά. Για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα ισχύει ότι και για τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών.

Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά; Θα μπορέσω να πάρω τα χρήματά μου;
Οι συντάξεις θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς. Οι αναλήψεις θα γίνονται με βάση το ημερήσιο όριο.

Η μισθοδοσία θα καταβάλλεται κανονικά;
Ναι, εφόσον ο εργοδότης καταβάλλει τη μισθοδοσία με ηλεκτρονικό τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

«Φύση - Παράδοση - Πολιτισμός» στην κατασκήνωση της Κλαδοράχης (video)

Για 3η χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΗ Φλώρινας διοργάνωσε την εκδήλωση «Φύση – Παράδοση – Πολιτισμός» στην κατασκήνωση της Κλαδοράχης.
Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πολλοί ήταν αυτοί που διασκέδασαν και παρακολούθησαν το σύνολο των εκδηλώσεων.

Αρχικά, εμφανίστηκε η θεατρική ομάδα της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας, που παρουσίασε την κωμωδία του Γιώργου Παφίλη «Αχ! Μάνα μ’ κάηκα», σε διασκευή του Παντελή Μαύρου.
Έπαιξαν οι: Γεώργιος Κόιος, Ελισάβετ Μαύρου, Αποστολία Αχλαδά, Ευάγγελος Κωστέντσης, Άννα Κωστοπούλου, Ευαγγελία Παπούλια, Παντελής Καρακασίδης και Ελένη Τσομπανοπούλου.





Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα των παρακάτω συλλόγων: Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Απόλλων» Αμμοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Προφήτης Ηλίας» Άνω Καλλινίκης, Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας «Η Ολυμπιάς», «Φυσιολάτρες» Πολυποτάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου «Μέγας Αλέξανδρος», Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος «Ακρίτες» Κέλλης, Σύλλογος Ποντίων Μελίτης «Ο Πόντος», Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά», Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες», Ένωση Κρητών και Φίλων Ν. Φλώρινας «Η Μεγαλόνησος», Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρακίου, Μορφωτικός Σύλλογος Παπαγιάννη «Μ. Αλέξανδρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΗ Ν. Φλώρινας «Μ. Αλέξανδρος».



Διαβάστε περισσότερα...

Η Φλώρινα απέκτησε κοινόχρηστα ποδήλατα (video)

Περισσότερα από 60 κοινόχρηστα ποδήλατα είναι από χθες στη διάθεση του κοινού στην πόλη της Φλώρινας.
Στα εγκαίνια του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, το μεσημέρι της Κυριακής, έγινε παράλληλα και ενημέρωση για τον τρόπο χρήσης του.
Να τονιστεί πως το σύστημα της Φλώρινας είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας, με 8 σταθμούς που καλύπτουν γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Οι 8 σταθμοί βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:
1. ΔΑΚ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
2. ΟΣΕ - ΑΡΧ. ΜΟΥΣΕΙΟ
3. ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ – ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
4. ΠΛΑΤΕΙΑ Γ. ΜΟΔΗ - Λ.Α.Φ.Φ.
5. 1ο ΓΕΛ
6. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΠΟΤΑΜΙ
7. ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ
8. ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ – ΤΕΙ

Πληροφορίες για το σύστημα, τον τρόπο χρήσης, καθώς και την εγγραφή ως συνδρομητές είναι διαθέσιμες στο florina.cyclopolis.gr και στα κιόσκια των σταθμών.


Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης που διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 17.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (Αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος).

Θα παρουσιαστεί το έργο του Σ.Δ.Ε., που λειτουργεί στη Φλώρινα εδώ και 10 χρόνια, μέσα από μαρτυρίες εκπαιδευτικών κι εκπαιδευομένων, ταινία, φωτογραφίες, εκπαιδευτικό υλικό κ.ά.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Ωδείο Φλώρινας.
Θα ακολουθήσει η Τελετή Αποφοίτησης.
Προσκαλούμε όλον τον κόσμο που θέλει να μάθει για το Σ.Δ.Ε. ή που έχει περάσει από το Σ.Δ.Ε. να παρακολουθήσει την εκδήλωσή μας.

Η Διευθύντρια Αθηνά Γαρδάνη,
ο Υποδιευθυντής Μπάμπης Χρυσοχοΐδης,
οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και του Παραρτήματος Αμυνταίου

Διαβάστε περισσότερα...

Πιστοποίηση στη δασοπροστασία - δασοπυρόσβεση για τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας έγιναν οι εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης στη Δασοπροστασία - Δασοπυρόσβεση, μελών Εθελοντικών Οργανώσεων που είναι εντεταγμένες στη Πολιτική Προστασία.
Επτά (7) μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων έλαβαν μέρος στη διαδικασία. Μετά το πέρας των εξετάσεων έγινε η απονομή των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης στα μέλη που είχαν δώσει εξετάσεις την περασμένη χρονιά. Έτσι η Λ.Ε.Δ. Φλώρινας θα αριθμεί δέκα επτά (17) εκπαιδευμένα - πιστοποιημένα μέλη στη Δασοπροστασία - Δασοπυρόσβεση, τα οποία σε συνδυασμό και με την επάνδρωση του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Φλώρινας που έχει παραχωρηθεί στη Λ.Ε.Δ.Φ. θα συνδράμουν τη Πυροσβεστική Υπηρεσία όσες φορές κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα λεπτό πριν τις δώδεκα!

Για να κρατηθούν οι οικονομικοτεχνικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας κι Ευρώπης το εξωτερικό μας χρέος πρέπει να μειωθεί δραστικά με την μέθοδο του κουρέματος.
Ένα «γενναίο» κούρεμα με μια καλή συνταγή ανάπτυξης μπορεί να βγάλει από το αδιέξοδο της Ελλάδα.
Στο παρελθόν δύο ευρωπαϊκές χώρες είχαν χρέη μεγαλύτερα από αυτά που μας βαραίνουν σήμερα, η Μεγάλη Βρετανία μετά τους Ναπολεόντειους Πολέμους και η Γερμανία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι το ποσοστό του ΑΕΠ έφτανε το 200% του δημοσίου χρέους τους.
Η Γερμανία ως πτωχευμένη χώρα είχε την χαρά να δει τα χρέη της να διαγράφονται κατά ένα πολύ μεγάλο συντριπτικό μέρος από τους συμμάχους το 1953, έκτοτε ανέκαμψε σε σχέση πάντα με την ανάπτυξη… βαριά και ελαφρά βιομηχανία της έδωσαν τα σημερινά αποτελέσματα.
Ήταν μια πολύ καλή λύση, η διαγραφή του χρέους επέτρεψε στους Γερμανούς να ανασυγκροτήσουν την χώρα τους, και να γίνει μια παγκόσμια δύναμη.
Το ερώτημα είναι γιατί να μην προτείνουν - επιβάλουν σήμερα η «ισχυροί» του πλανήτη μια ανάλογη λύση για τους Έλληνες;
Μια λύση σίγουρη εφαρμοσμένη στους Γερμανούς το 1953, με τα καλύτερα δυνατά αναπτυξιακά αποτελέσματα, έτσι το δημοψήφισμα δεν θα έχει λόγο να γίνει, το ευρώ παραμένει δεδομένο νόμισμα μας και η ανάπτυξη θα μας χαιρετά από το βάθος του τούνελ!
Στο σημείο αυτό εστιάζουν σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian 35 οικονομολόγοι – καθηγητές πανεπιστημιακοί από όλο τον κόσμο που ζητούν να μπει τέλος στην λιτότητα, στροφή στην ανάπτυξη, τέλος στην σκληρή οικονομική πολιτική εις βάρος μας, μεγάλες αναπτυξιακές πολιτικές, επαναδιαπραγμάτευση σε νέες βάσεις και κυρίως κούρεμα του χρέους μας!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ακολουθεί η επιστολή των 35 οικονομολόγων – καθηγητών που δημοσιεύει η Βρετανική εφημερίδα Guardian
«Ως οικονομολόγοι, σημειώνουμε ότι τα ιστορικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τους κινδύνους της συνέχισης της μη βιωσιμότητας του χρέους και των όρων αποπληρωμής του.
Απευθύνουμε έκκληση την τρόικα να διαπραγματευτεί με καλή πίστη με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει απομείωση του χρέους και νέοι όροι αποπληρωμής, που να μπορούν να υποστηρίξουν την ανοικοδόμηση της οικονομίας. Αυτή η κίνηση θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός νέου πλαισίου πολιτικής της ΕΕ που να στοχεύει σε αναπτυξιακές και όχι αποπληθωριστικές πολιτικές.
Απευθύνουμε επίσης έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το πρόγραμμα λιτότητας που καθιστά απαγορευτική κάθε οικονομική δραστηριότητα και να υιοθετήσει εναλλακτική δημοσιονομική πολιτική στοχεύοντας σε ανακούφιση από τη φτώχεια των χαμηλότερων στρωμάτων και τόνωση της εγχώριας ζήτησης. Παράλληλα, να ξεκινήσει μια ανεξάρτητη έρευνα για την ιστορική και συστηματική αποτυχία της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών που οδήγησαν στη συσσώρευση του χρέους και να εξετάσει τη δημιουργία ενός ειδικού δικαστικού οργάνου πλήρως ανεξάρτητου από την εκάστοτε κυβέρνηση, το οποίο θα διερευνά τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων και των ανώτερων κλιμακίων της πολιτικής εξουσίας».
Οι οικονομολόγοι που υπογράφουν την επιστολή του Guardian.
Malcolm Sawyer Εmeritus prof, University of Leeds
Danny Lang Associate prof, University of Paris
Prof Yu Bin Professor and deputy director, Chinese Academy of Social Sciences
Prof Ozlem Onaran University of Greenwich
Prof Mario Seccareccia University of Ottawa
Hugo Radice Life fellow, University of Leeds
John Weeks Professor emeritus, Soas, University of London
Prof Howard Stein University of Michigan, Ann Arbor
Anitra Nelson Associate professor, RMIT University, Melbourne
Prof George Irvin University of London, Soas
Dr John Simister Manchester Metropolitan University
Mogens Ove Madsen Associate professor, Aalborg University
Wang Zhongbao Associate professor, editorial director, World Review of Political Economy
Dr Susan Pashkoff Economist
Andrea Fumagalli University of Pavia
Pat Devine University of Manchester
Professor Ray Kinsella University College Dublin
Alan Freeman Co-director, Geopolitical Economy Research and Education Trust
Eugénia Pires Economist, member, Portuguese Citizens Debt Audit
Dr Jo Michell University of the West of England, Bristol
Michael Burke Economist, Socialist Economic Bulletin
Paul Hudson Formerly Universität Wissemburg-Halle
Dr Alan B Cibils Universidad Nacional de General Sarmiento, Buenos Aires, Argentina
Guglielmo Forges Davanzati Associate prof, University of Salento
Prof Sergio Rossi University of Fribourg
Faruk Ulgen Associate prof, University of Grenoble
Tim Delap Positive Money
Eleni Paliginis Middlesex University
Grazia Ietto-Gillies Emeritus professor, London South Bank University
Professor Radhika Desai University of Manitoba
Michael Roberts Economist, ‘The next recession’
Michael Taft Unite the Union, Ireland region
Dr Andy Denis City University London
Peter Kenyon Chartist
Professor Emeritus Geoffrey Colin Harcourt UNSW Business School
Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Φλώρινα και Αμύνταιο

ΟΧΙ στις προτάσεις για Συμφωνία, τόσο των τριών θεσμών, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης.

Κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή φέρνει.

Μοναδική ρεαλιστική λύση προς όφελος του λαού είναι η ρήξη με την ΕΕ, η αποδέσμευση από αυτή τη λυκοσυμμαχία, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, λύση που θα προκύψει από τη θέληση και δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και σε συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, ενόψει του Δημοψηφίσματος.
Τετάρτη 1/7/2015, 8:00΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Πέμπτη 2/7/2015, 8:00΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση έργων ζωγραφικής και προτάσεις decoupage από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας

Την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 8μ.μ. η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας θα εγκαινιάσει την εικαστική πρόταση της Ελένης Χονδροματίδου (τέχνη decoupage).
Παράλληλα θα εκτεθεί αριθμός έργων ζωγραφικής (digital art) του Μάριου Προσαλέντη.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5 μέχρι τις 15 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή τις ώρες 10 π.μ με 12 μ. και 7μ.μ με 10μ.μ.

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα, στις 3 το μεσημέρι στην Κοζάνη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1ο: Έγκριση Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS³) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Περίοδο 2014-2020)
Εισηγητής : ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής κ. Χαράλαμπος Κιουρτσίδης.

2ο: Έγκριση Υποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για Οριζόντια Στήριξη της Επιχειρηματικότητας και Προβολή Επενδυτικών Ευκαιριών στην Περιοχή Εφαρμογής του Προγράμματος με Τίτλο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στήριξης της Επιχειρηματικότητας στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας»
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

3ο: Έγκριση Υποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 της Μελέτης για την Ορθολογική Διαχείριση και Αξιοποίηση Μαρμαροφόρου Περιοχής Τρανοβάλτου .
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

4ο: Έγκριση της πρόσληψης μαθητών ΟΑΕΔ ΕΠΑΣ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας για πρακτική άσκηση στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

5ο: Τρόπος Εκτέλεσης του Έργου: «ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΤΟΥΣ 2015»
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

6ο: Τρόπος Εκτέλεσης του Έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΥΛΩΝ ΚΡΑΝΙΔΙΩΝ
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

7ο: Έγκριση της υπ’αριθμ 040/2015 απόφασης του Δ.Σ. του ΚΕ.ΠΕ για την έκδοση εγγυητικής επιστολής.
Εισηγήτρια : η Πρόεδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος κ. Μαρία Καρυπίδου

8ο: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) για πρόγραμμα ProLife
Εισηγήτρια : η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου κ. Αμαλία Κούσκουρα

9ο: Τρόπος Εκτέλεσης του Έργου : «Αποκατάσταση ζημιών – Αντιμετώπιση Κατολισθήσεων στο Επ. Δίκτυο Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου»
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς, κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος

10ο: Ορισμός Eκπροσώπου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων της ΑΝΦΛΩ
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος

11ο: Έγκριση ανοίγματος Τραπεζικού Λογαριασμού
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών, κ.Ευάγγελος Σημανδράκος

12ο: 8η Τροποποίηση Προϋπολογισμού της Π.Δ.Μ. (2015)
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Φώτιος Κεχαγιάς

13ο: Έγκριση Απολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Οικονομικού Έτους 2014
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Φώτιος Κεχαγιάς

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κοινόχρηστα ποδήλατα από σήμερα στη Φλώρινα

Ποδηλατογιορτή, με αφορμή τα εγκαίνια του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και την παράδοσή του στο κοινό προς χρήση, διοργανώνει στις 12 σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Γ. Μόδη ο δήμος Φλώρινας.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για τον τρόπο χρήσης του συστήματος, θα μοιραστούν αναμνηστικά και θα γίνει ποδηλατοβόλτα εντός της πόλης με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον σταθμό ποδηλάτων που βρίσκεται στην ανωτέρω πλατεία.

Να τονιστεί πως το σύστημα της Φλώρινας είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας, με 8 σταθμούς που καλύπτουν γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Οι 8 σταθμοί βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:
1. ΔΑΚ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
2. ΟΣΕ - ΑΡΧ. ΜΟΥΣΕΙΟ
3. ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ – ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
4. ΠΛΑΤΕΙΑ Γ. ΜΟΔΗ - Λ.Α.Φ.Φ.
5. 1ο ΓΕΛ
6. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΠΟΤΑΜΙ
7. ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ
8. ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ – ΤΕΙ

Πληροφορίες για το σύστημα, τον τρόπο χρήσης, καθώς και την εγγραφή ως συνδρομητές είναι διαθέσιμες στο florina.cyclopolis.gr και στα κιόσκια των σταθμών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για άτομα με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης σε κοινωνικές δεξιότητες (video)

Ημερίδα με αντικείμενο τη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες», διοργάνωσε χθες στη Φλώρινα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.


Διαβάστε περισσότερα...

«Αμάρτησα για το παιδί σου» στο γήπεδο της Σιταριάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες», στο πλαίσιο του Παμμακεδονικού Ανταμώματος, φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση «Αμάρτησα για το παιδί σου», την Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο γήπεδο της Σιταριάς.

Πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων που φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω μέχρι το απρόσμενα ευχάριστο τέλος. Ένα νεαρό ζευγάρι, ο Τάκης και η Ναταλία, ετοιμάζεται γεμάτο αγωνία να υποδεχτεί την υπεύθυνη υιοθεσιών κ. Σούλη προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να πάρει την έγκρισή της για την υιοθεσία .
Όλα αλλάζουν όμως όταν κάνει την εμφάνισή του ο δεύτερος αδελφός του Τάκη, ένας χαριτωμένος και καλοκάγαθος απατεωνίσκος, ο Μάκης, ο οποίος δανείστηκε το βανάκι της δουλειάς του Τάκη για το Σαββατοκύριακο και φέρνει από τα Τίραννα παράνομα τσιγάρα, κούτες με ουίσκυ και… δυο κρυμμένους λαθρομετανάστες από τη Βόρεια Ήπειρο.
Το ορθάνοιχτο βανάκι αλλά και το σπίτι του Τάκη, γίνονται στόχος ενός «περίεργου» νεαρού αστυνομικού, που κάνει περιπολία στην περιοχή και όλα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, όταν παράλληλα ο μικρότερος αδελφός, ο Σάκης, που εργάζεται ως τραυματιοφορέας, φέρνει στο σπίτι μια σακούλα γεμάτη κομμάτια από ένα πτώμα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, για να τα θάψει στον κήπο του ζευγαριού, ώστε να πέσει η αξία του σπιτιού και έτσι να βοηθήσει το ζευγάρι να αγοράσει το σπίτι σε φθηνότερη τιμή βοηθώντας έτσι τον Τάκη να αναθρέψει άνετα το μωρό που πρόκειται να υιοθετήσουν…
Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη, καθώς ο Τάκης προσπαθεί να κρύψει από την ανυποψίαστη σύζυγό του τα λαθραία, το πτώμα, αλλά και τους δύο λαθρομετανάστες, τον αστυνομικό, αλλά και την αμείλικτη κ. Σούλη.

Προπώληση εισιτηρίων:
Loft Coffee Bar
ΔΩΔΩΝΗ
Κέντρο περιποίησης JULIA (Κων/νου Καραμανλή 20, 1ος όροφος)


Διαβάστε περισσότερα...